Nature Cookta Lenmagolaj 250ml
Az aranysárga színű Nature Cookta Lenmagolaj 250ml az egyik legértékesebb
növényi eredetű, konyhai alapanyag. Préssel készítik, majd tartályban történő
ülepítés után palackozzák és szűrik. A legmagasabb Omega-3 és a legkisebb
Omega-6 tartalmú olaj a különböző saláták, lepények, sütemények tökéletes
összetevője. A len történelme: A közép-ázsiai len növénynek mintegy 200 faja
létezik. A vadlen rostját kötelek és zsinegek alapanyagaként az ősember is
hasznosította. Erről tanúskodik a 34 ezer éves, grúziai barlangban talált
lenszál is. Az egyiptomiak, görögök, indiaiak életében is ismert alapanyagként
szerepelt. A rómaiak pedig első sorban ruhák készítése miatt termesztették.
Európai elterjedése a napóleoni háborúk idejére tehető, amikor is
megakadályozták, hogy tengerentúli országokból textil nyersanyagokat hozhassanak
be. A len szó szláv eredete arra utal, hogy a magyarok a kárpát-medencei
népektől sajátították el a len feldolgozását. Hazánkban Tolna megyében találtak
lenmaradványokat. Élelmiszerként, orvosságként és a vászon készítés
alapanyagaként is megállta a helyét. Az olajlen a mai napig a sziléziai konyha
egyik leghangsúlyosabb alapanyaga. A len termesztésében a következő országok
járnak az élen: Belgium, Argentína, Marokkó és India. Ruhaipari használatán
kívül egyre hangsúlyosabbá vált az étkezésben betöltött szerepe. Lenmagolaj a
konyhában: A kék virágot hozó egynyári növény magjaiból enyhén kesernyés ízű,
tiszta olajat nyernek, mely a hidegkonyhai ételek, lepények és zöldségek
fenomenális ízesítője. A Nature Cookta Lenmagolajat pórábáljuk ki karfiollal,
brokkolival, rukkolával vagy mángolddal készített saláta készítésénél. Öntetek,
turmixok, smoothie-maker receptek kiváló összetevője. A gyümölcskenyér és a
karácsonyi fatörzs összeállításánál is használjuk ezt az olajat, hogy még
finomabb ízvilágot kapjunk. A lenmagolaj fogyasztása nem helyettesíti az
egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. Száraz, hűvös
helyen tartandó! Tartalmaz: 100% lenmagolaj Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia:
3693 kJ/ 898 kcal Zsír: 99,81 g amelyből telített zsírok: 11,07 g amelyből
többszörösen telítetlen zsírok: Omega-3: 56,52 g Omega-6: 15,24 g Szénhidrát: 0
g amelyből cukrok: 0 g Fehérje: 0 g Só: 0 g Kiszerelés: 250 ml
növényi eredetű, konyhai alapanyag. Préssel készítik, majd tartályban történő
ülepítés után palackozzák és szűrik. A legmagasabb Omega-3 és a legkisebb
Omega-6 tartalmú olaj a különböző saláták, lepények, sütemények tökéletes
összetevője. A len történelme: A közép-ázsiai len növénynek mintegy 200 faja
létezik. A vadlen rostját kötelek és zsinegek alapanyagaként az ősember is
hasznosította. Erről tanúskodik a 34 ezer éves, grúziai barlangban talált
lenszál is. Az egyiptomiak, görögök, indiaiak életében is ismert alapanyagként
szerepelt. A rómaiak pedig első sorban ruhák készítése miatt termesztették.
Európai elterjedése a napóleoni háborúk idejére tehető, amikor is
megakadályozták, hogy tengerentúli országokból textil nyersanyagokat hozhassanak
be. A len szó szláv eredete arra utal, hogy a magyarok a kárpát-medencei
népektől sajátították el a len feldolgozását. Hazánkban Tolna megyében találtak
lenmaradványokat. Élelmiszerként, orvosságként és a vászon készítés
alapanyagaként is megállta a helyét. Az olajlen a mai napig a sziléziai konyha
egyik leghangsúlyosabb alapanyaga. A len termesztésében a következő országok
járnak az élen: Belgium, Argentína, Marokkó és India. Ruhaipari használatán
kívül egyre hangsúlyosabbá vált az étkezésben betöltött szerepe. Lenmagolaj a
konyhában: A kék virágot hozó egynyári növény magjaiból enyhén kesernyés ízű,
tiszta olajat nyernek, mely a hidegkonyhai ételek, lepények és zöldségek
fenomenális ízesítője. A Nature Cookta Lenmagolajat pórábáljuk ki karfiollal,
brokkolival, rukkolával vagy mángolddal készített saláta készítésénél. Öntetek,
turmixok, smoothie-maker receptek kiváló összetevője. A gyümölcskenyér és a
karácsonyi fatörzs összeállításánál is használjuk ezt az olajat, hogy még
finomabb ízvilágot kapjunk. A lenmagolaj fogyasztása nem helyettesíti az
egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. Száraz, hűvös
helyen tartandó! Tartalmaz: 100% lenmagolaj Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia:
3693 kJ/ 898 kcal Zsír: 99,81 g amelyből telített zsírok: 11,07 g amelyből
többszörösen telítetlen zsírok: Omega-3: 56,52 g Omega-6: 15,24 g Szénhidrát: 0
g amelyből cukrok: 0 g Fehérje: 0 g Só: 0 g Kiszerelés: 250 ml
Adatlap
Ár: | 1.362 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 5 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta Lenmagolaj 250ml" című hirdetést látja. (fent)