Kacsából és libából készült finomságok Jó állapotú antikvár
Kiadó:Geopen Nyelv: magyar Kiadás éve: 2007 ISBN:9789639765269 Kötésmód:
PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT Oldalszám: 64 oldal Méret [mm]: 198 x 225 x 6
Franciaországban ?a leggyakrabban elkészített házikacsa-fajták a roueni kacsa,
amelynek íze nagyon közel áll a vadkacsa ízéhez, és amely gyönyörű, hosszúra
szeletelhető húsával az ínyencek nagy kedvence, a nem túl zsíros, puha húsú
nantes-i kacsa, valamint a vaskos, illatos húsú barbarie kacsa. A különféle
libafajták közül a legismertebbek a normandiai, a poitou-i, a guineai, a
bourbonnais és természetesen a toulouse-i liba, amelyet rendszeresen tömnek,
hogy megfelelő minőségű libamájat kapjanak. A kacsa elkészítésénél mindenképpen
távolítsuk el a farktövénél található mirigyeket, amelyek a sütés-főzés során
erős, kellemetlen ízt kölcsönöznek a húsnak. A félig sültre készített
kacsamellet érdemes serpenyőben zsír nélkül egyben megsütni úgy, hogy elsőként a
bőrös felét pirítjuk meg. Mivel a liba rendkívül zsíros, ha libahúst sütünk,
tanácsos a keletkező szaftról többször is lekanalazni a zsírt, és a sütés során
a megmaradt szafttal gyakran meglocsolni a libát, hogy a hús puha, omlós és
ízletes legyen.
PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT Oldalszám: 64 oldal Méret [mm]: 198 x 225 x 6
Franciaországban ?a leggyakrabban elkészített házikacsa-fajták a roueni kacsa,
amelynek íze nagyon közel áll a vadkacsa ízéhez, és amely gyönyörű, hosszúra
szeletelhető húsával az ínyencek nagy kedvence, a nem túl zsíros, puha húsú
nantes-i kacsa, valamint a vaskos, illatos húsú barbarie kacsa. A különféle
libafajták közül a legismertebbek a normandiai, a poitou-i, a guineai, a
bourbonnais és természetesen a toulouse-i liba, amelyet rendszeresen tömnek,
hogy megfelelő minőségű libamájat kapjanak. A kacsa elkészítésénél mindenképpen
távolítsuk el a farktövénél található mirigyeket, amelyek a sütés-főzés során
erős, kellemetlen ízt kölcsönöznek a húsnak. A félig sültre készített
kacsamellet érdemes serpenyőben zsír nélkül egyben megsütni úgy, hogy elsőként a
bőrös felét pirítjuk meg. Mivel a liba rendkívül zsíros, ha libahúst sütünk,
tanácsos a keletkező szaftról többször is lekanalazni a zsírt, és a sütés során
a megmaradt szafttal gyakran meglocsolni a libát, hogy a hús puha, omlós és
ízletes legyen.
Adatlap
Ár: | 1.990 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Állapota: | Új |
Könyvkereső: | Szakács |
Feladás dátuma: | 2024.11.16 |
Eddig megtekintették 59 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "Kacsából és libából készült finomságok Jó állapotú antikvár" című hirdetést látja. (fent)