Netamin Enzim FULL Spektrum kapszula 30x
Teljes spektrumú, 10-féle emésztőenzimet tartalmazó készítmény! A zsírok,
fehérje, szénhidrátok, rostok, laktóz lebontását segítő növényi enzimekkelA
természetes emésztőenzimek pótlása kiemelten ajánlott:? emésztési zavarok,
kellemetlen tünetek (pl. puffadás, teltségérzet, hasfájás, túlzott
bélgáztermelődés, gyomorégés, hasmenés, székrekedés) esetén? ételérzékenység
(pl. laktóz, fruktóz, FODMAP) esetén? irritábilis bél szindróma és gyulladásos
bélbetegség esetén? ha a bab, borsó, lencse, egyes zöldségek (pl. brokkoli,
karfiol, káposzta) puffasztanak, felfújnak téged 100% VEGÁN termék Gondtalan,
gördülékeny és hatékony emésztés: hívd segítségül az enzimek erejét!Teljes
spektrumú emésztőenzim készítmény, összesen 10-féle emésztést segítő enzimmel!
Támogatás az ételekben található tápanyagok megfelelő lebontása, hasznosulása
érdekében, segítség az emésztési zavarok elleni küzdelemhez, a kiegyensúlyozott
és nyugodt emésztéshez.A Netamin Enzim FULL Spektrum kapszulában található
emésztőenzimek:Proteáz: Fehérjebontó enzim, amely a fehérjét peptidekre
(aminosavak kisebb csoportjaira) és aminosavakra bontja, amelyeket a szervezet
már képes hasznosítani.1Amiláz: A komplex szénhidrátok családjába tartozó
keményítőt bontja le kisebb cukrokra, például maltózra és glükózra.2 Érdekesség:
az amiláz már a szájüregben elkezdi munkáját, a legelső harapástól kezdve!Lipáz:
Az ételekben található zsír lebontását végző enzim.3Bromelain: Fehérjebontó
enzim, amit az ananászból vonnak ki. Kutatások szerint gyulladáscsökkentő,
gyomornyugtató hatása is lehet.4-10Laktáz: A tejben, tejtermékekben található
laktóz (tejcukor) megfelelő emésztéséhez és hasznosulásához
szükséges.11,12Alfa-galaktozidáz: Bizonyos komplex szénhidrátok, például a
raffinóz és a sztachióz, könnyebben emészthető cukrokra való lebontását segíti.
A puffadást, gázképződést okozó hüvelyesek (bab, lencse, borsó), keresztesvirágú
zöldségek (pl. brokkoli, kelbimbó, karfiol, káposzta), és bizonyos gabonafélék
emésztésében játszik fontos szerepet.13-16Celluláz: A növények sejtfalát alkotó
emészthetetlen rostot, a cellulózt segít lebontani, így segít felszabadítani a
zöldségekben, gyümölcsökben, hüvelyesekben és teljes értékű gabonákban rejlő
tápanyagokat.17-19Hemicelluláz: A hemicellulózt segít lebontani, ami a cellulóz
egy fajtája, szintén emészthetetlen rostféle, ami a növények sejtfalában van
jelen.20Glükoamiláz: A szénhidrátbontó amiláz egy formája, amely a keményítő
molekulalánc végén lévő kötéseket oldja fel, felszabadítva az energiaként
hasznosítható glükózt.21-24Pektináz: A pektin nevű rostot (poliszacharidot)
bontja le, amely a zöldségek és gyümölcsök sejtfalának eleme, megtalálható
például az almában, narancsban, citromban, répában is.24-27Hatásfokozás
érdekében a termék probiotikus baktériumokkal, valamint emésztéstámogató
gyógynövényekkel is kombinálható!Mikor hasznos az emésztőenzimek pótlása?Az
emésztőenzimek pótlása természetesen is lehetséges, egyrészt tudatosabb
étkezéssel, másrészt emésztést segítő enzim készítmények segítségével. Abban az
esetben, ha a szervezeted valamilyen okból nem termel elegendő enzimet,
enzimhiány tünetei keserítik meg a mindennapjaidat, akkor az enzimek étkezés
előtti pótlása támogathatja az ételek lebontását, a tápanyagok jobb
felszívódását és a komfortos, panaszoktól mentes emésztést.Az emésztőenzimek
pótlása ajánlott az alábbi esetekben:emésztőenzimek hiánya, elégtelen
enzimtermelésevés után puffadás, teltségérzet, hasfájás, alhasi görcsöktúlzott
gyomor- vagy bélgázképződésvissza-visszatérő gyomorégésakut vagy krónikus
székrekedés/hasmenésfelszívódási zavarok és tápanyaghiányokgyomoridegesség,
túlérzékeny gyomorételintoleranciairritábilis bél szindróma (IBS), gyulladásos
bélbetegség (IBD)idősebb kor (az enzimtermelés ugyanis az életkor
előrehaladtával csökken)egészségesebb (zöldségekben, gyümölcsökben, rostokban
gazdagabb), növényi alapú vagy akár teljesen vegetáriánus/vegán étrendre való
áttérésTudományos kutatásokban kimutatták, hogy a különböző emésztőenzimek
pótlása hozzájárul az elfogyasztott ételekben lévő tápanyagok optimális
emésztéséhez és felszívódásához.28-30 Az enzimek külső pótlása segíthet az
emésztési zavar tüneteinek enyhítésében, az emésztőenzimek elégtelen
termeléséből fakadó tünetek, a puffadás, teltségérzet, hasi görcsök,
bélgázosság, böfögés, hasmenés, és székrekedés csökkentésében.3,29,31-36 Az
enzimpótlás ételintolerancia (pl. laktózintolerancia, fruktóz felszívódási
zavar, fruktán intolerancia, FODMAP érzékenység), irritábilis bél szindróma
(IBS), valamint gyulladásos bélbetegség (IBD) esetén is pozitív hatással lehet a
kellemetlen emésztőrendszeri tünetekre.29,32,37-42Mik azok az
emésztőenzimek?Kezdjük a legelején: mik azok az enzimek? Az enzimek úgynevezett
biológiai katalizátorok: olyan fehérjék, amelyek elindítják vagy felgyorsítják
az élet fenntartásához szükséges kémiai reakciókat. Ahogy nevük mutatja, az
emésztőenzimek az emésztés során zajló kémiai folyamatokat segítik elő, az
elfogyasztott táplálékot építőelemeire bontják, amelyeket a test már könnyedén
képes felszívni és a különböző anyagcsere-folyamatokban
hasznosítani.Emésztőenzimek segítsége nélkül szervezetünk a zsírokat, a
fehérjéket, a szénhidrátokat és egyéb komplex molekulákat sem képes lebontani ?
tehát szó szerint létfontosságú a jelenlétük. Azonban nemcsak az emésztésben és
anyagcserében játszanak fontos szerepet, hanem az immunrendszer egészséges
működésében, a méregtelenítésben, a hormonok termelődésében, illetve a vitaminok
és ásványi anyagok raktározásában is.Hol termelődnek az emésztőenzimek?Az
emésztést segítő enzimek nagy részét a szervezet természetes úton képes
előállítani. A legtöbb enzim a hasnyálmirigyben termelődik, egészen pontosan a
szerv által termelt nedvben, a hasnyálban található. Emellett a gyomor, a
vékonybél, illetve a szájüreg nyálmirigyei is kiveszik a részüket az
előállításukból. Az emésztőenzimek termelése ugyanakkor nemcsak evés közben
zajlik, már egy finom étel illatától, látványától, sőt akár a gondolatától is
beindul az enzimtermelődés folyamata.Természetes emésztőenzimek egyes ételekben,
például zöldségekben és gyümölcsökben is jelen vannak. Sőt, bizonyos enzimek
kizárólag táplálkozással juttathatóak a szervezetbe. Jó példa az ananászban
előforduló bromelain, ami egy proteáz, vagyis fehérjebontó enzim. Szintén a
proteázok közé tartozik a fügében található ficain és a papayában található
papain is. Avokádót is érdemes rendszeresen fogyasztani, mivel a zsírok
lebontását segítő lipáz enzim van benne.Az emésztőenzimek fajtái és szerepeAz
elfogyasztott táplálékunk három legfőbb alkotóeleme a zsír, a fehérje és a
szénhidrátok ? ennek a három makrotápanyagnak az emésztése három alapvető
enzimet igényel: a lipáz nevű enzim a zsírokat bontja le, a proteáz nevű enzim a
fehérjét bontja le aminosavakra és peptidekre, az amiláz nevű enzim pedig a
szénhidrátokat bontja le a szervezetben.A lipáz, proteáz és amiláz mellett
azonban számos enzimre szüksége van még a szervezetednek a megfelelő
emésztéshez. Ezekkel egy jól összeállított, széles spektrumú emésztőenzim
készítmény összetevői között is találkozhatsz. Ide tartozik a bab, brokkoli,
káposzta és más felfúvódást okozó zöldségek emésztését segítő alfa-galaktozidáz,
a laktóz lebontásához szükséges laktáz, a zöldségek és gyümölcsök rostanyagainak
emésztését segítő celluláz, hemicelluláz és pektináz, vagy a fehérje-emésztő
enzimek keverékéből álló ananász-kivonat, a bromelain is.Az emésztőenzimek
hiányának tüneteiAz emésztőenzimek hiányát főleg emésztőrendszeri tünetek
jelezhetik: hasi görcsök, puffadás, hasfájás, indokolatlan teltségérzet,
hasmenés, székrekedés. Felszívódási zavarok (malabszorpció) és emiatt
hiányállapotok, krónikus fáradtság, immungyengeség, gyakori fertőzések,
gyulladások is utalhatnak a problémára. A lipáz hiánya esetén zsírszéklet
(lazább, zsírfényű széklet), a proteáz hiánya esetén bélrendszeri gyulladások,
gombás fertőzések, az amiláz hiánya esetén hasmenés, fáradékonyság, gyulladások
jelentkezhetnek. A laktázhiány a tej, tejtermék fogyasztása után 30-120 perccel
okoz tüneteket: haspuffadás, teltségérzet, hasi fájdalom, görcsök, bélgázosság,
hasmenés,Az emésztőenzimek létfontosságú feladatokat látnak el a szervezet
egészséges működése érdekében és nemcsak az emésztési folyamatok, de számos
elengedhetetlen kémiai reakció is elképzelhetetlen lenne nélkülük. Sajnos az
enzimtermelést számos tényező negatívan befolyásolhatja, így a helytelen
táplálkozás, stressz, bizonyos betegségek (pl. a hasnyálmirigy betegsége) is.
Relatív enzimhiányról beszélünk, amikor a panaszok enyhék, és csak nagyobb,
zsíros étkezés után lépnek fel.Emésztőenzimek pótlásával a jobb emésztésért,
tápanyag-felszívódásértFontos tudni, hogy az életkor előrehaladtával mindenkinél
csökken a természetes emésztőenzim-termelés, és ez a hanyatlás már 20-as éveink
végén jelentkezik!43 Éppen ezért fontos az egészséges életmód mellett
mindannyiunknak odafigyelni időnként az emésztőenzimek tudatos pótlására is.Ha
emésztésünk nem megfelelő, az emésztőenzimek mennyisége, aktivitása elégtelen,
akkor a bevitt tápanyagok felhasználása sem tökéletes, ami akár hiányállapotok,
betegségek kialakulásához is vezethet. A természetes emésztőenzimek pótlása
segít, hogy kihozd a maximumot az ételekből, amelyeket elfogyasztasz! Emésztést
segítő szerepük is vitathatatlan, ezért rendkívül hasznosak a rossz emésztés
tünetei, emésztési problémák, hasi görcsök, alhasi fájdalom, állandó puffadás és
teltségérzet ellen, használatukkal házilag is sokat tehetünk az emésztés
javításáért, helyreállításáért.Az emésztőenzimek mindemellett támogathatják a
gyomorégés, stressz okozta gyomorpanaszok, hasmenés, székrekedés, felszívódási
zavar kezelését, de különböző ételérzékenységek, irritábilis bél szindróma és
bélgyulladás okozta haspuffadás, túlzott gáztermelés és egyéb tünetek enyhítését
is. Sőt, az enzimek a menstruáció, illetve terhesség alatt jelentkező puffadás
esetén is jótékonyan hathatnak.OGYÉI szám: 32915/2023. Ez mit jelent? Azt, hogy
a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos
Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő
készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási
követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.
fehérje, szénhidrátok, rostok, laktóz lebontását segítő növényi enzimekkelA
természetes emésztőenzimek pótlása kiemelten ajánlott:? emésztési zavarok,
kellemetlen tünetek (pl. puffadás, teltségérzet, hasfájás, túlzott
bélgáztermelődés, gyomorégés, hasmenés, székrekedés) esetén? ételérzékenység
(pl. laktóz, fruktóz, FODMAP) esetén? irritábilis bél szindróma és gyulladásos
bélbetegség esetén? ha a bab, borsó, lencse, egyes zöldségek (pl. brokkoli,
karfiol, káposzta) puffasztanak, felfújnak téged 100% VEGÁN termék Gondtalan,
gördülékeny és hatékony emésztés: hívd segítségül az enzimek erejét!Teljes
spektrumú emésztőenzim készítmény, összesen 10-féle emésztést segítő enzimmel!
Támogatás az ételekben található tápanyagok megfelelő lebontása, hasznosulása
érdekében, segítség az emésztési zavarok elleni küzdelemhez, a kiegyensúlyozott
és nyugodt emésztéshez.A Netamin Enzim FULL Spektrum kapszulában található
emésztőenzimek:Proteáz: Fehérjebontó enzim, amely a fehérjét peptidekre
(aminosavak kisebb csoportjaira) és aminosavakra bontja, amelyeket a szervezet
már képes hasznosítani.1Amiláz: A komplex szénhidrátok családjába tartozó
keményítőt bontja le kisebb cukrokra, például maltózra és glükózra.2 Érdekesség:
az amiláz már a szájüregben elkezdi munkáját, a legelső harapástól kezdve!Lipáz:
Az ételekben található zsír lebontását végző enzim.3Bromelain: Fehérjebontó
enzim, amit az ananászból vonnak ki. Kutatások szerint gyulladáscsökkentő,
gyomornyugtató hatása is lehet.4-10Laktáz: A tejben, tejtermékekben található
laktóz (tejcukor) megfelelő emésztéséhez és hasznosulásához
szükséges.11,12Alfa-galaktozidáz: Bizonyos komplex szénhidrátok, például a
raffinóz és a sztachióz, könnyebben emészthető cukrokra való lebontását segíti.
A puffadást, gázképződést okozó hüvelyesek (bab, lencse, borsó), keresztesvirágú
zöldségek (pl. brokkoli, kelbimbó, karfiol, káposzta), és bizonyos gabonafélék
emésztésében játszik fontos szerepet.13-16Celluláz: A növények sejtfalát alkotó
emészthetetlen rostot, a cellulózt segít lebontani, így segít felszabadítani a
zöldségekben, gyümölcsökben, hüvelyesekben és teljes értékű gabonákban rejlő
tápanyagokat.17-19Hemicelluláz: A hemicellulózt segít lebontani, ami a cellulóz
egy fajtája, szintén emészthetetlen rostféle, ami a növények sejtfalában van
jelen.20Glükoamiláz: A szénhidrátbontó amiláz egy formája, amely a keményítő
molekulalánc végén lévő kötéseket oldja fel, felszabadítva az energiaként
hasznosítható glükózt.21-24Pektináz: A pektin nevű rostot (poliszacharidot)
bontja le, amely a zöldségek és gyümölcsök sejtfalának eleme, megtalálható
például az almában, narancsban, citromban, répában is.24-27Hatásfokozás
érdekében a termék probiotikus baktériumokkal, valamint emésztéstámogató
gyógynövényekkel is kombinálható!Mikor hasznos az emésztőenzimek pótlása?Az
emésztőenzimek pótlása természetesen is lehetséges, egyrészt tudatosabb
étkezéssel, másrészt emésztést segítő enzim készítmények segítségével. Abban az
esetben, ha a szervezeted valamilyen okból nem termel elegendő enzimet,
enzimhiány tünetei keserítik meg a mindennapjaidat, akkor az enzimek étkezés
előtti pótlása támogathatja az ételek lebontását, a tápanyagok jobb
felszívódását és a komfortos, panaszoktól mentes emésztést.Az emésztőenzimek
pótlása ajánlott az alábbi esetekben:emésztőenzimek hiánya, elégtelen
enzimtermelésevés után puffadás, teltségérzet, hasfájás, alhasi görcsöktúlzott
gyomor- vagy bélgázképződésvissza-visszatérő gyomorégésakut vagy krónikus
székrekedés/hasmenésfelszívódási zavarok és tápanyaghiányokgyomoridegesség,
túlérzékeny gyomorételintoleranciairritábilis bél szindróma (IBS), gyulladásos
bélbetegség (IBD)idősebb kor (az enzimtermelés ugyanis az életkor
előrehaladtával csökken)egészségesebb (zöldségekben, gyümölcsökben, rostokban
gazdagabb), növényi alapú vagy akár teljesen vegetáriánus/vegán étrendre való
áttérésTudományos kutatásokban kimutatták, hogy a különböző emésztőenzimek
pótlása hozzájárul az elfogyasztott ételekben lévő tápanyagok optimális
emésztéséhez és felszívódásához.28-30 Az enzimek külső pótlása segíthet az
emésztési zavar tüneteinek enyhítésében, az emésztőenzimek elégtelen
termeléséből fakadó tünetek, a puffadás, teltségérzet, hasi görcsök,
bélgázosság, böfögés, hasmenés, és székrekedés csökkentésében.3,29,31-36 Az
enzimpótlás ételintolerancia (pl. laktózintolerancia, fruktóz felszívódási
zavar, fruktán intolerancia, FODMAP érzékenység), irritábilis bél szindróma
(IBS), valamint gyulladásos bélbetegség (IBD) esetén is pozitív hatással lehet a
kellemetlen emésztőrendszeri tünetekre.29,32,37-42Mik azok az
emésztőenzimek?Kezdjük a legelején: mik azok az enzimek? Az enzimek úgynevezett
biológiai katalizátorok: olyan fehérjék, amelyek elindítják vagy felgyorsítják
az élet fenntartásához szükséges kémiai reakciókat. Ahogy nevük mutatja, az
emésztőenzimek az emésztés során zajló kémiai folyamatokat segítik elő, az
elfogyasztott táplálékot építőelemeire bontják, amelyeket a test már könnyedén
képes felszívni és a különböző anyagcsere-folyamatokban
hasznosítani.Emésztőenzimek segítsége nélkül szervezetünk a zsírokat, a
fehérjéket, a szénhidrátokat és egyéb komplex molekulákat sem képes lebontani ?
tehát szó szerint létfontosságú a jelenlétük. Azonban nemcsak az emésztésben és
anyagcserében játszanak fontos szerepet, hanem az immunrendszer egészséges
működésében, a méregtelenítésben, a hormonok termelődésében, illetve a vitaminok
és ásványi anyagok raktározásában is.Hol termelődnek az emésztőenzimek?Az
emésztést segítő enzimek nagy részét a szervezet természetes úton képes
előállítani. A legtöbb enzim a hasnyálmirigyben termelődik, egészen pontosan a
szerv által termelt nedvben, a hasnyálban található. Emellett a gyomor, a
vékonybél, illetve a szájüreg nyálmirigyei is kiveszik a részüket az
előállításukból. Az emésztőenzimek termelése ugyanakkor nemcsak evés közben
zajlik, már egy finom étel illatától, látványától, sőt akár a gondolatától is
beindul az enzimtermelődés folyamata.Természetes emésztőenzimek egyes ételekben,
például zöldségekben és gyümölcsökben is jelen vannak. Sőt, bizonyos enzimek
kizárólag táplálkozással juttathatóak a szervezetbe. Jó példa az ananászban
előforduló bromelain, ami egy proteáz, vagyis fehérjebontó enzim. Szintén a
proteázok közé tartozik a fügében található ficain és a papayában található
papain is. Avokádót is érdemes rendszeresen fogyasztani, mivel a zsírok
lebontását segítő lipáz enzim van benne.Az emésztőenzimek fajtái és szerepeAz
elfogyasztott táplálékunk három legfőbb alkotóeleme a zsír, a fehérje és a
szénhidrátok ? ennek a három makrotápanyagnak az emésztése három alapvető
enzimet igényel: a lipáz nevű enzim a zsírokat bontja le, a proteáz nevű enzim a
fehérjét bontja le aminosavakra és peptidekre, az amiláz nevű enzim pedig a
szénhidrátokat bontja le a szervezetben.A lipáz, proteáz és amiláz mellett
azonban számos enzimre szüksége van még a szervezetednek a megfelelő
emésztéshez. Ezekkel egy jól összeállított, széles spektrumú emésztőenzim
készítmény összetevői között is találkozhatsz. Ide tartozik a bab, brokkoli,
káposzta és más felfúvódást okozó zöldségek emésztését segítő alfa-galaktozidáz,
a laktóz lebontásához szükséges laktáz, a zöldségek és gyümölcsök rostanyagainak
emésztését segítő celluláz, hemicelluláz és pektináz, vagy a fehérje-emésztő
enzimek keverékéből álló ananász-kivonat, a bromelain is.Az emésztőenzimek
hiányának tüneteiAz emésztőenzimek hiányát főleg emésztőrendszeri tünetek
jelezhetik: hasi görcsök, puffadás, hasfájás, indokolatlan teltségérzet,
hasmenés, székrekedés. Felszívódási zavarok (malabszorpció) és emiatt
hiányállapotok, krónikus fáradtság, immungyengeség, gyakori fertőzések,
gyulladások is utalhatnak a problémára. A lipáz hiánya esetén zsírszéklet
(lazább, zsírfényű széklet), a proteáz hiánya esetén bélrendszeri gyulladások,
gombás fertőzések, az amiláz hiánya esetén hasmenés, fáradékonyság, gyulladások
jelentkezhetnek. A laktázhiány a tej, tejtermék fogyasztása után 30-120 perccel
okoz tüneteket: haspuffadás, teltségérzet, hasi fájdalom, görcsök, bélgázosság,
hasmenés,Az emésztőenzimek létfontosságú feladatokat látnak el a szervezet
egészséges működése érdekében és nemcsak az emésztési folyamatok, de számos
elengedhetetlen kémiai reakció is elképzelhetetlen lenne nélkülük. Sajnos az
enzimtermelést számos tényező negatívan befolyásolhatja, így a helytelen
táplálkozás, stressz, bizonyos betegségek (pl. a hasnyálmirigy betegsége) is.
Relatív enzimhiányról beszélünk, amikor a panaszok enyhék, és csak nagyobb,
zsíros étkezés után lépnek fel.Emésztőenzimek pótlásával a jobb emésztésért,
tápanyag-felszívódásértFontos tudni, hogy az életkor előrehaladtával mindenkinél
csökken a természetes emésztőenzim-termelés, és ez a hanyatlás már 20-as éveink
végén jelentkezik!43 Éppen ezért fontos az egészséges életmód mellett
mindannyiunknak odafigyelni időnként az emésztőenzimek tudatos pótlására is.Ha
emésztésünk nem megfelelő, az emésztőenzimek mennyisége, aktivitása elégtelen,
akkor a bevitt tápanyagok felhasználása sem tökéletes, ami akár hiányállapotok,
betegségek kialakulásához is vezethet. A természetes emésztőenzimek pótlása
segít, hogy kihozd a maximumot az ételekből, amelyeket elfogyasztasz! Emésztést
segítő szerepük is vitathatatlan, ezért rendkívül hasznosak a rossz emésztés
tünetei, emésztési problémák, hasi görcsök, alhasi fájdalom, állandó puffadás és
teltségérzet ellen, használatukkal házilag is sokat tehetünk az emésztés
javításáért, helyreállításáért.Az emésztőenzimek mindemellett támogathatják a
gyomorégés, stressz okozta gyomorpanaszok, hasmenés, székrekedés, felszívódási
zavar kezelését, de különböző ételérzékenységek, irritábilis bél szindróma és
bélgyulladás okozta haspuffadás, túlzott gáztermelés és egyéb tünetek enyhítését
is. Sőt, az enzimek a menstruáció, illetve terhesség alatt jelentkező puffadás
esetén is jótékonyan hathatnak.OGYÉI szám: 32915/2023. Ez mit jelent? Azt, hogy
a termék a jogszabályi előírásoknak megfelelve be lett jelentve az Országos
Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, mint étrend-kiegészítő
készítmény. A Netamin termékek minden esetben magas minőség-biztosítási
követelmények mellett, kiváló alapanyagokból készülnek a Te egészségedért.
Adatlap
Ár: | 4.799 Ft |
Termékek: | Vitaminok - Testépítő szerek |
Feladás dátuma: | 2024.12.02 |
Eddig megtekintették 5 alkalommal |
A hirdető adatai
Kondi felszerelések rovaton belül a(z) "Netamin Enzim FULL Spektrum kapszula 30x" című hirdetést látja. (fent)