
Mindent a táplálkozásról ? Izgalmasan és látványosan
Létezik tökéletes étrend? Tényleg nyolc pohár vizet kell meginnunk naponta?
Pontosan mi a glutén, és miért kerülik? Miért tilos a rizst újra melegíteni?
Valójában mi az az antioxidáns? Könnyen emészthető információk, meglepő adatok
és látványos ábrák: a Mindent a táplálkozásról mostantól házi-dietetikusunkként
segít abban, hogy közhelyes diéták helyett tudatosan étkezzünk. A könyv
tisztázza a divatos étkezési trendek tudományos hatékonyságát, biológiai
adatokkal támaszt alá, vagy cáfol meg olyan dogmatikus nézeteket, mint hogy a
vörösbor kedvező a szív-és érrendszernek, vagy hogy a kávé megemeli a
vérnyomást. Megtudhatjuk, hogy melyik étel számít valóban superfoodnak és milyen
hatással vannak a testünkre, valamint mely ételek rendelkeznek ténylegesen
antioxidáns tulajdonsággal, és egyáltalán: mi az, hogy antioxidáns? Naponta
látjuk a boltokban az organikus, bio, öko címkéket, sokszor összezavarodunk,
hogy mégis mi a különbség közöttünk, de a könyv ebben is eligazít, bemutatja
például, hogy milyen termesztési eljárás és körülmények miatt kap egy élelmiszer
organikus minősítést. A könyv tudományos szemszögből mutatja be többek között a
gluténmentes, az inzulin rezisztens és a vegán étrendet, elemzi a világ
különböző tájairól származó diéták előnyeit és hátrányait, valamint górcső alá
veszi a különböző élelmiszercsoportokat. Betekinthetünk a modern élelmiszeripar
kulisszái mögé, a háztáji gazdálkodás evolúciójától kezdve, az
élelmiszerszállítás típusain át az organikus, illetve a mesterséges adalékok
előállításáig. Világos, könnyen érthető ábrák és elképesztő adatok - minden,
amit az egészséges táplálkozásról és az élelmiszerekről tudni kell.
Pontosan mi a glutén, és miért kerülik? Miért tilos a rizst újra melegíteni?
Valójában mi az az antioxidáns? Könnyen emészthető információk, meglepő adatok
és látványos ábrák: a Mindent a táplálkozásról mostantól házi-dietetikusunkként
segít abban, hogy közhelyes diéták helyett tudatosan étkezzünk. A könyv
tisztázza a divatos étkezési trendek tudományos hatékonyságát, biológiai
adatokkal támaszt alá, vagy cáfol meg olyan dogmatikus nézeteket, mint hogy a
vörösbor kedvező a szív-és érrendszernek, vagy hogy a kávé megemeli a
vérnyomást. Megtudhatjuk, hogy melyik étel számít valóban superfoodnak és milyen
hatással vannak a testünkre, valamint mely ételek rendelkeznek ténylegesen
antioxidáns tulajdonsággal, és egyáltalán: mi az, hogy antioxidáns? Naponta
látjuk a boltokban az organikus, bio, öko címkéket, sokszor összezavarodunk,
hogy mégis mi a különbség közöttünk, de a könyv ebben is eligazít, bemutatja
például, hogy milyen termesztési eljárás és körülmények miatt kap egy élelmiszer
organikus minősítést. A könyv tudományos szemszögből mutatja be többek között a
gluténmentes, az inzulin rezisztens és a vegán étrendet, elemzi a világ
különböző tájairól származó diéták előnyeit és hátrányait, valamint górcső alá
veszi a különböző élelmiszercsoportokat. Betekinthetünk a modern élelmiszeripar
kulisszái mögé, a háztáji gazdálkodás evolúciójától kezdve, az
élelmiszerszállítás típusain át az organikus, illetve a mesterséges adalékok
előállításáig. Világos, könnyen érthető ábrák és elképesztő adatok - minden,
amit az egészséges táplálkozásról és az élelmiszerekről tudni kell.
Adatlap
| Ár: | 5.360 Ft |
| Könyvkereső: | EGYÉB |
| Feladás dátuma: | 2025.12.11 |
| Eddig megtekintették 2 alkalommal | |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "Mindent a táplálkozásról ? Izgalmasan és látványosan" című hirdetést látja. (fent)





