NATURA HAJDINA NATÚR 250G
Vitamintartalmát tekintve elmondható, hogy a hajdina igen értékes vitaminforrás,
mivel a B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza. Vitamintartalmát
tekintve elmondható, hogy a hajdina igen értékes vitaminforrás, mivel a
B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza. Tokoferol (E-vitamin),
riboflavin (B2-vitamin) és tiamintartalma (B1-vitamin) jelentős. Ezen
tápanyagokon kívül kedvező élettani hatással rendelkező biológiai anyagokat is
tartalmaz. Ilyenek például egyes antioxidáns hatású flavonoidok és a rutin
(P-vitamin vagy antipermeabilitási faktor). Magas rutintartalma miatt őseink a
hajdinát a magas vérnyomás kezelésére gyógynövényként használták. Kiemelkedően
magas élelmirost-tartalma miatt a bélperisztaltika növelésén és a tranzitidő
lerövidítésén keresztül jól alkalmazható a népbetegségnek tekinthető székrekedés
(obstipatio) étrendi kezelésében és egyes daganatos megbetegedések (például
vastag- és végbéldaganat) megelőzésében. A hajdina alkalmazható a Candida
albicans fertőzés étrendi kezelésében is. Mivel itt az étlapon nem
szerepelhetnek fehér lisztből készült kenyerek, pékáruk, kelt tészták, melyek
kiváltására a teljes kiőrlésű lisztből előállított készítmények mellé a
hajdinából készült termékek is felsorakozhatnának. A kórképben megnőtt
B-vitamin- és nyomelemszükséglet fedezésére is jól felhasználható a hajdina.
Hajdina felhasználása A hajdinának van egy jellegzetes olaj szaga, amit
többszöri (3-4x-i) meleg vizes átmosással ki lehet küszöbölni. Ezután kétszeres
mennyiségű enyhén sós vízben kb. 20 perc után puhára főzhető. Közben érdemes
kevergetni. A megfőtt hajadina ízében nagyon hasolít a tarhonyára, ezért
kiválóan helyettesíthető minden olyan ételben, melyben tarhonya szerepel. De
ehetjük köretként salátákhoz, szószokhoz, sült zöldségekhez vagy akár pörkölthöz
is. Ízesíthetjük bazsalikommal, izsóppal, majorannával vagy édesíthetjük aszalt
gyümölcsökkel, mézzel.Vitaminok: C, B-komplex, ásványi anyagok: vas, foszfor,
kálium. Magas fehérjetartalom, robolál, riboflavin és rutin-tartalma serkenti az
agyat és erősíti az érfalakat. Csírája főételként is felhasználható. Értékes
adalék a kenyér tésztájához. Beáztatni nem kell. Öblítés naponta négyszer
Csíráztatási idő 2-3 nap Csíráztatni egész évben lehet, így minden nap friss és
tápláló, vitamindús csíra áll a rendelkezésünkre, hogy kiegészítsük vele
szokásos étkezéseinket. Belekeverhetjük a kedvenc salátánkba, müzlinkbe,
megszórhatjuk vele szendvicsünket, dúsíthatunk vele levest, főzeléket.
Dénes-Natura Natur hajdina csíráztatása: 250g
mivel a B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza. Vitamintartalmát
tekintve elmondható, hogy a hajdina igen értékes vitaminforrás, mivel a
B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza. Tokoferol (E-vitamin),
riboflavin (B2-vitamin) és tiamintartalma (B1-vitamin) jelentős. Ezen
tápanyagokon kívül kedvező élettani hatással rendelkező biológiai anyagokat is
tartalmaz. Ilyenek például egyes antioxidáns hatású flavonoidok és a rutin
(P-vitamin vagy antipermeabilitási faktor). Magas rutintartalma miatt őseink a
hajdinát a magas vérnyomás kezelésére gyógynövényként használták. Kiemelkedően
magas élelmirost-tartalma miatt a bélperisztaltika növelésén és a tranzitidő
lerövidítésén keresztül jól alkalmazható a népbetegségnek tekinthető székrekedés
(obstipatio) étrendi kezelésében és egyes daganatos megbetegedések (például
vastag- és végbéldaganat) megelőzésében. A hajdina alkalmazható a Candida
albicans fertőzés étrendi kezelésében is. Mivel itt az étlapon nem
szerepelhetnek fehér lisztből készült kenyerek, pékáruk, kelt tészták, melyek
kiváltására a teljes kiőrlésű lisztből előállított készítmények mellé a
hajdinából készült termékek is felsorakozhatnának. A kórképben megnőtt
B-vitamin- és nyomelemszükséglet fedezésére is jól felhasználható a hajdina.
Hajdina felhasználása A hajdinának van egy jellegzetes olaj szaga, amit
többszöri (3-4x-i) meleg vizes átmosással ki lehet küszöbölni. Ezután kétszeres
mennyiségű enyhén sós vízben kb. 20 perc után puhára főzhető. Közben érdemes
kevergetni. A megfőtt hajadina ízében nagyon hasolít a tarhonyára, ezért
kiválóan helyettesíthető minden olyan ételben, melyben tarhonya szerepel. De
ehetjük köretként salátákhoz, szószokhoz, sült zöldségekhez vagy akár pörkölthöz
is. Ízesíthetjük bazsalikommal, izsóppal, majorannával vagy édesíthetjük aszalt
gyümölcsökkel, mézzel.Vitaminok: C, B-komplex, ásványi anyagok: vas, foszfor,
kálium. Magas fehérjetartalom, robolál, riboflavin és rutin-tartalma serkenti az
agyat és erősíti az érfalakat. Csírája főételként is felhasználható. Értékes
adalék a kenyér tésztájához. Beáztatni nem kell. Öblítés naponta négyszer
Csíráztatási idő 2-3 nap Csíráztatni egész évben lehet, így minden nap friss és
tápláló, vitamindús csíra áll a rendelkezésünkre, hogy kiegészítsük vele
szokásos étkezéseinket. Belekeverhetjük a kedvenc salátánkba, müzlinkbe,
megszórhatjuk vele szendvicsünket, dúsíthatunk vele levest, főzeléket.
Dénes-Natura Natur hajdina csíráztatása: 250g
Adatlap
Ár: | 658 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 73 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "NATURA HAJDINA NATÚR 250G" című hirdetést látja. (fent)