ULTRAFELDOLGOZOTT EMBEREK
Miért eszünk mindenféle vackot és miért nem tudjuk abbahagyni? Szerző: Chris van
Tulleken Corvina Kiadó, 2024 Kevesen olvassák el az élelmiszerek csomagolásán az
áru összetételét ismertető leírásokat, pedig az ?ördög? ezekben az apró betűs
szövegekben rejlik. Egyértelműen jelzik, hogy a 21. század emberének étrendje az
utóbbi néhány évtized során gyökeresen megváltozott. Egyre nagyobb arányban
fogyasztunk ultrafeldolgozott, vagyis adalékokat, tartósítószereket,
színezékeket, gyárilag előállított édesítőszereket, ízfokozókat, zsírokat, tehát
csupa olyan anyagokat tartalmazó élelmiszereket, amelyek addiktívek,
megváltoztatják az emberi test éhségérzetének és jóllakottságának
jelzőrendszerét. Sokféleképp károsítják az egészségünket, csökkentik ellenálló
képességünket ? és szinte elkerülhetetlenül elhízáshoz vezetnek. A téma
nemzetközi hírű szakértője, Chris van Tulleken brit orvos, táplálkozástudományi
szakértő, rendkívüli alapossággal dolgozza fel a témát, adatok sokaságával és a
legismertebb szakértők bevonásával mutatja be a testünket, egészségünket és
végső soron a bolygónkat veszélyeztető folyamatot. Közben keresi a választ arra
a kérdésre, hogyan tájékozódjunk az élelmiszerek világában, hogyan éljünk együtt
velük, és hogyan védekezzünk káros hatásaik ellen. Felvértez minket a
legfontosabb eszközzel: a tudással. A kötet adatai: Formátum: 197 mm x 138 mm
Kötés: puhatáblás Megjelenés éve: 2024 Terjedelem: 480 oldal
Tulleken Corvina Kiadó, 2024 Kevesen olvassák el az élelmiszerek csomagolásán az
áru összetételét ismertető leírásokat, pedig az ?ördög? ezekben az apró betűs
szövegekben rejlik. Egyértelműen jelzik, hogy a 21. század emberének étrendje az
utóbbi néhány évtized során gyökeresen megváltozott. Egyre nagyobb arányban
fogyasztunk ultrafeldolgozott, vagyis adalékokat, tartósítószereket,
színezékeket, gyárilag előállított édesítőszereket, ízfokozókat, zsírokat, tehát
csupa olyan anyagokat tartalmazó élelmiszereket, amelyek addiktívek,
megváltoztatják az emberi test éhségérzetének és jóllakottságának
jelzőrendszerét. Sokféleképp károsítják az egészségünket, csökkentik ellenálló
képességünket ? és szinte elkerülhetetlenül elhízáshoz vezetnek. A téma
nemzetközi hírű szakértője, Chris van Tulleken brit orvos, táplálkozástudományi
szakértő, rendkívüli alapossággal dolgozza fel a témát, adatok sokaságával és a
legismertebb szakértők bevonásával mutatja be a testünket, egészségünket és
végső soron a bolygónkat veszélyeztető folyamatot. Közben keresi a választ arra
a kérdésre, hogyan tájékozódjunk az élelmiszerek világában, hogyan éljünk együtt
velük, és hogyan védekezzünk káros hatásaik ellen. Felvértez minket a
legfontosabb eszközzel: a tudással. A kötet adatai: Formátum: 197 mm x 138 mm
Kötés: puhatáblás Megjelenés éve: 2024 Terjedelem: 480 oldal
Adatlap
Ár: | 6.390 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.19 |
Eddig megtekintették 1 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "ULTRAFELDOLGOZOTT EMBEREK" című hirdetést látja. (fent)