Ingatlan Autó Állások Elektronika Állat Bútor Antik Szolgáltatások Játékok Még több..
    
Betöltés...

Csicseriborsóliszt 400g

A csonterősítő csodazöldségA csicseriborsó (Cicer arietinum) a
hüvelyesek (Fabales) rendjének pillangósvirágúak családjába tartozó
haszonnövény. Népiesen bagolyborsónak is nevezik. Kis-Ázsiában már nagyjából
8000 éve megtalálható volt, innen terjedt főleg a Földközi-tenger térségébe és
Indiába. Valószínűleg a ma is vadon termő Cicer reticulatum-ból fejlődött ki.
Manapság már sok szubtrópusi vidéken termesztik. Tanulmányok igazolják,
hogy rendszeres fogyasztása, magas rosttartalmú étrendet fogyasztó, egyes típusú
diabéteszesek esetében csökkenti a vércukorszintet, kettes típusú
cukorbetegeknél pedig ezen kívül a vérzsír és inzulin szintet is mérsékli.A
csicseriborsó vas, foszfor, kalcium, magnézium, mangán, cink ásványi anyagai és
K-vitaminja hozzájárulnak a csontok felépítéséhez és erősségéhez. Tudtad,
hogy a K-vitamin alacsony bevitele összefüggésbe hozható a fokozott
csonttörési kockázattal? A csicseriborsó fogyasztásával azonban ezt
is elkerülheted! Sőt, ha biztosítod a szervezeted számára szükséges
K-vitamint, fokozódik a kalcium felszívódás (amely tovább erősíti a csontokat),
sőt a máj méregtelenítő funkcióját is serkenti. Magas kálium,
C-vitamin és B-6 vitamin tartalma koleszterinmentességével társulva, támogatja a
szív egészségét. Rostgazdagsága révén csökkenti a vér koleszterinszintjét,
ezáltal pedig a szív és érrendszeri betegségek
rizikóját. A szelén egy olyan ásványi anyag, melyet leginkább
tengeri állatok húsában, belsőségekben és teljes kiőrlésű gabonafélékben
találunk meg, zöldségekben és gyümölcsökben nem jellemző,
a csicseriborsóban azonban mégis! Így fogyasztása vegetáriánusok
számára is kiváló alternatíva a szelén pótlására. És hogy mégis miért
fontos a bevitele? Szerepet játszik a máj egészséges működésében, segíti a
rákkeltő anyagok eltávolítását a szervezetből, valamint segít megelőzni
gyulladásos folyamatok és csökkenti a daganatok kialakulásának esélyét.
Legfontosabb szerepe az antioxidáns tulajdonságából következik, részt vesz egy
antioxidáns enzim (glutation-peroxidáz) szerkezetének
felépítésében. Erősíti az immunrendszert, illetve számos, a kórokozók
elleni védekezéshez szükséges folyamat intenzívebben zajlik szelén
jelenlétében.Ezen kívül, a csicseriborsó folsavat is
tartalmaz, amely szerepet játszik a DNS szintézisében és javításában,
megelőzi a sejtek mutációját, a rákos sejtek megjelenését. A fitokemikáliák
közé sorolható szaponinjai szintén a rákos sejtek megjelenését, illetve azok
szaporodását előzik meg. A magas rosttartalmú zöldségek ?amilyen a
csicseriborsó is- rendszeres fogyasztása összefüggésbe hozható a csökkent
végbélrák rizikóval. C-vitaminja tovább erősíti a csicseriborsó antioxidáns
hatását, semlegesíti a szervezetben keletkező szabad gyököket és védi a sejteket
a károsodástól.Szintén lényeges összetevője a kolin, melynek hatása sokoldalú:
segíti az alvást, az izommozgást,a tanulást és az emlékezést. Ezen kívül
szerepet játszik a sejtmembrán szerkezetének felépítésében, és csökkenti a
gyulladásos folyamatok is. Közreműködik a zsírsavak felhasználásban, gátolja a
koleszterin lerakódását az érfalakban, illetve megakadályozza a máj
elzsírosodását.Amellett, hogy egészséges, rendkívül finom is! Jól illenek hozzá
a keleties, indiai fűszerek, de akár magyarosan elkészítve is ízletes étel
kerülhet az asztalra. Leggyakoribb csicseriborsóból készült ételek
a falafel és a humusz. Ezen kívül készíthetünk belőle pürét,
főzeléket, levest. Lisztté őrölve pedig használhatjuk sűrítésre, sütemények
elkészítéséhez. Fogyaszd mindennap a Természet Áldása csicseriborsót
egészséged megőrzése érdekében!

Tovább
Adatlap
Ár: 705 Ft
 
Feladás dátuma: 2025.03.06
Eddig megtekintették 12 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Csicseriborsóliszt 400g
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Csicseriborsóliszt 400g" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem