Zsálya - morzsolt
Zsálya - morzsolt Származási hely: Lengyelország A zsálya jelképezte az öregek
bölcsességét, a hosszú életet. Sőt a rómaiak és az arab orvosok hittek benne,
hogy akár halhatatlanná is teheti az embert ez a zöld fűszer. A csodavárás
mellett emésztési problémákat orvosoltak vele, a franciák teát is főztek belőle,
ami a kínaiaknak annyira ízlett, hogy olyan ? mondhatni előnytelen ? üzletbe is
belementek, hogy egy adag zsályát négy adag teával honoráljanak. Felhasználása:
A zsálya nagyon jól megy a paradicsomos ételekhez, jó alkotóeleme az olaszos
paradicsomos mártásoknak. Az olasz frittatákban, rizottókban is gyakori fűszer,
pizzákhoz is szokás használni. De a húsos ragukhoz vagy levesekhez is nagyon jól
illik a zsálya. A húsok közül nem igazán van kedvence, mindegyikhez jól idomul,
bár legtöbb esetben a szárnyasokhoz kötik, de nagyon jól passzol a sertéshúshoz,
a marhahúshoz és a bárányhoz is. Gazdagítható vele a pizzatészta, vagy akár a
házi kenyerünket is feldobhatjuk ezzel a hiperegészséges zöldfűszerrel. A zsálya
meglehetősen erős ízű, így vigyázzunk azzal, hogy mennyi fűszert teszünk az
ételbe. Élettani hatása: A zsálya latin jelentése ?gyógyítani?. Franciául toute
bonne-nak azaz ?minden rendben?-nek nevezik, ami utal arra, hogy errefelé a
zsálya bevett kedélyjavító ?gyógyfűként? volt ismeretes. Az olaszoknál az
általános egészségmegőrzés részeként fogyasztották a zsályát. A nők régóta
alkalmazták tejelapasztásra is, sőt ösztrogéntartalma miatt a menopauza tünetei
szembetegségek, bélproblémák kezelésére, memóriazavarra vagy epilepsziás rohamok
is jól kezelhetőek vele. 2001-ben az év fűszerévé választotta a Nemzetközi
Gyógynövény Szövetség.
bölcsességét, a hosszú életet. Sőt a rómaiak és az arab orvosok hittek benne,
hogy akár halhatatlanná is teheti az embert ez a zöld fűszer. A csodavárás
mellett emésztési problémákat orvosoltak vele, a franciák teát is főztek belőle,
ami a kínaiaknak annyira ízlett, hogy olyan ? mondhatni előnytelen ? üzletbe is
belementek, hogy egy adag zsályát négy adag teával honoráljanak. Felhasználása:
A zsálya nagyon jól megy a paradicsomos ételekhez, jó alkotóeleme az olaszos
paradicsomos mártásoknak. Az olasz frittatákban, rizottókban is gyakori fűszer,
pizzákhoz is szokás használni. De a húsos ragukhoz vagy levesekhez is nagyon jól
illik a zsálya. A húsok közül nem igazán van kedvence, mindegyikhez jól idomul,
bár legtöbb esetben a szárnyasokhoz kötik, de nagyon jól passzol a sertéshúshoz,
a marhahúshoz és a bárányhoz is. Gazdagítható vele a pizzatészta, vagy akár a
házi kenyerünket is feldobhatjuk ezzel a hiperegészséges zöldfűszerrel. A zsálya
meglehetősen erős ízű, így vigyázzunk azzal, hogy mennyi fűszert teszünk az
ételbe. Élettani hatása: A zsálya latin jelentése ?gyógyítani?. Franciául toute
bonne-nak azaz ?minden rendben?-nek nevezik, ami utal arra, hogy errefelé a
zsálya bevett kedélyjavító ?gyógyfűként? volt ismeretes. Az olaszoknál az
általános egészségmegőrzés részeként fogyasztották a zsályát. A nők régóta
alkalmazták tejelapasztásra is, sőt ösztrogéntartalma miatt a menopauza tünetei
szembetegségek, bélproblémák kezelésére, memóriazavarra vagy epilepsziás rohamok
is jól kezelhetőek vele. 2001-ben az év fűszerévé választotta a Nemzetközi
Gyógynövény Szövetség.
Adatlap
Ár: | 135 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.28 |
Eddig megtekintették 41 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Zsálya - morzsolt" című hirdetést látja. (fent)