
NaturalSwiss Vitamin U 60 db
KINEK AJÁNLJUK A SWISS VITAMIN U SZEDÉSÉT? Gyomorfekélyben szenvedőknek
Gyomorfekélyre hajlamosaknak, megelőzésként A gyomor savtermelését befolyásoló
(pl. aszpirin) gyógyszereket szedőknek Műtétek után, kiegészítő kezelésként A
bélnyálkahártya sérülésével vagy elvékonyodásával járó betegségek esetén, vagy
azok megelőzésére Colitis és IBS kiegészítő kezelésére Emésztőrendszeri
megbetegedések után, kiegészítő kezelésként Túlzott gyomorsav-termelés, reflux
esetén Használat:60db kapszulaREGGEL Étkezés előtt vegyen be egy Swiss Vitamin
U kapszulát.ESTE Étkezés előtt vegyen be egy Swiss Vitamin U kapszulát.A termék
fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos és egészséges
étrendet. Kérjük, minden esetben tartsa be az adagolási, tárolási és egyéb
instrukciókat.Gyermekek elől elzárva tárolandó. Az ajánlott adagolást ne lépje
túl. KINEK AJÁNLJUK A SWISS VITAMIN U SZEDÉSÉT? Gyomorfekélyben szenvedőknek
Gyomorfekélyre hajlamosaknak, megelőzésként A gyomor savtermelését befolyásoló
(pl. aszpirin) gyógyszereket szedőknek Műtétek után, kiegészítő kezelésként A
bélnyálkahártya sérülésével vagy elvékonyodásával járó betegségek esetén, vagy
azok megelőzésére Colitis és IBS kiegészítő kezelésére Emésztőrendszeri
megbetegedések után, kiegészítő kezelésként Túlzott gyomorsav-termelés, reflux
esetén PEPTIKUS FEKÉLYEK ELLENSZERE AZ U VITAMIN Az U vitamin egy aminosav
és a nevével ellentétben nem tartozik a vitaminok közé, bár már az 1930-as
évektől kutatják működését. Az első megnevezése 1949-ben történt1, amikor egy
amerikai orvos, Garrett Cheney 13 elítélten végzett kísérletet. Az elítéltek
mindannyian gyomorfekélytől szenvedtek, kezelésként pedig mindannyian
káposztalevet kaptak. A kísérletet az orvos megismételte, immár 100 betegen, és
az eredményeket 1952-ben publikálta2: a káposztalével kezelt betegek
fekély-gyógyulási ideje jelentősen lecsökkent, átlagosan 10 napra, miközben
tüneteik, a fájdalom, sokkal hamarabb szűntek meg, mint a kontroll csoportban.
Az ismeretlen tényezőt (Unknown factor) is ő nevezte el U vitaminnak, amelyet
azóta is sikeresen alkalmaznak fekélyes betegek kiegészítő kezelésére. Meglepő
módon, a közel évszázadnyi kutatás ellenére az U vitamin, tudományos nevén
S-metilmetionin-szulfónium-klorid teljes hatásmechanizmusa a mai napig nem
ismert. Annyi bizonyos, hogy a vitaminokhoz hasonlóan, szervezetünknek szüksége
van rá, hiányában elvékonyodik és károsul a gyomor és bél védelmét alkotó
nyálkaréteg, peptikus fekély alakulhat ki, vagyis gyomorfekély, nyombélfekély,
vagy nyelőcsőfekély képződhet. A nyálkahártya védelme mellett bizonyosan
szerepet játszik a gyomorsavtermelés szabályozásában is, emellett ma már
kutatások3 igazolják, hogy a sebgyógyulást is jelentősen elősegíti, nem csak az
emésztőrendszerben, hanem a szervezet egészében. Ezért műtétek után is javasolt
a szedése. Ezen tulajdonságai egyértelművé teszik hatásosságát a peptikus
fekélyek kezelése során: ilyenkor ugyanis a gyomornedvek (pl. sósav, pepszin) a
nyálkahártya sérülése, elvékonyodása miatt közvetlenül érintkezhetnek a
nyelőcső, a gyomor vagy a vékonybél falával, azt irritálják, az irritációból
pedig fekély, vagyis seb alakul ki. Az U vitamin hármas hatásmechanizmusával
csökkenti a savtermelést, helyreállítja a nyálkahártyát és felgyorsítja a
sejtregenerációt. Ugyancsak nyálkahártya helyreállító funkciója miatt az U
vitamin alkalmazható olyan betegségek esetén, mint például a colitis ulcerosa
(fekélyes bélgyulladás) vagy az IBS (Irritábilis Bél Szindróma), melyek éppen a
nyálkahártya sérüléseire vezethetők vissza. Ezen figyelemreméltó tulajdonságai
mellett az U vitamin még számos folyamatban vesz részt: nem csak az
emésztőrendszer, hanem bőrünk védelmében is szerepe lehet, meglepő módon
hatásosan véd az UVB sugarak ellen4. Részt vesz a zsíranyagcsere
szabályozásában5, így segítséget nyújthat a krónikus elhízásban, illetve annak
szövődményeitől szenvedőknek, csökkenti például a vérzsír-szintet6. Amellett,
hogy felgyorsítja a sejtregenerációt, az oxidatív stresszel szemben is védelmet
nyújt. A fönti tulajdonságai mellett ezért is folynak kísérletek az U vitamin
emésztőrendszeri daganatos megbetegedések (pl. gyomor-, vagy vastagbélrák)
esetén történő alkalmazásáról, akár önállóan, akár kiegészítő terápiaként.
Megakadályozza továbbá a kiválasztó-rendszerben a káros baktériumok
elszaporodását, szintén kutatások igazolják7, hogy meggátolja húgyutakban a
kórokozók megtelepedését. Az U vitamin a természetben számtalan növényben
megtalálható, ám a kezdeti kísérletek ellenére mégsem a káposztában, hanem a
spenótban mutatható ki a legnagyobb mennyiségben. Sok U vitamint tartalmaz
továbbá a pak-choi és a spárga is. Mivel vízben oldódik, a szervezet nem képes
hosszú távon raktározni, folyamatos pótlása szükséges, különösen akkor, ha olyan
gyógyszereket szedünk (pl. aszpirin), amelyek károsan hatnak a bél vagy a gyomor
nyálkahártyájára, de akkor is, ha életvitelünk a fekély kialakulásának az
esélyét fokozhatja, mint például a zsíros, fűszeres ételek túlzott fogyasztása,
a dohányzás, az alkohol és természetesen a stresszes életmód is. A
táplálékkiegészítők szedése nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott
étrendet és a testmozgást, valamint nem helyettesíti az orvosi ellátást.
Amennyiben ön gyógyszeres kezelés alatt áll, a készítmény alkalmazását
egyeztesse kezelőorvosával. A készítmény bármely összetevőjével szembeni
érzékenység esetén ne alkalmazza a készítményt. A szedése várandós és szoptató
kismamák, valamint kisgyermekek számára nem ellenjavallt, ugyanakkor az
adagolásról nincs elégséges információ, ezért ezekben az esetekben
körültekintéssel, kezelőorvosával egyeztetve alkalmazza.
Gyomorfekélyre hajlamosaknak, megelőzésként A gyomor savtermelését befolyásoló
(pl. aszpirin) gyógyszereket szedőknek Műtétek után, kiegészítő kezelésként A
bélnyálkahártya sérülésével vagy elvékonyodásával járó betegségek esetén, vagy
azok megelőzésére Colitis és IBS kiegészítő kezelésére Emésztőrendszeri
megbetegedések után, kiegészítő kezelésként Túlzott gyomorsav-termelés, reflux
esetén Használat:60db kapszulaREGGEL Étkezés előtt vegyen be egy Swiss Vitamin
U kapszulát.ESTE Étkezés előtt vegyen be egy Swiss Vitamin U kapszulát.A termék
fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos és egészséges
étrendet. Kérjük, minden esetben tartsa be az adagolási, tárolási és egyéb
instrukciókat.Gyermekek elől elzárva tárolandó. Az ajánlott adagolást ne lépje
túl. KINEK AJÁNLJUK A SWISS VITAMIN U SZEDÉSÉT? Gyomorfekélyben szenvedőknek
Gyomorfekélyre hajlamosaknak, megelőzésként A gyomor savtermelését befolyásoló
(pl. aszpirin) gyógyszereket szedőknek Műtétek után, kiegészítő kezelésként A
bélnyálkahártya sérülésével vagy elvékonyodásával járó betegségek esetén, vagy
azok megelőzésére Colitis és IBS kiegészítő kezelésére Emésztőrendszeri
megbetegedések után, kiegészítő kezelésként Túlzott gyomorsav-termelés, reflux
esetén PEPTIKUS FEKÉLYEK ELLENSZERE AZ U VITAMIN Az U vitamin egy aminosav
és a nevével ellentétben nem tartozik a vitaminok közé, bár már az 1930-as
évektől kutatják működését. Az első megnevezése 1949-ben történt1, amikor egy
amerikai orvos, Garrett Cheney 13 elítélten végzett kísérletet. Az elítéltek
mindannyian gyomorfekélytől szenvedtek, kezelésként pedig mindannyian
káposztalevet kaptak. A kísérletet az orvos megismételte, immár 100 betegen, és
az eredményeket 1952-ben publikálta2: a káposztalével kezelt betegek
fekély-gyógyulási ideje jelentősen lecsökkent, átlagosan 10 napra, miközben
tüneteik, a fájdalom, sokkal hamarabb szűntek meg, mint a kontroll csoportban.
Az ismeretlen tényezőt (Unknown factor) is ő nevezte el U vitaminnak, amelyet
azóta is sikeresen alkalmaznak fekélyes betegek kiegészítő kezelésére. Meglepő
módon, a közel évszázadnyi kutatás ellenére az U vitamin, tudományos nevén
S-metilmetionin-szulfónium-klorid teljes hatásmechanizmusa a mai napig nem
ismert. Annyi bizonyos, hogy a vitaminokhoz hasonlóan, szervezetünknek szüksége
van rá, hiányában elvékonyodik és károsul a gyomor és bél védelmét alkotó
nyálkaréteg, peptikus fekély alakulhat ki, vagyis gyomorfekély, nyombélfekély,
vagy nyelőcsőfekély képződhet. A nyálkahártya védelme mellett bizonyosan
szerepet játszik a gyomorsavtermelés szabályozásában is, emellett ma már
kutatások3 igazolják, hogy a sebgyógyulást is jelentősen elősegíti, nem csak az
emésztőrendszerben, hanem a szervezet egészében. Ezért műtétek után is javasolt
a szedése. Ezen tulajdonságai egyértelművé teszik hatásosságát a peptikus
fekélyek kezelése során: ilyenkor ugyanis a gyomornedvek (pl. sósav, pepszin) a
nyálkahártya sérülése, elvékonyodása miatt közvetlenül érintkezhetnek a
nyelőcső, a gyomor vagy a vékonybél falával, azt irritálják, az irritációból
pedig fekély, vagyis seb alakul ki. Az U vitamin hármas hatásmechanizmusával
csökkenti a savtermelést, helyreállítja a nyálkahártyát és felgyorsítja a
sejtregenerációt. Ugyancsak nyálkahártya helyreállító funkciója miatt az U
vitamin alkalmazható olyan betegségek esetén, mint például a colitis ulcerosa
(fekélyes bélgyulladás) vagy az IBS (Irritábilis Bél Szindróma), melyek éppen a
nyálkahártya sérüléseire vezethetők vissza. Ezen figyelemreméltó tulajdonságai
mellett az U vitamin még számos folyamatban vesz részt: nem csak az
emésztőrendszer, hanem bőrünk védelmében is szerepe lehet, meglepő módon
hatásosan véd az UVB sugarak ellen4. Részt vesz a zsíranyagcsere
szabályozásában5, így segítséget nyújthat a krónikus elhízásban, illetve annak
szövődményeitől szenvedőknek, csökkenti például a vérzsír-szintet6. Amellett,
hogy felgyorsítja a sejtregenerációt, az oxidatív stresszel szemben is védelmet
nyújt. A fönti tulajdonságai mellett ezért is folynak kísérletek az U vitamin
emésztőrendszeri daganatos megbetegedések (pl. gyomor-, vagy vastagbélrák)
esetén történő alkalmazásáról, akár önállóan, akár kiegészítő terápiaként.
Megakadályozza továbbá a kiválasztó-rendszerben a káros baktériumok
elszaporodását, szintén kutatások igazolják7, hogy meggátolja húgyutakban a
kórokozók megtelepedését. Az U vitamin a természetben számtalan növényben
megtalálható, ám a kezdeti kísérletek ellenére mégsem a káposztában, hanem a
spenótban mutatható ki a legnagyobb mennyiségben. Sok U vitamint tartalmaz
továbbá a pak-choi és a spárga is. Mivel vízben oldódik, a szervezet nem képes
hosszú távon raktározni, folyamatos pótlása szükséges, különösen akkor, ha olyan
gyógyszereket szedünk (pl. aszpirin), amelyek károsan hatnak a bél vagy a gyomor
nyálkahártyájára, de akkor is, ha életvitelünk a fekély kialakulásának az
esélyét fokozhatja, mint például a zsíros, fűszeres ételek túlzott fogyasztása,
a dohányzás, az alkohol és természetesen a stresszes életmód is. A
táplálékkiegészítők szedése nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott
étrendet és a testmozgást, valamint nem helyettesíti az orvosi ellátást.
Amennyiben ön gyógyszeres kezelés alatt áll, a készítmény alkalmazását
egyeztesse kezelőorvosával. A készítmény bármely összetevőjével szembeni
érzékenység esetén ne alkalmazza a készítményt. A szedése várandós és szoptató
kismamák, valamint kisgyermekek számára nem ellenjavallt, ugyanakkor az
adagolásról nincs elégséges információ, ezért ezekben az esetekben
körültekintéssel, kezelőorvosával egyeztetve alkalmazza.
Adatlap
| Ár: | 4.423 Ft |
| Termékek: | Vitaminok - Testépítő szerek |
| Feladás dátuma: | 2025.12.17 |
| Eddig megtekintették 4 alkalommal | |
A hirdető adatai
Kondi felszerelések rovaton belül a(z) "NaturalSwiss Vitamin U 60 db" című hirdetést látja. (fent)





