
DÉNES NATURA TELJESKIŐRLÉSŰ KUSZKUSZ 500G
A kuszkusz berrber eredetű szó, olyasmit jelentett, hogy jól megsodort. A
kuszkusz észak-afrikai specialitás, az étel alapját házilag készítik. Egyenlő
mennyiségű búzadarát és lisztet gyúrnak-forgatnak-ráznak, sodornak össze kevés
sós vízzel addig, amíg a dara átmérője a kétszeresére nem nő és teljesen
gömbölyűvé nem válik. Ekkor kevés olajjal locsolják meg. Mivel a munka nagyon
fáradságos, a háziasszonyok egyszerre nagyobb mennyiséget készítenek, és a
maradékot szétterítik száradni, mint nálunk a gyúrt tésztát. A jó kuszkusz a
készítés során többszörösére duzzad, de nem válik ragacsossá vagy csomóssá. Ha
betartunk néhány alapszabályt, lágy, illatos és pergős lesz. Összetevők:
durumbúzaAllergének: gluténÁtlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1537 kJ
(362 kcal) Zsír 2 g - amelyből telített zsírsavak 0,1 g Szénhidrát 74 g -
amelyből cukrok 10 g Fehérje 12 g Só 0,03 g Felhasználási javaslat: Elkészítése:
5-6 perces főzéssel. Párolt zöldségekkel, hüvelyesekkel köretként vagy
főételként fogyasztható. Édességnek is alkalmas mazsolával, diófélékkel,
gyümölcsökkel.Kuszkusz felhasználása: Lapos cserépedénybe öntjük, majd
fokozatosan 6 dl sós vizet keverünk bele, közben morzsolgatjuk, hogy
egyenletesen szívja a vizet. Tíz percig állni hagyjuk, majd belekeverünk két
evőkanál olajat. Két kézzel morzsolgatva alaposan fellazítjuk, majd 200oC-ra
előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Ekkor már erőteljesen gőzölögni fog
(nagyobb mennyiségnek hosszabb idő kell). Tálalás előtt 40 g kisebb kockákra
vágott vajat dolgozunk bele (vagy két kanál olajat). A sós vizet
helyettesíthetjük húslevessel is.Tárolás: száraz, hűvös helyenSzármazási hely:
Franciaország, Olaszország
kuszkusz észak-afrikai specialitás, az étel alapját házilag készítik. Egyenlő
mennyiségű búzadarát és lisztet gyúrnak-forgatnak-ráznak, sodornak össze kevés
sós vízzel addig, amíg a dara átmérője a kétszeresére nem nő és teljesen
gömbölyűvé nem válik. Ekkor kevés olajjal locsolják meg. Mivel a munka nagyon
fáradságos, a háziasszonyok egyszerre nagyobb mennyiséget készítenek, és a
maradékot szétterítik száradni, mint nálunk a gyúrt tésztát. A jó kuszkusz a
készítés során többszörösére duzzad, de nem válik ragacsossá vagy csomóssá. Ha
betartunk néhány alapszabályt, lágy, illatos és pergős lesz. Összetevők:
durumbúzaAllergének: gluténÁtlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1537 kJ
(362 kcal) Zsír 2 g - amelyből telített zsírsavak 0,1 g Szénhidrát 74 g -
amelyből cukrok 10 g Fehérje 12 g Só 0,03 g Felhasználási javaslat: Elkészítése:
5-6 perces főzéssel. Párolt zöldségekkel, hüvelyesekkel köretként vagy
főételként fogyasztható. Édességnek is alkalmas mazsolával, diófélékkel,
gyümölcsökkel.Kuszkusz felhasználása: Lapos cserépedénybe öntjük, majd
fokozatosan 6 dl sós vizet keverünk bele, közben morzsolgatjuk, hogy
egyenletesen szívja a vizet. Tíz percig állni hagyjuk, majd belekeverünk két
evőkanál olajat. Két kézzel morzsolgatva alaposan fellazítjuk, majd 200oC-ra
előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Ekkor már erőteljesen gőzölögni fog
(nagyobb mennyiségnek hosszabb idő kell). Tálalás előtt 40 g kisebb kockákra
vágott vajat dolgozunk bele (vagy két kanál olajat). A sós vizet
helyettesíthetjük húslevessel is.Tárolás: száraz, hűvös helyenSzármazási hely:
Franciaország, Olaszország
Adatlap
| Ár: | 869 Ft |
| Feladás dátuma: | 2025.12.11 |
| Eddig megtekintették 1 alkalommal | |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "DÉNES NATURA TELJESKIŐRLÉSŰ KUSZKUSZ 500G" című hirdetést látja. (fent)





