Ingatlan Autó Állások Elektronika Állat Bútor Antik Szolgáltatások Játékok Még több..
    
Betöltés...

Sörélesztő pehely 125g

A Mannavita Nemes-Sörélesztő pehely, egy a sajthoz hasonló ízű, vitaminokban,
fehérjében és nyomelemekben igen gazdag szuperétel. A nemes sörélesztő előnyei A
Nemes sörélesztő sajtos ízű, így számos receptben tökéletesen helyettesíti a
valódi sajtot. Kesudióval, fokhagymával és vízzel kombinálva tökéletes
sajtmártást készíthetünk vele tésztákhoz és párolt zöldségekhez is. A nemes
sörélesztő néhány fő táplálkozási előnye a következő: Teljes értékű fehérje: A
nemes sörélesztő tartalmazza mind a kilenc esszenciális aminosavat, amelyet az
embernek táplálékból kell bevinnie. 1 evőkanál 2 gramm fehérjét tartalmaz, így a
vegánok számára egyszerű módja annak, hogy kiváló minőségű fehérjét adjanak az
étkezésekhez. Számos B-vitamint tartalmaz: Egy evőkanál nemes sörélesztő a
B-vitaminok ajánlott étrendi bevitelének 30-180%-át tartalmazza. Különösen
gazdag tiaminban, riboflavinban, niacinban, folsavban és B6-vitaminban.
Nyomelemeket is tartalmaz: Egy evőkanál a nyomelemek, például a cink, a szelén,
a mangán és a molibdén ajánlott étrendi bevitelének 2-30%-át tartalmazza. A
nyomelemek szerepet játszanak a génszabályozásban, az anyagcserében, a
növekedésben és az immunitásban. [02.] A nemes sörélesztő és a hagyományos
sörélesztő Nemes sörélesztő a Saccharomyces cerevisiae néven ismert élesztőfaj
segítségével készül. Ez ugyanaz az élesztőtípus, amelyet kenyérsütéshez és
sörkészítéshez használnak. Bár a sörélesztő, a pékélesztő és a nemes sörélesztő
technikailag ugyanabból az élesztőfajtából készül, mégis nagyon különböző
termékek. A hagyományos sörélesztő a sörkészítéshez használt élő aktív élesztő,
amelyet aztán hővel elpusztítanak és étrend-kiegészítővé alakítanak. A nemes
sörélesztő ezzel szemben, egy deaktivált élesztő, amelyet kizárólag a
tápanyagtartalma miatt termesztenek. Bár mind a nemes sörélesztőnek, mind a
hagyományos sörélesztőtermék ugyanabból a fajból származik, meglepően eltérő
tápanyagprofiljuk van. Ennek oka az egyes termékek előállításának módjában
rejlik. Mindkét termék előállításához Saccharomyces cerevisiae-t, egy egysejtű
gombafajtát használnak, amelyet közismertebb nevén élesztőnek neveznek. A
pékélesztővel ellentétben ezeket a mikroorganizmusokat, a sörélesztőben
hatástalanítják, ami azt jelenti, hogy nincs esély arra, hogy élesztőgombák
túlszaporodását okozzák az emberi szervezetben. Sütőélesztő: A sütőélesztőt élve
vásárolják, és kenyér kovászolásához használják. Az élesztő a sütés során
elpusztul, de földes, élesztős ízt ad a kenyérnek. Sörélesztő: Sörélesztőt élve
lehet megvásárolni, és sörfőzéshez használják. A sörfőzés során visszamaradó
elhalt élesztősejtek táplálékkiegészítőként fogyaszthatók, de nagyon keserű
ízűek. Nemes sörélesztő: Ezt az élesztőt kifejezetten élelmiszeripari
felhasználásra termesztik. Az élesztősejtek a gyártás során elpusztulnak, és nem
élnek a végtermékben. Főzéshez is használható, és sajtos, kellemes, pikáns íze
van. A nemes sörélesztő előállításához a S. cerevisiae sejteket több napig
cukorban gazdag táptalajon, például melaszon tenyésztik. [03.] A nemes
sörélesztő általában granulátum vagy pehely formájában kerül forgalomba. Élénk
sárga színű és pikáns ízű. Kiváló fehérje-, rost- és B-vitaminforrás. A
B12-vitamin leggyakoribb forrása az állati eredetű termékek, így azok számára,
akik kerülik az állati eredetű termékek fogyasztását, a B12 különösen fontos
lehet. Megfelelő mennyiségű B12-vitamin nélkül vérszegénység és egyéb
egészségügyi problémák alakulhatnak ki. Mikor nem ajánlott? Vannak azonban olyan
emberek, akiknek nem szabad nemes sörélesztőt fogyasztaniuk. A gyulladásos
bélbetegségben, különösen a Crohn-betegségben szenvedőknél immunreakció léphet
fel, ami gyulladáshoz vezethet. Egyes kutatások arra utalnak, hogy a nemes
sörélesztőben található tiramin (a fehérje egyik építőköve) fejfájást vagy
migrént válthat ki egyes embereknél. Ha el kell kerülnie a nemes sörélesztőt,
rengeteg más módja van annak, hogy elegendő B12-vitaminhoz jusson, mint például
a legtöbb erjesztett élelmiszer. Sörélesztő Ahogy a nevéből is kitalálható, a
sörélesztő általában sörgyártásra használt malátaárpa vagy más gabonafélék
közegén nő. Miután a sör erjedése befejeződött, az élesztőt leválasztják a
folyadékról, és hengerek segítségével megszárítják. Ez a folyamat inaktiválja,
azaz elpusztítja az élesztősejteket. A felhasznált szubsztrát miatt ezek az
élesztők általában keserűbb ízűek. Sok termék keserűtelenítési eljáráson megy
keresztül, hogy ízletesebbé váljon. A sörélesztő por, pehely vagy kapszula
formájában kerül forgalomba. Nemes sörélesztő A sörélesztővel ellentétben a
nemes sörélesztő mindig elsődlegesen termesztett, ami azt jelenti, hogy
kifejezetten táplálékkiegészítő előállítása céljából hozzák létre. A nemes
sörélesztő termesztésének leggyakoribb közege a répa- vagy nádcukormelasz.
Mindkettő a cukoripar olcsó mellékterméke, és rengeteg glükózt biztosítanak az
élesztőnek. Gyakran további szintetikus tápanyagokat adnak a szubsztrátumhoz,
hogy erősebb, tápanyagban gazdagabb végterméket állítsanak elő. A nemes élesztő,
természetes Béta-Glükán forrás Nemes sörélesztő két fő szénhidrátot is
tartalmaz: alfa-mannánt és béta-glükánt. [04.] Vizsgálatok szerint az
alfa-mannán és a béta-glükán takarmányhoz való hozzáadása csökkentheti a patogén
baktériumok, például az E. coli és a Salmonella okozta fertőzések gyakoriságát
sertésekben, valamint csökkentheti a daganatképződést egerekben. A béta-glükán
és az alfa-mannán többféleképpen segít a fertőzés elleni védelemben:
Megakadályozzák, hogy a kórokozó baktériumok a bélnyálkahártyához tapadjanak.
Serkentik az immunsejteket, így azok hatékonyabban harcolnak a fertőzés ellen.
Rákapcsolódnak bizonyos típusú toxinokra, amelyeket az élesztőgombák
termelhetnek az élelmiszernövényekben, és csökkentik azok káros hatásait.
Javasolt fogyasztási módok: Önmagában naponta 1-2 evőkanállal. 1-2 evőkanál,
vízben, tejben, gyümölcslében, zöldséglében elkeverve Salátákra, reszelt sajt
helyett vagy reszelt sajt mellett Levesekben elkeverve Ragu ételekben,
Pörköltben keverve Nemes Sörélesztő pehely + Vas + D3 vitamin, 125g Hatóanyagok
5 grammban = 1 púpozott evőkanál: B1 vitamin / Tiamin: 0,5 mg ( 45% * ) B2
vitamin / Riboflavin: 0,55 mg ( 39% * ) B3 vitamin / Niacin: 6,65 mg ( 42% * )
B5 vitamin / Pantoténsav: 2,1 mg ( 35% * ) B6 vitamin / Piridoxin: 0,7 mg ( 50%
* ) B7 vitamin / Biotin: 12,5 µg ( 25% * ) B9 vitamin / Folsav : 133 µg ( 67% *
) B12 vitamin / Kobalamin : 1 µg ( 40% * ) Vas: 3,75 mg ( 27% * ) Cink: 4,6 mg (
46% * ) D-vitamin: 7,8 mcg ( 156% * ) * Napi javasolt mennyiség százaléka,
felnőttek részére. Természetes B-vitaminokat, D-vitamint, vasat és cinket
tartalmaz, tehát nem hozzáadott, szintetikus forrásból származnak. Tápanyag
értékek 5 grammban = 1 púpozott evőkanál: Energia: 73 kJ / 17 kcal Zsír: 0,25 g
- ebből Telített zsírsav: 0,05 g Szénhidrát: 1,95 g - ebből Cukrok: 0,05 g Rost:
1 g Fehérje: 2,35 g Só: 0,01 g

Tovább
Adatlap
Ár: 4.971 Ft
Termék: Egyéb (kellékek, stb.)
 
Feladás dátuma: 2024.10.26
Eddig megtekintették 4 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Sörélesztő pehely 125g
Lehetőségek
Megosztók

Szépségápolási termékek rovaton belül a(z) "Sörélesztő pehely 125g" című hirdetést látja. (fent)