Naturmind bulgur 500 g
Naturmind bulgur 500 g A bulgur a török és a közel-keleti konyha kedvelt
alapanyaga. A bulgur úgy készül, hogy a búzát nem teljesen érett állapotban
betakarítják, előfőzik vízben vagy gőzben, kiszárítják, majd összetörik. Mivel
az egész búzaszemet felhasználják, így a korpa és csíra részben lévő értékes
tápanyagok benne maradnak. Mivel külalakra hasonló a rizshez és elkészítése is
nagyon egyszerű, könnyen beilleszthető a táplálkozásba, változatosabbá és
egészségesebbé teheti az étrendet, ha fehér rizs vagy például tarhonya helyett
bulgurt használunk. Mellette szól még, hogy fele annyi idő alatt megpuhul, mint
a barna rizs. Jelentőség, hatások: A bulgur rostokban gazdag, ami nemcsak az
emésztést segíti és enyhíti a székrekedéses panaszokat, de vércukor- vagy
koleszterinproblémák esetén is előnyös. Glikémiás indexe alacsony, így
cukorbetegeknek is ajánlott. Az ásványi anyagok közül vastartalma jelentős, a
vitaminok tekintetében pedig B-vitaminokban bővelkedik. Felhasználás:
Többféleképpen elkészíthető. Az egyik, legegyszerűbb változat, ha fűszerekkel
elkeverve, kétszeres mennyiségű forró vízzel leöntjük, majd letakarva 20 percre
állni hagyjuk. Intenzívebb íze van, ha kevés olajon aranysárgára pirítjuk, majd
ezután öntjük fel forrásban lévő vízzel és kb. 12-15 perc alatt puhára főzzük.
Általában köretként fogyasztják, mint a rizs vagy a tarhonya helyettesítője, de
paradicsommal és más zöldségekkel önmagában is kiváló. A piláf alapjául
eredetileg a bulgur szolgál. Édesen is fogyasztható, friss vagy aszalt
gyümölccsel
alapanyaga. A bulgur úgy készül, hogy a búzát nem teljesen érett állapotban
betakarítják, előfőzik vízben vagy gőzben, kiszárítják, majd összetörik. Mivel
az egész búzaszemet felhasználják, így a korpa és csíra részben lévő értékes
tápanyagok benne maradnak. Mivel külalakra hasonló a rizshez és elkészítése is
nagyon egyszerű, könnyen beilleszthető a táplálkozásba, változatosabbá és
egészségesebbé teheti az étrendet, ha fehér rizs vagy például tarhonya helyett
bulgurt használunk. Mellette szól még, hogy fele annyi idő alatt megpuhul, mint
a barna rizs. Jelentőség, hatások: A bulgur rostokban gazdag, ami nemcsak az
emésztést segíti és enyhíti a székrekedéses panaszokat, de vércukor- vagy
koleszterinproblémák esetén is előnyös. Glikémiás indexe alacsony, így
cukorbetegeknek is ajánlott. Az ásványi anyagok közül vastartalma jelentős, a
vitaminok tekintetében pedig B-vitaminokban bővelkedik. Felhasználás:
Többféleképpen elkészíthető. Az egyik, legegyszerűbb változat, ha fűszerekkel
elkeverve, kétszeres mennyiségű forró vízzel leöntjük, majd letakarva 20 percre
állni hagyjuk. Intenzívebb íze van, ha kevés olajon aranysárgára pirítjuk, majd
ezután öntjük fel forrásban lévő vízzel és kb. 12-15 perc alatt puhára főzzük.
Általában köretként fogyasztják, mint a rizs vagy a tarhonya helyettesítője, de
paradicsommal és más zöldségekkel önmagában is kiváló. A piláf alapjául
eredetileg a bulgur szolgál. Édesen is fogyasztható, friss vagy aszalt
gyümölccsel
Adatlap
Ár: | 1.000 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.16 |
Eddig megtekintették 1 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Naturmind bulgur 500 g" című hirdetést látja. (fent)