Gyomor- és bélbarát rost 150g
Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost ? Fermentált prebiotikus rost indiai
guarbabból. Szabadalommal védett a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával,
IBS, SIBO esetén is. NATUR TANYA® GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST Szabadalommal védett,
természetes, fermentált élelmi rost indiai guárbabból, a Monash Egyetem LOW
FODMAP tanúsítványával. Nem okoz gyomor-bélrendszeri panaszokat, nem puffaszt,
SIBO és IBS esetén is alkalmazható, továbbá fogyasztása cukorbetegeknek is
ajánlott. 100%-BAN TERMÉSZETES, VEGÁN TERMÉK HUMÁN-KLINIKAI VIZSGÁLATOKBAN
SZEREPLŐ ÖSSZETEVŐ LABORBAN BEVIZSGÁLT KÉSZÍTMÉNY LOW-FODMAP CERTIFIKÁLT* JÓL
TOLERÁLHATÓ ÉS BIZTONSÁGOS ROST NEM OKOZ GYOMORPANASZOKAT IBS ÉS SIBO ESETÉN IS
ALKALMAZHATÓ 3 ÉVES KORTÓL FOGYASZTHATÓ ADALÉKANYAG-ÉS HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL1
TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA NÉLKÜL GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST LOW-FODMAP
TANÚSÍTVÁNY Régóta keres olyan rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak
gyomor-bélrendszeri panaszokat, biztonságosan alkalmazható és megbízható
forrásból származnak? A szervezetünkben csak lassan és főként a
bifidobaktériumok által fermentálódó gyomor- és bélbarát rost pont ilyen.
Kedvező tulajdonságai közé tartozik még, hogy folyadékhoz adva, kiváló
vízoldékonysággal rendelkezik (a vízben feloldott por teljesen átlátszó),
alacsony viszkozitású, nincs gélképző tulajdonsága, nem duzzad és sűrűsödik be,
mindemellett színtelen, szagtalan és íztelen. A gyomor- és bélbarát rost a
Monash Egyetem LOW FODMAP* tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása
puffadás, görcsök és gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző. *FODMAP A
diétát jól képzett dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A
gyorsan fermentálódó, rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A
FODMAP csökkenti vagy kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz),
diszacharidot (laktóz), oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a
poliolokat, mert ezek megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat
okoz. A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST VÍZOLDÉKONY ROST Az indiai guarbab gyomorbarát
rost, úgynevezett agglomerációs technológiával előállított prebiotikus rost. A
folyadékágyas agglomerálás során a részecskék között hidak alakulnak ki, mely
lehetővé teszi, hogy a víz a részecskék között áramoljon. Az agglomerálás növeli
a részecskék méretét és porozitását, így javul a diszperzió és az oldhatóság.
Más szóval az agglomerálás folyamata során javul a por minősége, mivel növekszik
a részecskeméret, és ez olyan port eredményez, mely sokkal jobban oldódik. A
vízben feloldott por pedig teljesen átlátszó végterméket eredményez. Az
előállítási folyamatok, a hidrolizáció lehetővé teszik, hogy vízben
gyakorlatilag teljesen fel tudjon oldódni a por, nincsen gélképző tulajdonsága,
nem sűrűsödik be, nem duzzadó rostról beszélünk, nincs vízmegkötő tulajdonsága.
MILYEN FOLYADÉKOKKAL, ÉTELLEL KEVERHETEM EL A ROSTOT? A vegán gyomor- és
bélbarát rost, íztelen, szagtalan. Folyadékokhoz adva teljesen feloldódik.
Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz anélkül, hogy megváltoztatná az ízüket,
aromájukat vagy textúrájukat. ételbe keverve nem befolyásolja annak ízét és
állagát hőstabil, ezért forró kávéba, teába, italba is elkeverhető savstabil,
ezért -gyümölcslébe, például narancslébe is elkeverhető szénsavas italokba nem
javasolt, megnehezítheti a rost oldódását Stabil és oldható különféle
PH-szinteken, amelyek az élelmiszerekben megtalálhatóak, ellenálló a sónak, a
magas nyomásnak és az emésztőenzimeknek. A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST LABORBAN
BEVIZSGÁLT ÖSSZETEVŐ A gluténmentességre vonatkozóan jóval a határértékek alatt
van a mennyisége, ez < 5 mg/kg-ot jelent, amely negyede a jelen érvényben
levő aktuális határértéknek. Az alapanyag rendszeresen többek között az alábbi
paraméterekre kerül laboratóriumi bevizsgálásra: - beltartalmi jellemzők (pl.
tápérték) - mikrobiológia - nehézfém - allergének (pl. laktóz, glutén) MILYEN
CERTIFIKÁCIÓKKAL RENDELKEZIK A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST? A gyomor- és bélbarát
guárbbab rostot a Nemzetközi Szabványügyi testület 100%-ban természetes
összetevőnek minősítette (technikai specifikáció ISO 19657:2017- Az
élelmiszer-összetevők természetesnek tekinthető meghatározása és technikai
kritériumai. A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST - Allergén mentes - 100% vegán- állati
eredetű összetevők nélkül - Hordózóanyag mentes - Adalékanyagmentes - Dioxin
mentes - Melamin mentes - Nanorészecskéket nem tartalmaz - Szintetikus összetvők
nélkül - Pálmaolaj mentes - Parabén mentes - PCB mentes - Dopping listás
hatóanyagot nem tartalmaz - Nagyon alacsony glikémiás index - Általánosan
elfogadottan biztonságosnak tekintett, ún. GRAS-státusszal rendelkezik - A
termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve
ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn
HÁNY GRAMM ROSTOT TARTALMAZ EGY NAPI ADAG? A vegán gyomor- és bélbarát rost >
85% vízoldékony rostot tartalmaz. A napi adag 5 g, amely 4,4 g rostnak felel
meg. Energiaértéke 2 kcal/g a vastagbél baktériumainak részleges fermentációja
révén. *A rosttartalom AOAC módszerrel kerül meghatározásra. MIT JELENT AZ
ÖSSZETEVŐK KÖZÖTT FELTÜNTETETT 4:1 ARÁNY? A 4:1-es arány az úgynevezett drog
extraktum arány, amely azt fejezi ki, hogy 5 g részlegesen hidrolizált
gyomorbarát rost előállításához 20 g guarbab szükséges. MIKOR ÉRDEMES
FOGYASZTANI, MI AZ ÉTRENDI IDŐZÍTÉSE? A Natur Tanya® fermentált gyomor- és
bélbarát rost a nap bármely szakában fogyasztandó, de ajánlott a reggeli órákban
való alkalmazása, hogy az emésztőrendszer a megfelelő ?pályára? állon és a
kényelmesen induljon a nap. Keverjük somoothie-hoz, joghurtba, vagy akár a
gyümölcslébe. MI AZ ADAGOLÁSI IDŐRTARTAMA? A Natur Tanya® fermentált gyomor- és
bélbarát rost hosszú távon is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor
hozzászokás nem alakul ki. A bélflórának időre van szüksége az adaptációhoz,
regenerálódáshoz. HASZNÁLHATÓ BELŐLE A NAPI JAVASOLT MENNYISÉGNÉL NAGYOBB
MENNYISÉG? A naponta szükséges kiegészítő rostbevitelt mennyiségét, érdemes
aszerint kialakítani, hogy a napi étrendben mennyi rost szerepel. A magyar
lakosság rostbevitele az OTÁP 2014-es reprezentatív vizsgálata szerint elmarad
az ajánlásoktól. A rostbevitel mindkét nem esetében elmarad a hazai ajánlás napi
25 g-os értékétől, amely megegyezik az EFSA által ajánlott célértékkel.
VÁRANDÓSOK ÉS SZOPTATÓ KISMAMÁK FOGYASZTHATJÁK? Igen, a terméket biztonságosan
fogyaszthatják, mind a várandósok, mind pedig a szoptató kismamák. A termék 3
éves kortól alkalmazható. Felhasználási javaslat: Naponta 5 g (kb. 1 teáskanál)
por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez (pl.
joghurt), smoothie-hoz hozzáadva. Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez,
főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében
is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát. A port hozzáadva
ételhez vagy folyadékhoz nem változtatja meg annak ízét vagy állagát. Adagolási
időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is
biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki.
Összetevők: enzimatikusan fermentált guarbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub]
kivonat 4:1. 1Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Adagok száma a
termékben: 30 Átlagos tápérték Napi adagban (5 g-ban) 100 g termékben Energia
(kJ/kcal) 41 kJ/10 kcal (0,5%2) 820 kJ/203 kcal Szénhidrát (g) amelyből cukrok
(g) < 0,5 g (0,1%2) < 0,5 g (0,4%2) 6,8 g 6,8 g Rost (g) 4,4 g (-) 87 g
Fehérje (g) < 0,5 g (0,05%2) 0,5 g Só (g) 0,02 g (0,33%2) 0,31 g
Elhanyagolható mennyiségű zsírt, telített zsírsavakat tartalmaz. Laktóztartalom:
< 0,1 g/100 g 2RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára
(8400 kJ/2000 kcal) Tárolás: Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen
tárolandó. Nettó tömeg: 150 g
guarbabból. Szabadalommal védett a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával,
IBS, SIBO esetén is. NATUR TANYA® GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST Szabadalommal védett,
természetes, fermentált élelmi rost indiai guárbabból, a Monash Egyetem LOW
FODMAP tanúsítványával. Nem okoz gyomor-bélrendszeri panaszokat, nem puffaszt,
SIBO és IBS esetén is alkalmazható, továbbá fogyasztása cukorbetegeknek is
ajánlott. 100%-BAN TERMÉSZETES, VEGÁN TERMÉK HUMÁN-KLINIKAI VIZSGÁLATOKBAN
SZEREPLŐ ÖSSZETEVŐ LABORBAN BEVIZSGÁLT KÉSZÍTMÉNY LOW-FODMAP CERTIFIKÁLT* JÓL
TOLERÁLHATÓ ÉS BIZTONSÁGOS ROST NEM OKOZ GYOMORPANASZOKAT IBS ÉS SIBO ESETÉN IS
ALKALMAZHATÓ 3 ÉVES KORTÓL FOGYASZTHATÓ ADALÉKANYAG-ÉS HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL1
TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA NÉLKÜL GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST LOW-FODMAP
TANÚSÍTVÁNY Régóta keres olyan rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak
gyomor-bélrendszeri panaszokat, biztonságosan alkalmazható és megbízható
forrásból származnak? A szervezetünkben csak lassan és főként a
bifidobaktériumok által fermentálódó gyomor- és bélbarát rost pont ilyen.
Kedvező tulajdonságai közé tartozik még, hogy folyadékhoz adva, kiváló
vízoldékonysággal rendelkezik (a vízben feloldott por teljesen átlátszó),
alacsony viszkozitású, nincs gélképző tulajdonsága, nem duzzad és sűrűsödik be,
mindemellett színtelen, szagtalan és íztelen. A gyomor- és bélbarát rost a
Monash Egyetem LOW FODMAP* tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása
puffadás, görcsök és gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző. *FODMAP A
diétát jól képzett dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A
gyorsan fermentálódó, rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A
FODMAP csökkenti vagy kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz),
diszacharidot (laktóz), oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a
poliolokat, mert ezek megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat
okoz. A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST VÍZOLDÉKONY ROST Az indiai guarbab gyomorbarát
rost, úgynevezett agglomerációs technológiával előállított prebiotikus rost. A
folyadékágyas agglomerálás során a részecskék között hidak alakulnak ki, mely
lehetővé teszi, hogy a víz a részecskék között áramoljon. Az agglomerálás növeli
a részecskék méretét és porozitását, így javul a diszperzió és az oldhatóság.
Más szóval az agglomerálás folyamata során javul a por minősége, mivel növekszik
a részecskeméret, és ez olyan port eredményez, mely sokkal jobban oldódik. A
vízben feloldott por pedig teljesen átlátszó végterméket eredményez. Az
előállítási folyamatok, a hidrolizáció lehetővé teszik, hogy vízben
gyakorlatilag teljesen fel tudjon oldódni a por, nincsen gélképző tulajdonsága,
nem sűrűsödik be, nem duzzadó rostról beszélünk, nincs vízmegkötő tulajdonsága.
MILYEN FOLYADÉKOKKAL, ÉTELLEL KEVERHETEM EL A ROSTOT? A vegán gyomor- és
bélbarát rost, íztelen, szagtalan. Folyadékokhoz adva teljesen feloldódik.
Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz anélkül, hogy megváltoztatná az ízüket,
aromájukat vagy textúrájukat. ételbe keverve nem befolyásolja annak ízét és
állagát hőstabil, ezért forró kávéba, teába, italba is elkeverhető savstabil,
ezért -gyümölcslébe, például narancslébe is elkeverhető szénsavas italokba nem
javasolt, megnehezítheti a rost oldódását Stabil és oldható különféle
PH-szinteken, amelyek az élelmiszerekben megtalálhatóak, ellenálló a sónak, a
magas nyomásnak és az emésztőenzimeknek. A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST LABORBAN
BEVIZSGÁLT ÖSSZETEVŐ A gluténmentességre vonatkozóan jóval a határértékek alatt
van a mennyisége, ez < 5 mg/kg-ot jelent, amely negyede a jelen érvényben
levő aktuális határértéknek. Az alapanyag rendszeresen többek között az alábbi
paraméterekre kerül laboratóriumi bevizsgálásra: - beltartalmi jellemzők (pl.
tápérték) - mikrobiológia - nehézfém - allergének (pl. laktóz, glutén) MILYEN
CERTIFIKÁCIÓKKAL RENDELKEZIK A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST? A gyomor- és bélbarát
guárbbab rostot a Nemzetközi Szabványügyi testület 100%-ban természetes
összetevőnek minősítette (technikai specifikáció ISO 19657:2017- Az
élelmiszer-összetevők természetesnek tekinthető meghatározása és technikai
kritériumai. A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST - Allergén mentes - 100% vegán- állati
eredetű összetevők nélkül - Hordózóanyag mentes - Adalékanyagmentes - Dioxin
mentes - Melamin mentes - Nanorészecskéket nem tartalmaz - Szintetikus összetvők
nélkül - Pálmaolaj mentes - Parabén mentes - PCB mentes - Dopping listás
hatóanyagot nem tartalmaz - Nagyon alacsony glikémiás index - Általánosan
elfogadottan biztonságosnak tekintett, ún. GRAS-státusszal rendelkezik - A
termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve
ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn
HÁNY GRAMM ROSTOT TARTALMAZ EGY NAPI ADAG? A vegán gyomor- és bélbarát rost >
85% vízoldékony rostot tartalmaz. A napi adag 5 g, amely 4,4 g rostnak felel
meg. Energiaértéke 2 kcal/g a vastagbél baktériumainak részleges fermentációja
révén. *A rosttartalom AOAC módszerrel kerül meghatározásra. MIT JELENT AZ
ÖSSZETEVŐK KÖZÖTT FELTÜNTETETT 4:1 ARÁNY? A 4:1-es arány az úgynevezett drog
extraktum arány, amely azt fejezi ki, hogy 5 g részlegesen hidrolizált
gyomorbarát rost előállításához 20 g guarbab szükséges. MIKOR ÉRDEMES
FOGYASZTANI, MI AZ ÉTRENDI IDŐZÍTÉSE? A Natur Tanya® fermentált gyomor- és
bélbarát rost a nap bármely szakában fogyasztandó, de ajánlott a reggeli órákban
való alkalmazása, hogy az emésztőrendszer a megfelelő ?pályára? állon és a
kényelmesen induljon a nap. Keverjük somoothie-hoz, joghurtba, vagy akár a
gyümölcslébe. MI AZ ADAGOLÁSI IDŐRTARTAMA? A Natur Tanya® fermentált gyomor- és
bélbarát rost hosszú távon is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor
hozzászokás nem alakul ki. A bélflórának időre van szüksége az adaptációhoz,
regenerálódáshoz. HASZNÁLHATÓ BELŐLE A NAPI JAVASOLT MENNYISÉGNÉL NAGYOBB
MENNYISÉG? A naponta szükséges kiegészítő rostbevitelt mennyiségét, érdemes
aszerint kialakítani, hogy a napi étrendben mennyi rost szerepel. A magyar
lakosság rostbevitele az OTÁP 2014-es reprezentatív vizsgálata szerint elmarad
az ajánlásoktól. A rostbevitel mindkét nem esetében elmarad a hazai ajánlás napi
25 g-os értékétől, amely megegyezik az EFSA által ajánlott célértékkel.
VÁRANDÓSOK ÉS SZOPTATÓ KISMAMÁK FOGYASZTHATJÁK? Igen, a terméket biztonságosan
fogyaszthatják, mind a várandósok, mind pedig a szoptató kismamák. A termék 3
éves kortól alkalmazható. Felhasználási javaslat: Naponta 5 g (kb. 1 teáskanál)
por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez (pl.
joghurt), smoothie-hoz hozzáadva. Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez,
főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében
is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát. A port hozzáadva
ételhez vagy folyadékhoz nem változtatja meg annak ízét vagy állagát. Adagolási
időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is
biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki.
Összetevők: enzimatikusan fermentált guarbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub]
kivonat 4:1. 1Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Adagok száma a
termékben: 30 Átlagos tápérték Napi adagban (5 g-ban) 100 g termékben Energia
(kJ/kcal) 41 kJ/10 kcal (0,5%2) 820 kJ/203 kcal Szénhidrát (g) amelyből cukrok
(g) < 0,5 g (0,1%2) < 0,5 g (0,4%2) 6,8 g 6,8 g Rost (g) 4,4 g (-) 87 g
Fehérje (g) < 0,5 g (0,05%2) 0,5 g Só (g) 0,02 g (0,33%2) 0,31 g
Elhanyagolható mennyiségű zsírt, telített zsírsavakat tartalmaz. Laktóztartalom:
< 0,1 g/100 g 2RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára
(8400 kJ/2000 kcal) Tárolás: Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen
tárolandó. Nettó tömeg: 150 g
Adatlap
Ár: | 3.194 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Állapota: | Új |
Termékek: | Vitaminok - Testépítő szerek |
Feladás dátuma: | 2024.11.02 |
Eddig megtekintették 12 alkalommal |
A hirdető adatai
Kondi felszerelések rovaton belül a(z) "Gyomor- és bélbarát rost 150g" című hirdetést látja. (fent)