GAL Magnézium-L-laktát 180g
A tejsavnak két formája van: D- és L-tejsav. Ezek D- illetve L-laktáttá
alakulnak a szervezetben. Az egészséges emberek vérében szinte csak L-laktát
található, ami többek közt a szív és az agy számára is fontos tápanyag.
Termékünkben a magnézium kizárólag a tejsav L-formájához kötve fordul elő, ami
nem csak a magnézium jobb felszívódását teszi lehetővé, de a hasznos L-laktáttal
is ellát, D-laktát nélkül. Emellett kevésbé hajlamosít laza székletre, mint sok
másik magnéziumforma. Magnézium-L-laktát por (magnézium-L-laktát, 180 g, 90
adag) Adagolás: Napi 2g-ot (kb. 1tk) fogyasszunk, lehetőleg két részletben
(különösen, ha egyszerre bevéve a szokásosnál lazább székletet okozna).
Bármilyen folyadékba belekeverhető, legjobb étkezéssel elfogyasztani.
Gyermekeknek: testsúlyarányosan, egy felnőtt testsúlyát 60 kilogrammnak
számolva. A magnézium egy különösen fontos ásványi anyag, amihez elegendő
mennyiségben táplálkozással jutni nehéz. A stressz, sport, magas
fitinsav-tartalmú ételek (magvak, teljeskiörlésű gabonák, korpák stb.) és a
kávé? és teafogyasztás is fokozhatja a magnézium kiürülését. Mindezek miatt a
magnéziumhiány általános. Pótlása szinte mindenki számára fontos. A Life
Extension Foundation a magnéziumot az ?új D3-vitaminnak? nevezi, mert éppen
olyan fontos és éppen olyan gyakori a hiánya, mint a D3-nak. A
magnéziumkészítmények felszívódása azonban nagyon változó, és a legtöbbeknél
hasmenést, laza székletet vagy más emésztési problémát okoz, ami többek között
abból is következhet, hogy leköti a gyomorsavat, holott az alacsony
gyomorsavtermelés eleve elég általános probléma. (A reflux valójában nem
gyomorsav túltengés, sőt nem ritka, hogy éppen az alacsony gyomorsav okozza azt
is. A kialakult ún. SIBO és/vagy nem jól működő gyomorszáj miatt árad vissza
gyomorsav a nyelőcsőbe, és emiatt tűnik úgy, mintha sok lenne a gyomorsav, még
akkor is, amikor túl kevés.) A magnézium szervetlen formái, mint a ?szulfát,
?oxid, ?karbonát, ?hiroxid alig hasznosulnak, viszont a leginkább hajlamosaknál
képesek laza székletet vagy hasmenést okozni, és lekötik a gyomorsavat. (A nem
felszívódott magnézium okozza pl. a hasmenést, ezért nem meglepő, hogy a rosszul
hasznosuló fajták fogyasztásának eredményei hasmenés és egyéb bélrendszeri
problémák lehetnek.) A szervetlen magnéziumok közül egyedül a ?klorid, aminek
egész jó hasznosulása van, és nem leköti, hanem kifejezetten segíti a gyomorsav
termelését. A magnézium szerves (kelát-kötésű) változatai többnyire elég jó
felszívódásúak, és ezáltal hasmenést/laza székletet/bélproblémákat is kevésbé
hajlamosak okozni. Kivétel a magnézium?citrát, ugyanis az a magnéziumnak a
citromsavval alkotott sója, és a sok citromsav eleve hajlamosít a laza
székletre. A magnézium-citrát 15?16% elemi Mg-ot, és több mint 80% citromsavat
tartalmaz. Bár kis mennyiségben valóban jól felszívódik, a szükséges
mennyiségben már a legtöbbeknél hasmenést vagy laza székletet okoz. Ez esetben
viszont már nem szívódik fel (sőt, még más hasznos dolgokat is kihajt a
szervezetből, hiszen a laza széklet attól van, hogy a vastagbélben a szervezet
nem szívta vissza megfelelően az ásványi anyagokat). Termékünk, a
magnézium-L-laktát a magnéziumnak a tejsavval alkotott sója, méghozzá az
L-tejsavval, és nem a D- vagy DL-tejsavval. Ez azért lényeges, mert az L-tejsav
L-laktátként jut a véráramba, ami többek közt az agynak és a szívnek a preferált
üzemanyaga, azaz ha van elegendő L-laktát a vérben, akkor a szív és az agysejtek
az L-laktátot részesítik előnyben, és nem a glükózt (vagy éppen a
ketontesteket). Általában azonban kevés L-laktát van a szervezetünkben
(sportolás alatt és után van a legtöbb, ez az egyik oka amiért olyan jól érezzük
magunkat sport után). A D-laktát ezzel szemben nem tápanyaga a szervezetünknek,
és az egészséges szervezetre annak alacsony szintje jellemző (magas szintjének
oka lehet a stressz, anyagcserebetegség vagy akár a felborult bélflóra). A
magnézium-L-laktátnak tehát a magnéziumtartalma mellett további előnye a
tejsav/laktát jótékony hatású formájának biztosítása. Mindamellett, hogy egy jól
hasznosuló magnéziumforma, és a laxatív (hasmenést okozó) hatás is kevéssé
jellemző csak rá, további jelentős előnye, hogy gazdaságos. Egységnyi elemi
magnéziumra vetített ár alapján a legkedvezőbb. Íze pedig viszonylag semleges,
így szinte bármilyen italba belekeverhető. Adagolás: Bár a terméken napi 2g
szerepel, ami 240-250mg elemi magnéziumnak felel meg, ennél többet érdemes
szedni, ha étkezésünkben nincs sok puhatestű, vadhúsok vagy sütőtök. Akár napi
3-4g-ot is érdemes lehet. Egyszerre csak 1g-ot érdemes, maximum 2g-ot. A
magnézium-L-laktát 12-13%-a az elemi magnézium, azaz grammonként kb. 125mg jól
hasznosuló elemi magnéziummal látja el szervezetünket. A magnéziumtermékek
többsége tudatosan félrevezető! A legtöbb szerves (kelát-kötésű)
magnéziumkészítmény, amit forgalmaznak, valójában nem az, ami rá van írva. A
legtöbben ugyanis csak részben vagy egyáltalán nem reagált aktivált
magnéziumvegyületeket használnak. Ez azt jelenti, pl. azt írják a termékre, hogy
magnézium-malátot tartalmaz, de valójában csak magnézium-oxid/-karbonát és
malátsav keverékét. Vagy pl. magnézium-citrát helyett csak magnézium-oxid és
citromsav keveréket. Esetleg a reakció részben lezajlott, de a benne lévő
magnézium nagyja akkor sem a jelölt formában van jelen! Pont emiatt annyira
gyakori még a szerves formáknál is, hogy hasmenést okoznak, hiszen valójában
csak részben a jelölt szerves formák. A nem ?fully reacted? változatok elemi
magnézium-tartalma mindig magasabb, emellett olcsóbb alapanyagok, azaz
lényegesen gazdaságosabbak. Sok hozzá nem értő gyártó azt sem tudja, hogy
létezik azonos nevű magnéziumvegyületek között bármi különbség, így persze hogy
az olcsóbbat választja, aminek ráadásul még a magnéziumtartalma is magasabb.
Hogyan lehet megtudni, hogy a választott termék jó? Bizonyosan nehéz, de legyen
itt egy kis segítség; felsorolom a leggyakoribb szerves magnézium-formák ?fully
reacted? változatának elemi magnézium-tartalmát %-ban kifejezve: Mg-malát: 6 ?
12% (a (mono-)magnézium-malát a valódi, a di-magnézium-malát már nem fully
reacted!) Mg-(bisz)glicinát: 12 ? 14% Mg-citrát: 14 ? 16% Mg-aszkorbát: 6 ? 17%
1 db tabletta/kapszula súlya nem lehet nagyobb 1000mg-nál, a kapszulahéjat és a
segédanyagokat is beleszámítva. Azaz ha pl. azt látjuk egy Mg-malátnak jelölt
terméken, hogy kapszulánként/tablettánként 200mg magnéziumot tartalmaz, akkor
máris tudhatjuk, hogy az nem az, hiszen a Mg-malát elemi Mg-tartalma nem lehet
12% feletti, azaz 1 kapszula/tabletta biztosan nem tartalmazhat 120mg-nál
többet, inkább csak kevesebbet. Azaz mérjünk le egy kapszulát/tablettát pl. egy
ékszermérlegen, és a súlynak vegyük az előbbi felsorolásban szereplő %-át.
Mindenképpen csak az alatt lehet a magnéziumtartalom, ha valóban a jelölt
vegyületet tartalmazza. Azonban ez sem garancia, mert léteznek a ?fully
reacted?-del azonos magnéziumtartalmú nem ?fully reacted? magnéziumvegyületek
is. További probléma, hogy sok terméken megtévesztően, vagy éppen rosszul van
jelölve a magnézium tartalom is, mert maga a vegyület van feltüntetve
magnéziumként, holott annak csak töredéke az elemi magnézium, ahogy a fenti
százalékokból is látszik. Természetesen mi csakis ?fully reacted? változatot
használunk mindenből, így magnéziumból is. A magnézium előnyös hatásai röviden:
Izommunka/sportteljesítmény javítása, izomgörcsök megelőzése, izomzat
regenerációjának fokozása, immunrendszer serkentése, szív- és érrendszeri
problémák megelőzése, meszesedés (kálcium lerakódás) elleni hatás, szívizomzat
támogatása, jelentős stressz elleni hatás, jobb alvás, tisztább gondolkodás,
energikusabb nappalok. Kinek érdemes a magnézium L-laktát formáját választani?
Azoknak, akik a leggazdaságosabb módon szeretnének minőségi magnéziumhoz jutni,
de nem szeretnének kompromisszumot kötni sem az íz, sem a felszívódás rovására.
Azoknak ajánljuk tehát, akiknek ?csak? magnézium kell, és abból is az egyik
legjobb változat. Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő
európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos
étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak
tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező
anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak
megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak
betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi
kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló
37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági
versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló
írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján,
összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek
bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának
törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink
megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel
megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony
hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk. Forrásirodalom 1.
Examine.com 2. Magnéziumgyártóktól származó ?in-house? információk.
alakulnak a szervezetben. Az egészséges emberek vérében szinte csak L-laktát
található, ami többek közt a szív és az agy számára is fontos tápanyag.
Termékünkben a magnézium kizárólag a tejsav L-formájához kötve fordul elő, ami
nem csak a magnézium jobb felszívódását teszi lehetővé, de a hasznos L-laktáttal
is ellát, D-laktát nélkül. Emellett kevésbé hajlamosít laza székletre, mint sok
másik magnéziumforma. Magnézium-L-laktát por (magnézium-L-laktát, 180 g, 90
adag) Adagolás: Napi 2g-ot (kb. 1tk) fogyasszunk, lehetőleg két részletben
(különösen, ha egyszerre bevéve a szokásosnál lazább székletet okozna).
Bármilyen folyadékba belekeverhető, legjobb étkezéssel elfogyasztani.
Gyermekeknek: testsúlyarányosan, egy felnőtt testsúlyát 60 kilogrammnak
számolva. A magnézium egy különösen fontos ásványi anyag, amihez elegendő
mennyiségben táplálkozással jutni nehéz. A stressz, sport, magas
fitinsav-tartalmú ételek (magvak, teljeskiörlésű gabonák, korpák stb.) és a
kávé? és teafogyasztás is fokozhatja a magnézium kiürülését. Mindezek miatt a
magnéziumhiány általános. Pótlása szinte mindenki számára fontos. A Life
Extension Foundation a magnéziumot az ?új D3-vitaminnak? nevezi, mert éppen
olyan fontos és éppen olyan gyakori a hiánya, mint a D3-nak. A
magnéziumkészítmények felszívódása azonban nagyon változó, és a legtöbbeknél
hasmenést, laza székletet vagy más emésztési problémát okoz, ami többek között
abból is következhet, hogy leköti a gyomorsavat, holott az alacsony
gyomorsavtermelés eleve elég általános probléma. (A reflux valójában nem
gyomorsav túltengés, sőt nem ritka, hogy éppen az alacsony gyomorsav okozza azt
is. A kialakult ún. SIBO és/vagy nem jól működő gyomorszáj miatt árad vissza
gyomorsav a nyelőcsőbe, és emiatt tűnik úgy, mintha sok lenne a gyomorsav, még
akkor is, amikor túl kevés.) A magnézium szervetlen formái, mint a ?szulfát,
?oxid, ?karbonát, ?hiroxid alig hasznosulnak, viszont a leginkább hajlamosaknál
képesek laza székletet vagy hasmenést okozni, és lekötik a gyomorsavat. (A nem
felszívódott magnézium okozza pl. a hasmenést, ezért nem meglepő, hogy a rosszul
hasznosuló fajták fogyasztásának eredményei hasmenés és egyéb bélrendszeri
problémák lehetnek.) A szervetlen magnéziumok közül egyedül a ?klorid, aminek
egész jó hasznosulása van, és nem leköti, hanem kifejezetten segíti a gyomorsav
termelését. A magnézium szerves (kelát-kötésű) változatai többnyire elég jó
felszívódásúak, és ezáltal hasmenést/laza székletet/bélproblémákat is kevésbé
hajlamosak okozni. Kivétel a magnézium?citrát, ugyanis az a magnéziumnak a
citromsavval alkotott sója, és a sok citromsav eleve hajlamosít a laza
székletre. A magnézium-citrát 15?16% elemi Mg-ot, és több mint 80% citromsavat
tartalmaz. Bár kis mennyiségben valóban jól felszívódik, a szükséges
mennyiségben már a legtöbbeknél hasmenést vagy laza székletet okoz. Ez esetben
viszont már nem szívódik fel (sőt, még más hasznos dolgokat is kihajt a
szervezetből, hiszen a laza széklet attól van, hogy a vastagbélben a szervezet
nem szívta vissza megfelelően az ásványi anyagokat). Termékünk, a
magnézium-L-laktát a magnéziumnak a tejsavval alkotott sója, méghozzá az
L-tejsavval, és nem a D- vagy DL-tejsavval. Ez azért lényeges, mert az L-tejsav
L-laktátként jut a véráramba, ami többek közt az agynak és a szívnek a preferált
üzemanyaga, azaz ha van elegendő L-laktát a vérben, akkor a szív és az agysejtek
az L-laktátot részesítik előnyben, és nem a glükózt (vagy éppen a
ketontesteket). Általában azonban kevés L-laktát van a szervezetünkben
(sportolás alatt és után van a legtöbb, ez az egyik oka amiért olyan jól érezzük
magunkat sport után). A D-laktát ezzel szemben nem tápanyaga a szervezetünknek,
és az egészséges szervezetre annak alacsony szintje jellemző (magas szintjének
oka lehet a stressz, anyagcserebetegség vagy akár a felborult bélflóra). A
magnézium-L-laktátnak tehát a magnéziumtartalma mellett további előnye a
tejsav/laktát jótékony hatású formájának biztosítása. Mindamellett, hogy egy jól
hasznosuló magnéziumforma, és a laxatív (hasmenést okozó) hatás is kevéssé
jellemző csak rá, további jelentős előnye, hogy gazdaságos. Egységnyi elemi
magnéziumra vetített ár alapján a legkedvezőbb. Íze pedig viszonylag semleges,
így szinte bármilyen italba belekeverhető. Adagolás: Bár a terméken napi 2g
szerepel, ami 240-250mg elemi magnéziumnak felel meg, ennél többet érdemes
szedni, ha étkezésünkben nincs sok puhatestű, vadhúsok vagy sütőtök. Akár napi
3-4g-ot is érdemes lehet. Egyszerre csak 1g-ot érdemes, maximum 2g-ot. A
magnézium-L-laktát 12-13%-a az elemi magnézium, azaz grammonként kb. 125mg jól
hasznosuló elemi magnéziummal látja el szervezetünket. A magnéziumtermékek
többsége tudatosan félrevezető! A legtöbb szerves (kelát-kötésű)
magnéziumkészítmény, amit forgalmaznak, valójában nem az, ami rá van írva. A
legtöbben ugyanis csak részben vagy egyáltalán nem reagált aktivált
magnéziumvegyületeket használnak. Ez azt jelenti, pl. azt írják a termékre, hogy
magnézium-malátot tartalmaz, de valójában csak magnézium-oxid/-karbonát és
malátsav keverékét. Vagy pl. magnézium-citrát helyett csak magnézium-oxid és
citromsav keveréket. Esetleg a reakció részben lezajlott, de a benne lévő
magnézium nagyja akkor sem a jelölt formában van jelen! Pont emiatt annyira
gyakori még a szerves formáknál is, hogy hasmenést okoznak, hiszen valójában
csak részben a jelölt szerves formák. A nem ?fully reacted? változatok elemi
magnézium-tartalma mindig magasabb, emellett olcsóbb alapanyagok, azaz
lényegesen gazdaságosabbak. Sok hozzá nem értő gyártó azt sem tudja, hogy
létezik azonos nevű magnéziumvegyületek között bármi különbség, így persze hogy
az olcsóbbat választja, aminek ráadásul még a magnéziumtartalma is magasabb.
Hogyan lehet megtudni, hogy a választott termék jó? Bizonyosan nehéz, de legyen
itt egy kis segítség; felsorolom a leggyakoribb szerves magnézium-formák ?fully
reacted? változatának elemi magnézium-tartalmát %-ban kifejezve: Mg-malát: 6 ?
12% (a (mono-)magnézium-malát a valódi, a di-magnézium-malát már nem fully
reacted!) Mg-(bisz)glicinát: 12 ? 14% Mg-citrát: 14 ? 16% Mg-aszkorbát: 6 ? 17%
1 db tabletta/kapszula súlya nem lehet nagyobb 1000mg-nál, a kapszulahéjat és a
segédanyagokat is beleszámítva. Azaz ha pl. azt látjuk egy Mg-malátnak jelölt
terméken, hogy kapszulánként/tablettánként 200mg magnéziumot tartalmaz, akkor
máris tudhatjuk, hogy az nem az, hiszen a Mg-malát elemi Mg-tartalma nem lehet
12% feletti, azaz 1 kapszula/tabletta biztosan nem tartalmazhat 120mg-nál
többet, inkább csak kevesebbet. Azaz mérjünk le egy kapszulát/tablettát pl. egy
ékszermérlegen, és a súlynak vegyük az előbbi felsorolásban szereplő %-át.
Mindenképpen csak az alatt lehet a magnéziumtartalom, ha valóban a jelölt
vegyületet tartalmazza. Azonban ez sem garancia, mert léteznek a ?fully
reacted?-del azonos magnéziumtartalmú nem ?fully reacted? magnéziumvegyületek
is. További probléma, hogy sok terméken megtévesztően, vagy éppen rosszul van
jelölve a magnézium tartalom is, mert maga a vegyület van feltüntetve
magnéziumként, holott annak csak töredéke az elemi magnézium, ahogy a fenti
százalékokból is látszik. Természetesen mi csakis ?fully reacted? változatot
használunk mindenből, így magnéziumból is. A magnézium előnyös hatásai röviden:
Izommunka/sportteljesítmény javítása, izomgörcsök megelőzése, izomzat
regenerációjának fokozása, immunrendszer serkentése, szív- és érrendszeri
problémák megelőzése, meszesedés (kálcium lerakódás) elleni hatás, szívizomzat
támogatása, jelentős stressz elleni hatás, jobb alvás, tisztább gondolkodás,
energikusabb nappalok. Kinek érdemes a magnézium L-laktát formáját választani?
Azoknak, akik a leggazdaságosabb módon szeretnének minőségi magnéziumhoz jutni,
de nem szeretnének kompromisszumot kötni sem az íz, sem a felszívódás rovására.
Azoknak ajánljuk tehát, akiknek ?csak? magnézium kell, és abból is az egyik
legjobb változat. Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő
európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos
étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak
tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező
anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak
megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak
betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi
kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló
37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági
versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló
írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján,
összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek
bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának
törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink
megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel
megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony
hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk. Forrásirodalom 1.
Examine.com 2. Magnéziumgyártóktól származó ?in-house? információk.
Adatlap
Ár: | 3.017 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Állapota: | Új |
Termékek: | Vitaminok - Testépítő szerek |
Feladás dátuma: | 2024.12.02 |
Eddig megtekintették 47 alkalommal |
A hirdető adatai
Kondi felszerelések rovaton belül a(z) "GAL Magnézium-L-laktát 180g" című hirdetést látja. (fent)