Naturbit Mandula Liszt 250 g
A mandulaliszt felhasználási formáinak csak a képzelet szabhat határt. Nagy
folyadék- és zsiradékfelvevő képességének köszönhetően sűríthetjük is vele
ételeinket. Mivel a mandula nem tartalmaz glutént, a belőle készült lisztet
gluténérzékenyek is bátran használhatják olyan kenyerek, péksütemények,
sütemények, muffinok sütéséhez, vagy akár krémek készítéséhez, amiknek az
ízvilágához illik a mandula édes íze. Ha csak mandulaliszttel vagy teljesen
gabonamentes liszttel helyettesítjük a receptben megadott liszt mennyiségét,
eggyel több tojást használjunk, mint amit a recept előír. (Ha a recept
gabonamentes liszteket ír, akkor természetesen nem kell növelni a tojás
mennyiségét.) A paleolit étrend hívei, a fogyókúrázók és az alacsony
szénhidráttartalmú diéta követői számára is ajánljuk. 9,7 % vizet 36,4 %
fehérjét 12,0 % zsírt 29,5 % rostot 7,2 % szénhidrátot 1185,2 kJ/ 282,4 kcal
kalóriát tartalmaz. A mandula a szépség és az egészség szimbóluma is volt, mert
a szervezet helyes működéséhez szükséges olyan fontos ásványi anyagokat
tartalmaz, mint a kalcium, magnézium, vas, foszfor, mangán, szelén és cink.
Jelentős a mandulaliszt telítetlen zsírsavtartalma is, ez a szív és az
érrendszer megfelelő működése miatt fontos. A mandulában található E-vitamin
megköti a szabadgyököket, ezáltal véd azok káros hatásai ellen, és erős
antioxidáns hatása miatt segít az érfalak rugalmasságának a megőrzésében. A
zsírtalanított mandulaliszt magas rosttartalma hozzájárul az emésztő- és a
bélrendszer megfelelő működéséhez, és a megfelelő vércukorszint megtartásában is
fontos szerepet játszik. A mandulát a menstruációs és az izomgörcsök oldására is
használják, valamint a rossz koleszterint is alacsonyan tartására. Ne fogyasszon
mandulalisztet, ha a diófélékre allergiás vagy érzékeny! A mandulalisztet
felbontás után tárolja a hűtőben!
folyadék- és zsiradékfelvevő képességének köszönhetően sűríthetjük is vele
ételeinket. Mivel a mandula nem tartalmaz glutént, a belőle készült lisztet
gluténérzékenyek is bátran használhatják olyan kenyerek, péksütemények,
sütemények, muffinok sütéséhez, vagy akár krémek készítéséhez, amiknek az
ízvilágához illik a mandula édes íze. Ha csak mandulaliszttel vagy teljesen
gabonamentes liszttel helyettesítjük a receptben megadott liszt mennyiségét,
eggyel több tojást használjunk, mint amit a recept előír. (Ha a recept
gabonamentes liszteket ír, akkor természetesen nem kell növelni a tojás
mennyiségét.) A paleolit étrend hívei, a fogyókúrázók és az alacsony
szénhidráttartalmú diéta követői számára is ajánljuk. 9,7 % vizet 36,4 %
fehérjét 12,0 % zsírt 29,5 % rostot 7,2 % szénhidrátot 1185,2 kJ/ 282,4 kcal
kalóriát tartalmaz. A mandula a szépség és az egészség szimbóluma is volt, mert
a szervezet helyes működéséhez szükséges olyan fontos ásványi anyagokat
tartalmaz, mint a kalcium, magnézium, vas, foszfor, mangán, szelén és cink.
Jelentős a mandulaliszt telítetlen zsírsavtartalma is, ez a szív és az
érrendszer megfelelő működése miatt fontos. A mandulában található E-vitamin
megköti a szabadgyököket, ezáltal véd azok káros hatásai ellen, és erős
antioxidáns hatása miatt segít az érfalak rugalmasságának a megőrzésében. A
zsírtalanított mandulaliszt magas rosttartalma hozzájárul az emésztő- és a
bélrendszer megfelelő működéséhez, és a megfelelő vércukorszint megtartásában is
fontos szerepet játszik. A mandulát a menstruációs és az izomgörcsök oldására is
használják, valamint a rossz koleszterint is alacsonyan tartására. Ne fogyasszon
mandulalisztet, ha a diófélékre allergiás vagy érzékeny! A mandulalisztet
felbontás után tárolja a hűtőben!
Adatlap
Ár: | 1.768 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 1 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Naturbit Mandula Liszt 250 g" című hirdetést látja. (fent)