
Biorganik BIO hajdina (500 g)
A hajdina -más néven pohánka- a keserűfűfélék családjába tartozik. A hétköznapi
életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan
fogyasztják. Értékes tápanyag tartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és
különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében
felfedezhető. Összetevők: *hajdina, *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból
HU-ÖKO-01, ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Tápanyagtartalom
(100g-ban): Energiaérték: 1402 KJ / 335 kcal Fehérje: 12,6g Szénhidrát: 71g
Zsír: 2,8g Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, foszfor, magnézium Vitamin:
B1, B2, B3, B6, E Felhasználása: leggyakrabban kását készítenek belőle, de
köretként és levesbetétként is használható. Lisztjéből tészta, palacsinta és
kenyér is készíthető (más liszttel keverve). Elkészítése: A hántolt
hajdinaszemeket egyes helyeken főzés előtt megpörkölik, ami a belőle készült
ételeknek kellemes dió ízt és illatot kölcsönöz. Javasolt a hajdinát az
elkészítés előtt néhány órával beáztatni, melynek hatására a szemek jelentős
mértékben kb. négyszeresére dagadnak, a főzési idő pedig 20-30 percre rövidül.
életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan
fogyasztják. Értékes tápanyag tartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és
különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében
felfedezhető. Összetevők: *hajdina, *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból
HU-ÖKO-01, ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Tápanyagtartalom
(100g-ban): Energiaérték: 1402 KJ / 335 kcal Fehérje: 12,6g Szénhidrát: 71g
Zsír: 2,8g Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, foszfor, magnézium Vitamin:
B1, B2, B3, B6, E Felhasználása: leggyakrabban kását készítenek belőle, de
köretként és levesbetétként is használható. Lisztjéből tészta, palacsinta és
kenyér is készíthető (más liszttel keverve). Elkészítése: A hántolt
hajdinaszemeket egyes helyeken főzés előtt megpörkölik, ami a belőle készült
ételeknek kellemes dió ízt és illatot kölcsönöz. Javasolt a hajdinát az
elkészítés előtt néhány órával beáztatni, melynek hatására a szemek jelentős
mértékben kb. négyszeresére dagadnak, a főzési idő pedig 20-30 percre rövidül.
Adatlap
| Ár: | 1.099 Ft |
| A hirdető: | Kereskedőtől |
| Értékesítés típusa: | Eladó |
| Feladás dátuma: | 2025.12.13 |
| Eddig megtekintették 19 alkalommal | |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik BIO hajdina (500 g) " című hirdetést látja. (fent)





