NATURA CSICSERIBORSÓLISZT 250G
A csicseriborsót lisztet krémleveshez, pástétom, vagy humuszkrém készítéséhez
használhatjuk fel. A csicseriborsót megőrölve és átszitálva gyártjuk a lisztet,
melyet krémleveshez, pástétom, vagy humuszkrém készítéséhez lehet felhasználni.
Az egyedi fűszerezéshez ajánljuk a szójaszószt, borsikafüvet, majoránnát,
paprikaőrleményt, petrezselymet, vöröshagymát, kinek-kinek mivel ízlik jobban.
Akiknek az általános ételízesítők, vagy a fenti fűszerek helyett reform
ízesítőhöz van kedvük, melyben nincs ízfokozó, annak a Natura mesterséges
adalékanyag mentes fűszerkeverékét Veganatura ajánljuk. Csicseriborsó liszt
felhasználása Krémleves, humuszkrém, pástétom készítéséhez. Fűszerezéséhez
vöröshagyma, petrezselyem, majoranna, paprika, borsikafű, szójaszósz ajánlott.
Dénes-Natura csicseriborsó liszt kiszerelése: 500 g Receptek Panír Sárgaborsó
vagy csicseriborsó lisztet vízzel palacsintatészta sűrűségűre keverünk, és ebbe
forgatjuk bele a zöldségeket, majd kisütjük őket. Zöldborsós-újhagymás
csicserilepény 1 csészényi zöldborsó, 2 csésze csicseriborsóliszt, 1 tk római
kömény, 1 nagy csipet kurkuma, 1 chili apróra vágva, 1 tk só, 2 csésze víz, egy
nagy marék petrezselyem, egy csokor újhagyma apróra vágva, 1 ek citromlé, olaj a
sütéshez. Első lépésként megpároljuk a zöldborsót, majd a krumplinyomóval
nagyjából összetörjük. Nem baj, ha darabos marad. A csicseriborsólisztet, a sót
és a fűszereket alaposan összekeverjük egy tálban, majd szép lassan a vizet is
hozzáadva és csomómentesre keverjük. A sima masszához hozzátesszük a borsót, a
hagymát és a citromlevet, majd egy jó fél órát állni hagyjuk. Egy serpenyőbe
olajat melegítünk, majd egy kisebb merőkanállal beleadagoljuk a tésztát. Kb.
tenyérnyi lepénykéket sütötünk és azon melegében tálaljuk némi görög joghurttal
kísérve. Bundás kenyér A bundás kenyér esetén bundájához csicseriborsólisztet
használhatunk. A lisztbe tegyünk pirospaprikát, kurkumát, hinget és vízzel
hígítsuk. Ebbe a masszába forgassuk a kenyereket és süssük ki. Csicseriborsókrém
(hummusz) 50 dkg csicseriborsó, 2-3 gerezd fokhagyma, Fél citrom, 2 evőkanál
szezámmag, himalája só A csicseriborsót egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk.
Másnap friss vízben tesszük fel főni. Ha félig megpuhult, tengeri sóval sózzuk.
Ha megfőtt, lecsöpögtetjük és ledaráljuk, vagy botmixerrel pépesítjük.
Összekeverjük a krémet szezámmaggal, a zúzott fokhagymával, olívaolajjal,
citromlével, sóval, pirospaprikával. Összeturmixolhatjuk újra. 2 órára tegyük
hűtőbe. A krémet lapos tányérra simítjuk, kiskanál hátával árkokat nyomunk bele,
amit feltöltünk olívaolajjal. Frissen őrölt borssal, pirospaprikával, néhány
szál petrezselyemlevéllel díszíthetjük. Kenyérre kenve a villával
megcsíkozhatjuk, hogy még ínycsiklandozóbb legyen.
használhatjuk fel. A csicseriborsót megőrölve és átszitálva gyártjuk a lisztet,
melyet krémleveshez, pástétom, vagy humuszkrém készítéséhez lehet felhasználni.
Az egyedi fűszerezéshez ajánljuk a szójaszószt, borsikafüvet, majoránnát,
paprikaőrleményt, petrezselymet, vöröshagymát, kinek-kinek mivel ízlik jobban.
Akiknek az általános ételízesítők, vagy a fenti fűszerek helyett reform
ízesítőhöz van kedvük, melyben nincs ízfokozó, annak a Natura mesterséges
adalékanyag mentes fűszerkeverékét Veganatura ajánljuk. Csicseriborsó liszt
felhasználása Krémleves, humuszkrém, pástétom készítéséhez. Fűszerezéséhez
vöröshagyma, petrezselyem, majoranna, paprika, borsikafű, szójaszósz ajánlott.
Dénes-Natura csicseriborsó liszt kiszerelése: 500 g Receptek Panír Sárgaborsó
vagy csicseriborsó lisztet vízzel palacsintatészta sűrűségűre keverünk, és ebbe
forgatjuk bele a zöldségeket, majd kisütjük őket. Zöldborsós-újhagymás
csicserilepény 1 csészényi zöldborsó, 2 csésze csicseriborsóliszt, 1 tk római
kömény, 1 nagy csipet kurkuma, 1 chili apróra vágva, 1 tk só, 2 csésze víz, egy
nagy marék petrezselyem, egy csokor újhagyma apróra vágva, 1 ek citromlé, olaj a
sütéshez. Első lépésként megpároljuk a zöldborsót, majd a krumplinyomóval
nagyjából összetörjük. Nem baj, ha darabos marad. A csicseriborsólisztet, a sót
és a fűszereket alaposan összekeverjük egy tálban, majd szép lassan a vizet is
hozzáadva és csomómentesre keverjük. A sima masszához hozzátesszük a borsót, a
hagymát és a citromlevet, majd egy jó fél órát állni hagyjuk. Egy serpenyőbe
olajat melegítünk, majd egy kisebb merőkanállal beleadagoljuk a tésztát. Kb.
tenyérnyi lepénykéket sütötünk és azon melegében tálaljuk némi görög joghurttal
kísérve. Bundás kenyér A bundás kenyér esetén bundájához csicseriborsólisztet
használhatunk. A lisztbe tegyünk pirospaprikát, kurkumát, hinget és vízzel
hígítsuk. Ebbe a masszába forgassuk a kenyereket és süssük ki. Csicseriborsókrém
(hummusz) 50 dkg csicseriborsó, 2-3 gerezd fokhagyma, Fél citrom, 2 evőkanál
szezámmag, himalája só A csicseriborsót egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk.
Másnap friss vízben tesszük fel főni. Ha félig megpuhult, tengeri sóval sózzuk.
Ha megfőtt, lecsöpögtetjük és ledaráljuk, vagy botmixerrel pépesítjük.
Összekeverjük a krémet szezámmaggal, a zúzott fokhagymával, olívaolajjal,
citromlével, sóval, pirospaprikával. Összeturmixolhatjuk újra. 2 órára tegyük
hűtőbe. A krémet lapos tányérra simítjuk, kiskanál hátával árkokat nyomunk bele,
amit feltöltünk olívaolajjal. Frissen őrölt borssal, pirospaprikával, néhány
szál petrezselyemlevéllel díszíthetjük. Kenyérre kenve a villával
megcsíkozhatjuk, hogy még ínycsiklandozóbb legyen.
Adatlap
Ár: | 600 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.10.25 |
Eddig megtekintették 99 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "NATURA CSICSERIBORSÓLISZT 250G" című hirdetést látja. (fent)