
Roll Dekor fehér fondant massza 2,5 kg
A fehér Roll Dekor fehér fondant massza 2,5 kg segítségével nemcsak finom, de
káprázatos és egyedi színekben tündöklő tortákat készíthetsz! Miért jó választás
a Roll Dekor fondant massza? gyönyörű hófehér színű, könnyen nyújtható és
simítható, jól tűri a meleget, nyári meleg párás időben is könnyű vele dolgozni,
nemcsak torta burkolásra tökéletes, de csodás virágokat is készíthetsz belőle a
tortára, ételfesték géllel tetszőleges színűre színezheted a fehér fondant
masszát. nem ragad, nem szakad és az íze is nagyon finom. Tippek a Roll Dekor
fondant massza használatához: Felhasználás előtt alaposan át kell gyúrni a Roll
Dekort, főleg ha hideg helyen tartottad. Télen ha hideg helyen tároltad a Roll
Dekor fondant masszát érdemes felhasználás előtt néhány órát felbontatlanul
szobahőmérsékleten tartani, így sokkal könnyebb lesz majd vele dolgozni. (Ha
nincs ennyi időd végső esetben 10-15 másodpercre beteheted a mikrohullámú
sütőbe.) Fontos, hogy a fel nem használt fondant masszát légmentesen visszazárd,
nehogy kiszáradjon. 1 db nagyobb torta (28-30 cm-es kerek vagy A4-es méretű
szögletes torta) burkolásához 75-80 dkg fondant szükséges körülbelül. A Roll
Dekor fondant massza szinezése: A fondant masszát kézzel gyúrjuk át, majd a
tubusból adagoljuk az ételfesték gélt . Gyúrjuk át alaposan, amíg egységes
homogén színt nem kap a fondant masszánk. A Roll Dekor fondant massza használata
tortaburkoláshoz: Egy szilikon nyújtólapot előkészítünk. Megszórjuk étkezési
keményítővel. A fondant masszát kézzel átgyúrjuk rajta. Fondant
nyújtó segítségével kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Tetejét megszórjuk kevés
étkezési keményítővel és fondant simítóval tükörsimára egyengetjük. Majd ismét
kicsit nyújtjuk és ismét kicsit egyengetünk rajta. Ezt addig ismételjük, amíg a
tortaburkoló el nem érte a kívánt vastagságot (3-5 mm). A kinyújtott fondant
masszát sodrófára tekerjük és a torta szélétől indulva óvatosan a krémmel bevont
tortára tesszük, ügyelve arra, hogy elegendő kinyújtott fondant massza jusson a
torta oldalára is. A torta közepétől indulva simító segítségével körkörös
mozdulatokkal sima felületet alakítunk ki a tortán. Kezünkkel óvatosan a torta
oldalához igaztítjuk a kinyújtott fondant masszát. A lenyúló részeket levágjuk.
A fondant massza tárolása: Száraz, hűvös helyen tárolhatod, nem kell hűtőbe
tenni. A megmaradt fondant masszát a zacskóba visszatéve máskor is
felhasználhatod . Ügyelni kell arra, hogy légmentesen visszazárd a zacskót, de a
legjobb, ha folpackkal alaposan körbetekered, mert a fondant massza levegővel
érintkezve gyorsan kiszárad.
káprázatos és egyedi színekben tündöklő tortákat készíthetsz! Miért jó választás
a Roll Dekor fondant massza? gyönyörű hófehér színű, könnyen nyújtható és
simítható, jól tűri a meleget, nyári meleg párás időben is könnyű vele dolgozni,
nemcsak torta burkolásra tökéletes, de csodás virágokat is készíthetsz belőle a
tortára, ételfesték géllel tetszőleges színűre színezheted a fehér fondant
masszát. nem ragad, nem szakad és az íze is nagyon finom. Tippek a Roll Dekor
fondant massza használatához: Felhasználás előtt alaposan át kell gyúrni a Roll
Dekort, főleg ha hideg helyen tartottad. Télen ha hideg helyen tároltad a Roll
Dekor fondant masszát érdemes felhasználás előtt néhány órát felbontatlanul
szobahőmérsékleten tartani, így sokkal könnyebb lesz majd vele dolgozni. (Ha
nincs ennyi időd végső esetben 10-15 másodpercre beteheted a mikrohullámú
sütőbe.) Fontos, hogy a fel nem használt fondant masszát légmentesen visszazárd,
nehogy kiszáradjon. 1 db nagyobb torta (28-30 cm-es kerek vagy A4-es méretű
szögletes torta) burkolásához 75-80 dkg fondant szükséges körülbelül. A Roll
Dekor fondant massza szinezése: A fondant masszát kézzel gyúrjuk át, majd a
tubusból adagoljuk az ételfesték gélt . Gyúrjuk át alaposan, amíg egységes
homogén színt nem kap a fondant masszánk. A Roll Dekor fondant massza használata
tortaburkoláshoz: Egy szilikon nyújtólapot előkészítünk. Megszórjuk étkezési
keményítővel. A fondant masszát kézzel átgyúrjuk rajta. Fondant
nyújtó segítségével kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Tetejét megszórjuk kevés
étkezési keményítővel és fondant simítóval tükörsimára egyengetjük. Majd ismét
kicsit nyújtjuk és ismét kicsit egyengetünk rajta. Ezt addig ismételjük, amíg a
tortaburkoló el nem érte a kívánt vastagságot (3-5 mm). A kinyújtott fondant
masszát sodrófára tekerjük és a torta szélétől indulva óvatosan a krémmel bevont
tortára tesszük, ügyelve arra, hogy elegendő kinyújtott fondant massza jusson a
torta oldalára is. A torta közepétől indulva simító segítségével körkörös
mozdulatokkal sima felületet alakítunk ki a tortán. Kezünkkel óvatosan a torta
oldalához igaztítjuk a kinyújtott fondant masszát. A lenyúló részeket levágjuk.
A fondant massza tárolása: Száraz, hűvös helyen tárolhatod, nem kell hűtőbe
tenni. A megmaradt fondant masszát a zacskóba visszatéve máskor is
felhasználhatod . Ügyelni kell arra, hogy légmentesen visszazárd a zacskót, de a
legjobb, ha folpackkal alaposan körbetekered, mert a fondant massza levegővel
érintkezve gyorsan kiszárad.
Adatlap
| Ár: | 7.121 Ft |
| Termék: | Egyéb |
| Feladás dátuma: | 2025.12.21 |
| Eddig megtekintették 1 alkalommal | |
A hirdető adatai
Konyhai felszerelések rovaton belül a(z) "Roll Dekor fehér fondant massza 2,5 kg" című hirdetést látja. (fent)





