A legújabb házi cukrászat kézikönyve
A legújabb házi cukrászat kézikönyve Házi czukrászat czimű kézi-könyvecskémnek a
múlt évben megjelent III. kiadása is teljesen elfogyott, mely jelenség eléggé
bizonyítja művem gyakorlati értékét, miért is indítatva éreztem magamat, azt a
jelent IV. kiadásban is közrebocsátani. Ez alkalommal a fösúlyt a helyes
magyarságra fektettem az előző kiadásban előforduló magyartalanságokat
kiküszöbölve, arra törekedtem, hogy a kifejezések ne csak érthetők, hanem
lehetőleg magyarosak is legyenek. De számolva a czukrászat terén folyton
fokozódó igényekkel is, jelen kiadást még Párizsi sütemények czim alatt egy
egész 15 reczeptet magába foglaló fejezettel is bővítettem úgy, hogy kézi
könyvecském immár 359 különféle reczeptet foglal magában, amelyek a legujabb
sütemények, torták, élesztős tészták, sós és édes teasütemények, a
legkülönbözőbb bonbonok és czukorkák (sokan nem tudják, hogy Hegyesi József
nevéhez fűződik a szaloncukor elkészítésének módja és így az igazi magyar
hungaricummá vált: Jókai még szalonczukkedlinek nevezte a szaloncukrot, ugyanis
a cukorka neve a német salonzuckerl szóból ered. 1891-ben megjelent A legújabb
házi czukrászat kézikönyve-ben, amelyben tizenhétféle szaloncukrot ír le a
szerző, így pl.: szalon-ananász czukorkák, szaloncréme-bonbonok,
szalon-marasquin-czukorkák, szalon-pisztácz-czukorkák.), crémek, fagylaltok és
sorbettek, valamint a legujabb parfaitek készítését röviden és nagyon érthetően
tárgyalom. A mű jelen kiadása az 1891-es megjelenés reprintje.
múlt évben megjelent III. kiadása is teljesen elfogyott, mely jelenség eléggé
bizonyítja művem gyakorlati értékét, miért is indítatva éreztem magamat, azt a
jelent IV. kiadásban is közrebocsátani. Ez alkalommal a fösúlyt a helyes
magyarságra fektettem az előző kiadásban előforduló magyartalanságokat
kiküszöbölve, arra törekedtem, hogy a kifejezések ne csak érthetők, hanem
lehetőleg magyarosak is legyenek. De számolva a czukrászat terén folyton
fokozódó igényekkel is, jelen kiadást még Párizsi sütemények czim alatt egy
egész 15 reczeptet magába foglaló fejezettel is bővítettem úgy, hogy kézi
könyvecském immár 359 különféle reczeptet foglal magában, amelyek a legujabb
sütemények, torták, élesztős tészták, sós és édes teasütemények, a
legkülönbözőbb bonbonok és czukorkák (sokan nem tudják, hogy Hegyesi József
nevéhez fűződik a szaloncukor elkészítésének módja és így az igazi magyar
hungaricummá vált: Jókai még szalonczukkedlinek nevezte a szaloncukrot, ugyanis
a cukorka neve a német salonzuckerl szóból ered. 1891-ben megjelent A legújabb
házi czukrászat kézikönyve-ben, amelyben tizenhétféle szaloncukrot ír le a
szerző, így pl.: szalon-ananász czukorkák, szaloncréme-bonbonok,
szalon-marasquin-czukorkák, szalon-pisztácz-czukorkák.), crémek, fagylaltok és
sorbettek, valamint a legujabb parfaitek készítését röviden és nagyon érthetően
tárgyalom. A mű jelen kiadása az 1891-es megjelenés reprintje.
Adatlap
Ár: | 2.791 Ft |
Könyvkereső: | Szakács |
Feladás dátuma: | 2024.11.06 |
Eddig megtekintették 3 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "A legújabb házi cukrászat kézikönyve" című hirdetést látja. (fent)