A bor készítése és kezelése
A bor készítése és kezelése A borkészítés és borfogyasztás mindazoknál a
népeknél, amelyeknél a természeti viszonyok megengedték a szőlőtermesztést, az
őstörténettől napjainkig nagy szerepet játszott az emberek életében. A bor az
emberiségnek napjainkban is általánosan ismert, kedvelt itala. Egyeseknek
élvezeti cikként szolgál, másoknak viszont a mindennapi táplálkozás fontos
kiegészítő fogyasztási cikke. De fontos szerepet tölt be a közegészségügy terén
is, részben a járványos betegségek elhárításában, a megelőző védekezésben,
részben pedig a gyógyításban, illetve a legyengült betegségeknél a szervezet
részére gyorsan értékesülő tápszerként alkalmazva. Ünnepi lakoma a magán-, köz-,
vagy nemzetközi életben bor nélkül el sem képzelhető. A mai Magyarországon újra
reneszánszát éli a borkészítés és a különféle borbemutatók, bormustrák,
fesztiválok ideje. Szinte minden jelentős szőlőtermelő vidékünkön zajlanak ilyen
események, amik egyre népszerűbbek és évről-évre mindig nagyobb az érdeklődők,
borkedvelők létszáma.
népeknél, amelyeknél a természeti viszonyok megengedték a szőlőtermesztést, az
őstörténettől napjainkig nagy szerepet játszott az emberek életében. A bor az
emberiségnek napjainkban is általánosan ismert, kedvelt itala. Egyeseknek
élvezeti cikként szolgál, másoknak viszont a mindennapi táplálkozás fontos
kiegészítő fogyasztási cikke. De fontos szerepet tölt be a közegészségügy terén
is, részben a járványos betegségek elhárításában, a megelőző védekezésben,
részben pedig a gyógyításban, illetve a legyengült betegségeknél a szervezet
részére gyorsan értékesülő tápszerként alkalmazva. Ünnepi lakoma a magán-, köz-,
vagy nemzetközi életben bor nélkül el sem képzelhető. A mai Magyarországon újra
reneszánszát éli a borkészítés és a különféle borbemutatók, bormustrák,
fesztiválok ideje. Szinte minden jelentős szőlőtermelő vidékünkön zajlanak ilyen
események, amik egyre népszerűbbek és évről-évre mindig nagyobb az érdeklődők,
borkedvelők létszáma.
Adatlap
Ár: | 3.990 Ft |
Könyvkereső: | Szakács |
Feladás dátuma: | 2024.12.06 |
Eddig megtekintették 2 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "A bor készítése és kezelése" című hirdetést látja. (fent)