Ingatlan Autó Állások Elektronika Állat Bútor Antik Szolgáltatások Játékok Még több..
    
Betöltés...

FERRARA SN-125 húsérlelős beépíthető hűtőszekrény 125 litere

A húsérlelés megkerülhetetlen lépés, hogy a marhahús igazi steakké válhasson. Az
érlelési folyamat szárazon, illetve nedvesen is végbemehet. A természetes húsíz
kedvelői a nedvesen érlelt steaket részesítik előnyben, de a húsimádók egy része
az intenzívebb, szárazon érlelt húsokat kedvelik. nedves érlelés (wet-aging) A
száraz érleléssel ellentétben egy egészen új technikáról van szó. A nedves
érlelés során a marhahús speciális, vákuumzárású csomagolásba kerül. A fagypont
körüli hőmérsékleten való tároláskor természetes enzimek gondoskodnak róla, hogy
a hús omlósabbá és ízletesebbé váljon. A nedves érlelés mindössze pár napig
tart, emiatt jóval olcsóbb eljárás, mint a száraz érlelés. A rövid ideig tartó
érlelés alatt a hús nem veszít annyi vizet, ezért jóval nedvdúsabb marad. száraz
érlelés (dry-aging) Egy ősi, tradicionális húsérlelési technikáról van szó, amit
napjainkban nagyobb körültekintéssel végeznek, mint hajdanán. A száraz
érlelésnél a húst általában felfüggesztve, csomagolás nélkül, hidegben, 1-3
Celsius fokon, rendkívül magas, 75-85 %-os páratartalom mellett érlelik. Meg
kell jegyezni, hogy ez egy kifejezetten drága húsérlelési technika. A majd
egyhónapos (esetenként többhónapos) érlelési idő alatt megszakítás nélkül
biztosítani kell a megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat, továbbá az eljárás
során bekövetkező akár 25%-os tömegcsökkenést is bele kell kalkulálnunk az árba.
Ezért is számít nálunk még kifejezett ritkaságnak. Azonban a húsérlelő
hűtőszekrényeknek köszönhetően ez az arány jelentősen javulhat. Ezekben a
készülékekben a súlycsökkenés akár 8%-ra is lecsökkenhet. ajánlott érlelési
időtartam: bélszín: 1 hét vékonykolbász: 2 hét sonka: 3 hét rostélyos, hátszín,
T-bon steak, vastagkolbász: 1 hónap szalámi: 2-3 hónap Európa egyik
legkedveltebb üveges, üvegajtós vendéglátó ipari, nagykonyhai hús- és sajtérlelő
hűtővitrinje. A FERRARA SN-125 stílusos megjelenésével tökéletes választás
mindenkinek, aki a húsérlelés folyamatát végig szeretné követni, hobbi vagy
profi szinten egyaránt. A kiváló minőségű és hatékony szárazérlelési folyamatnak
köszönhetően a húsok és delikátok könnyedén kifinomulnak. A száraz érlelés a
húsok finomításának egyik legrégebbi és legjobban bevált módszere. A FERRARA
SN-125 húsérlelős hűtőszekrénye nemcsak steakek, hanem szalámi, sonka vagy
száraz érlelésű sertéshús kezelésére is használható. A készülékben egyszerre 20
kg hús fér el polconként. A modern elvárásoknak megfelelő kialakítása miatt
nagyszerű kiegészítő lehet éttermekbe, hentesboltokba vagy akár a konyhába is. A
profi dizájn, az üvegajtó, és a benne érlelt delikátok elismerő pillantásokat
váltanak majd ki a látogatókból. Ezenkívül a kapcsolható fehér LED-igazán
étvágygerjesztővé varázsolja a látványt. Az érintőképernyős kezelőpanelnek
köszönhetően minden beállítás könnyen elvégezhető, és a szabályozható
hőmérsékleten, páratartalommal és ventillációval az érési folyamat néhány héten
belül automatikusan lezajlik a készülékben. A beépített UVC-rendszer biztosítja
a belső antibakteriális tisztaságot, garantálva, hogy semmi sem károsítja az
értékes húsdarabokat. Egyedi tulajdonságok: Vendéglátóipari felhasználásra
Térfogat: 125L Súly: 58kg Polcok száma: 3 Kapacitás: 30 kg Teljesítmény: 140 W
Kampók száma: 2 Teherbírás/polc: 20KG Hőtartomány: 2-14 °C
Páratartalom-szabályozás: 50-85% Nettó súly: 58 kg Bruttó súly: 63 kg Külső
méret: Szélesség: 595 mm Mélység: 588 mm Magasság: 825 mm Sótégla és sótartó
tálca (külön rendelhető tartozékok) A száraz érlelés során az érlelőszekrényben
lévő sótégla részecskéi természetes úton vonják ki a húsból a nedvességet. A
száraz környezet fenntartja, elősegíti a kívánt kémiai reakciók végbemenését a
húsban. Ez magában foglalja a fehérjerostok denaturálását, ami megpuhítja a
húst, hogy fokozott zamatosságot biztosítson. A sótégla használata az
érlelőkamrában természetes antimikrobiális környezetet teremt, amely
megakadályozza a káros baktériumok elszaporodását, és lehetővé teszi a hús
hosszabb érlelését. A sótartó tálcába egyszerre 3 db sótégla helyezhető. A só
használatának legnagyobb előnye, hogy teljesen átalakítja a hús ízprofilját,
igazán különleges ízvilágú végeredményt lehetővé téve.

Tovább
Adatlap
Ár: 819.900 Ft
Termékek: Hűtők, Fagyasztók
 
Feladás dátuma: 2024.07.25
Eddig megtekintették 4 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

FERRARA SN-125 húsérlelős beépíthető hűtőszekrény 125 litere
Lehetőségek
Megosztók

Háztartási gép rovaton belül a(z) "FERRARA SN-125 húsérlelős beépíthető hűtőszekrény 125 litere" című hirdetést látja. (fent)