
BIO ORGANIQA KAKAÓPOR NYERS 100% 150G
A nyers kakaóvaj a kakaóbabból hidegen sajtolt halványsárga, ehető, nyers
növényi olaj. Felhasználható csokoládékészítéshez, kozmetikumok alapanyagaként,
napozáshoz vagy egyszerűen testápoláshoz. A legritkább, legfinomabb és egyben
legdrágább kakaófajta A kakaó latin neve ? theobroma cacao azt jelenti, az
istenek eledele. A kakaóbab az alapja minden kakaó és csokoládékészítménynek. A
XXI. században egyre inkább előtérbe kerül a nyers kakaó, mely a kakaóbab
kíméletes feldolgozásának köszönhetően jobban megőrzi tápanyagtartalmát és
jótékony hatásait. A kakaóbab szüretelése után a babokat egy fa dobozban,
banánlevélen erjesztik pár napig. Az erjesztés során létrejövő kémiai változások
hatására a kakaóbab veszít keserűségéből és egy gazdagabb csokoládé íz kezd
kibontakozni. Ezután egy kíméletes szárítási eljárás következik, ekkor alakul ki
barna színe és végleges íze is. Nyers kakaóporunk Criollo fajtájú, ezt
termesztették a Mayák is. Ez a legritkább, legfinomabb és egyben legdrágább
kakaófajta, gyakran nevezik a kakaók királyának is, az összes kakaótermelés
10-15%-át adja. A kakaóbabból készült nyers kakaópor kiemelkedően magas
antioxidáns tartalommal rendelkezik, mely természetes sejtvédő hatása révén
segít az öregedési folyamatok lassításában. Jelentős magnézium tartalma
nélkülözhetetlen a megfelelő idegi és izomműködéshez. Hangulatjavító,
energetizáló hatásáról is ismert. Ásványi anyagok és nyomelemek a kakaóban
magnézium, cink, réz, kén, kalcium, vas, kálium, mangán Kakaópor jótékony
hatásai szív- és érrendszeri: serkenti a vérkeringést, véralvadásgátló, segít
szabályozni a vérnyomást, hangulatjavító Kakaópor tulajdonságai 100% bio nyers
Organiqa Bio Kakópor kiszerelése: 150g
növényi olaj. Felhasználható csokoládékészítéshez, kozmetikumok alapanyagaként,
napozáshoz vagy egyszerűen testápoláshoz. A legritkább, legfinomabb és egyben
legdrágább kakaófajta A kakaó latin neve ? theobroma cacao azt jelenti, az
istenek eledele. A kakaóbab az alapja minden kakaó és csokoládékészítménynek. A
XXI. században egyre inkább előtérbe kerül a nyers kakaó, mely a kakaóbab
kíméletes feldolgozásának köszönhetően jobban megőrzi tápanyagtartalmát és
jótékony hatásait. A kakaóbab szüretelése után a babokat egy fa dobozban,
banánlevélen erjesztik pár napig. Az erjesztés során létrejövő kémiai változások
hatására a kakaóbab veszít keserűségéből és egy gazdagabb csokoládé íz kezd
kibontakozni. Ezután egy kíméletes szárítási eljárás következik, ekkor alakul ki
barna színe és végleges íze is. Nyers kakaóporunk Criollo fajtájú, ezt
termesztették a Mayák is. Ez a legritkább, legfinomabb és egyben legdrágább
kakaófajta, gyakran nevezik a kakaók királyának is, az összes kakaótermelés
10-15%-át adja. A kakaóbabból készült nyers kakaópor kiemelkedően magas
antioxidáns tartalommal rendelkezik, mely természetes sejtvédő hatása révén
segít az öregedési folyamatok lassításában. Jelentős magnézium tartalma
nélkülözhetetlen a megfelelő idegi és izomműködéshez. Hangulatjavító,
energetizáló hatásáról is ismert. Ásványi anyagok és nyomelemek a kakaóban
magnézium, cink, réz, kén, kalcium, vas, kálium, mangán Kakaópor jótékony
hatásai szív- és érrendszeri: serkenti a vérkeringést, véralvadásgátló, segít
szabályozni a vérnyomást, hangulatjavító Kakaópor tulajdonságai 100% bio nyers
Organiqa Bio Kakópor kiszerelése: 150g
Adatlap
| Ár: | 2.500 Ft |
| A hirdető: | Kereskedőtől |
| Értékesítés típusa: | Eladó |
| Feladás dátuma: | 2025.12.13 |
| Eddig megtekintették 17 alkalommal | |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "BIO ORGANIQA KAKAÓPOR NYERS 100% 150G" című hirdetést látja. (fent)





