GLUTÉNMENTES HAAS INSTANT ÉLESZTŐ 7G
Az instant élesztő a modern konyha egyik legnépszerűbb vívmánya. Sokáig eláll,
kis helyet foglal a polcon, kiválóan használható kelt tésztákhoz és
helyettesíthető vele a friss élesztő. Összetevők: saccharomyces cerevisiae /
szárított élesztő, emulgeálószer (E 472c) Allergének: Nyomokban tejből készült
termékeket, szóját és szulfitokat is tartalmazhat. Energiaérték: 1715 kJ (410
kcal)/100 g Tippek a tökéletes kelt tészta elkészítéséhez: A lisztet szitáljuk
át majd ezután alaposan keverjük össze a Haas Natural Instant élesztővel. Ez
azért fontos, mert a szitálás során több levegő kerül a lisztbe, könnyebben,
jobban keveredik össze az instant élesztővel, így a tészta lazább szerkezetű
lesz.Figyeljünk rá, hogy az instant élesztő használatakor kicsit több folyadékot
kell használnunk. Egy kilogramm liszt esetében 0,5-0,6 dl langyos tejjel vagy
vízzel többet mérjünk a tésztához. Palacsinta tészta készítéséhez is használjunk
Haas Natural Instant élesztőt, így a kisült tésztánk sokkal könnyebb, lazább
szerkezetű lesz. 30 dkg liszthez egy mokkáskanál instant élesztőt tegyünk. A
Haas Natural Instant élesztővel készült palacsintához egy receptet is ajánlunk,
melyet ide kattintva érhettek el. A kenyér és péksütemény akkor jó, ha ropogós
és könnyű. Vigyázzunk, hogy az instant élesztőt soha ne adagoljuk túl, tartsuk
be a receptben megadott adagolását, mert a tészta először túlságosan felfújódik,
majd összeesik. A kész kelt tésztát le lehet fagyasztani. Felengedés után bátran
formázható és ízlés szerint készíthetünk belőle lekváros buktát, mákos, almás
vagy túrós batyut, kakaós és fahéjas csigát. A már megformázott de még ki nem
sütött péksüteményt is fagyaszthatjuk, sütőpapírral bevont tálcán. Természetesen
ez nagyon sok helyet foglal a mélyhűtőben, így a már megfagyott kis
péksüteményeket zacskóban is tárolhatjuk.Ha friss péksüteményt szeretne
reggelizni, előző este vegye ki a fagyasztóból, rakja tepsire, és tegye át egy
normál hűtőszekrénybe, így reggel tökéletes állagú lesz a tészta, sütéskor nem
szárad ki. Ekkor először 5 percig közepes hőmérsékleten süssük, majd utána
állítsuk a sütőt magasabb hőfokra. (190C, légkeveréses sütőben 175C).
Felhasználási javaslat: Egy tasak Haas Natural Instant élesztő 1 kg liszthez
elegendő.
kis helyet foglal a polcon, kiválóan használható kelt tésztákhoz és
helyettesíthető vele a friss élesztő. Összetevők: saccharomyces cerevisiae /
szárított élesztő, emulgeálószer (E 472c) Allergének: Nyomokban tejből készült
termékeket, szóját és szulfitokat is tartalmazhat. Energiaérték: 1715 kJ (410
kcal)/100 g Tippek a tökéletes kelt tészta elkészítéséhez: A lisztet szitáljuk
át majd ezután alaposan keverjük össze a Haas Natural Instant élesztővel. Ez
azért fontos, mert a szitálás során több levegő kerül a lisztbe, könnyebben,
jobban keveredik össze az instant élesztővel, így a tészta lazább szerkezetű
lesz.Figyeljünk rá, hogy az instant élesztő használatakor kicsit több folyadékot
kell használnunk. Egy kilogramm liszt esetében 0,5-0,6 dl langyos tejjel vagy
vízzel többet mérjünk a tésztához. Palacsinta tészta készítéséhez is használjunk
Haas Natural Instant élesztőt, így a kisült tésztánk sokkal könnyebb, lazább
szerkezetű lesz. 30 dkg liszthez egy mokkáskanál instant élesztőt tegyünk. A
Haas Natural Instant élesztővel készült palacsintához egy receptet is ajánlunk,
melyet ide kattintva érhettek el. A kenyér és péksütemény akkor jó, ha ropogós
és könnyű. Vigyázzunk, hogy az instant élesztőt soha ne adagoljuk túl, tartsuk
be a receptben megadott adagolását, mert a tészta először túlságosan felfújódik,
majd összeesik. A kész kelt tésztát le lehet fagyasztani. Felengedés után bátran
formázható és ízlés szerint készíthetünk belőle lekváros buktát, mákos, almás
vagy túrós batyut, kakaós és fahéjas csigát. A már megformázott de még ki nem
sütött péksüteményt is fagyaszthatjuk, sütőpapírral bevont tálcán. Természetesen
ez nagyon sok helyet foglal a mélyhűtőben, így a már megfagyott kis
péksüteményeket zacskóban is tárolhatjuk.Ha friss péksüteményt szeretne
reggelizni, előző este vegye ki a fagyasztóból, rakja tepsire, és tegye át egy
normál hűtőszekrénybe, így reggel tökéletes állagú lesz a tészta, sütéskor nem
szárad ki. Ekkor először 5 percig közepes hőmérsékleten süssük, majd utána
állítsuk a sütőt magasabb hőfokra. (190C, légkeveréses sütőben 175C).
Felhasználási javaslat: Egy tasak Haas Natural Instant élesztő 1 kg liszthez
elegendő.
Adatlap
Ár: | 167 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.07 |
Eddig megtekintették 39 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "GLUTÉNMENTES HAAS INSTANT ÉLESZTŐ 7G" című hirdetést látja. (fent)