Bunmei általános konyhakés 15.cm
Bunmei általános konyhakés 15.cmA Bunmei késeket ugyanaz a gyártó készíti, amely
a Global késeket is (Yoshikin) gyártja. A Bunmei kések tradicionális japán
kések. A hagyományos japán kések jellemzőit és formáit nagyban befolyásolta a
japán konyha. A tradicionális japán kések és a "nyugati" késforma között a
legfontosabb különbség a penge profiljának kialakítása. A hagyományos japán
kések egyoldali leélezésű, un.vésőél kialakításúak. A másik oldal kissé homorú,
így hihetetlenül élesre kialakítható a penge. A nagy, ferde, egyoldalú él,
sokkal vékonyabb, mint egy kétoldalas él. Ez a vékonyabb, élesebb él, nagyon
finom vágást jelent a tisztán lágy húsra, különösen a halakra. A japán szakácsok
azt tartják, hogy a nyugati kés viszonylagosan vastag élével, a nyers halak
finom textúráját szétzúzzák és megsemmisítik a hal frissességét. A Bunmei kések
vékonyabb éle sokkal törékenyebb a nyugati kések élénél, ezért óvatosan járjunk
el, és használjunk egy hagyományos kést bármilyen szilárd anyag vágására,
beleértve a nagyobb hal csontokat is. A Bunmei kések magas széntartalmú,
rozsdamentes acélból készülnek. A kések acélja tartalmaz molibdént és vanádiumot
is, ami kiváló éltartást és hosszú élettartamot biztosít.
a Global késeket is (Yoshikin) gyártja. A Bunmei kések tradicionális japán
kések. A hagyományos japán kések jellemzőit és formáit nagyban befolyásolta a
japán konyha. A tradicionális japán kések és a "nyugati" késforma között a
legfontosabb különbség a penge profiljának kialakítása. A hagyományos japán
kések egyoldali leélezésű, un.vésőél kialakításúak. A másik oldal kissé homorú,
így hihetetlenül élesre kialakítható a penge. A nagy, ferde, egyoldalú él,
sokkal vékonyabb, mint egy kétoldalas él. Ez a vékonyabb, élesebb él, nagyon
finom vágást jelent a tisztán lágy húsra, különösen a halakra. A japán szakácsok
azt tartják, hogy a nyugati kés viszonylagosan vastag élével, a nyers halak
finom textúráját szétzúzzák és megsemmisítik a hal frissességét. A Bunmei kések
vékonyabb éle sokkal törékenyebb a nyugati kések élénél, ezért óvatosan járjunk
el, és használjunk egy hagyományos kést bármilyen szilárd anyag vágására,
beleértve a nagyobb hal csontokat is. A Bunmei kések magas széntartalmú,
rozsdamentes acélból készülnek. A kések acélja tartalmaz molibdént és vanádiumot
is, ami kiváló éltartást és hosszú élettartamot biztosít.
Adatlap
Ár: | 32.970 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.23 |
Eddig megtekintették 15 alkalommal |
A hirdető adatai
Konyhai felszerelések rovaton belül a(z) "Bunmei általános konyhakés 15.cm" című hirdetést látja. (fent)