Naturgold bio alakor ősbúza fehérliszt 1000 g
Őseink lisztje a modern háziasszonyoknak. 12.000 évvel ezelőtt az ember
felfedezte ezt az energiában gazdag gabonát, kövek közé téve megőrölte azt, és
kását majd kenyeret készített belőle. Évezredeken keresztül ez az ősi búzaféle
biztosította az emberiség alapvető élelmiszerellátását, mégis az iparszerű
mezőgazdaság elterjedésével eltűnt élelmiszereink közül. Sokat dolgoztunk rajta,
hogy ez a méltatlanul elfeledett kincs, újra elérhető legyen, és modern
társadalmunk is hozzájárulhasson őseink egyedülállóan ízgazdag, életerővel teli
gabonájához. A magbelső sárgás színű finomlisztje a rengeteg béta-karotinnak
köszönhető. Lizin-, mikroelem- s esszenciális aminosava-tartalma szintén magas,
szénhidrát tartalma alacsony. Antioxidánsok és lutein (pro A-vitamin) bősége
funkcionális élelmiszerek előállítására alkalmassá teszi. Bátran ajánljuk
főzéshez, sütéshez, omlós sütemények, vajas tészták, palacsinták készítéséhez.
Kenyerek, kelt tészták készítéséhez 1/3 arányban használható tönkölyliszthez
keverve. Az ősbúza sárga lisztjéből készült ételek nem csak egészségesek,
könnyen emészthetőek, de ízletesek is. Gluténérzékenység? Paleolit táplálkozás?
Az alakorban lévő glutén nem tartalmaz alfa-gliadint, szemben a mai modern
búzákkal. Ezért a legtöbb gluténérzékeny ember számára biztonságos, nem okoz
allergiás reakciókat. Használatával megelőzhető a gluténérzékenység kialakulása.
Mivel minden ember egyedi, ezért lisztérzékenység esetén először tesztelje le
önmagán az alakort egy kis mennyiségű liszttel. Javasoljuk, hogy a teszt során
működjön együtt orvosával. Jellemzők hozzáadott cukor nélkül Igen bio Igen
felfedezte ezt az energiában gazdag gabonát, kövek közé téve megőrölte azt, és
kását majd kenyeret készített belőle. Évezredeken keresztül ez az ősi búzaféle
biztosította az emberiség alapvető élelmiszerellátását, mégis az iparszerű
mezőgazdaság elterjedésével eltűnt élelmiszereink közül. Sokat dolgoztunk rajta,
hogy ez a méltatlanul elfeledett kincs, újra elérhető legyen, és modern
társadalmunk is hozzájárulhasson őseink egyedülállóan ízgazdag, életerővel teli
gabonájához. A magbelső sárgás színű finomlisztje a rengeteg béta-karotinnak
köszönhető. Lizin-, mikroelem- s esszenciális aminosava-tartalma szintén magas,
szénhidrát tartalma alacsony. Antioxidánsok és lutein (pro A-vitamin) bősége
funkcionális élelmiszerek előállítására alkalmassá teszi. Bátran ajánljuk
főzéshez, sütéshez, omlós sütemények, vajas tészták, palacsinták készítéséhez.
Kenyerek, kelt tészták készítéséhez 1/3 arányban használható tönkölyliszthez
keverve. Az ősbúza sárga lisztjéből készült ételek nem csak egészségesek,
könnyen emészthetőek, de ízletesek is. Gluténérzékenység? Paleolit táplálkozás?
Az alakorban lévő glutén nem tartalmaz alfa-gliadint, szemben a mai modern
búzákkal. Ezért a legtöbb gluténérzékeny ember számára biztonságos, nem okoz
allergiás reakciókat. Használatával megelőzhető a gluténérzékenység kialakulása.
Mivel minden ember egyedi, ezért lisztérzékenység esetén először tesztelje le
önmagán az alakort egy kis mennyiségű liszttel. Javasoljuk, hogy a teszt során
működjön együtt orvosával. Jellemzők hozzáadott cukor nélkül Igen bio Igen
Adatlap
Ár: | 2.550 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.19 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Naturgold bio alakor ősbúza fehérliszt 1000 g" című hirdetést látja. (fent)