Természet Áldása bio kókuszzsír 1 L
Természet Áldása bio kókuszzsírA kókuszzsír egy étkezési olaj, az ázsiai
kulinária szerves része. Sütésre, főzésre használják leginkább. A kókuszpálma
gyümölcséből, a kókuszdió szárított (vagy nem szárított, feldolgozási eljárástól
függ) húsából nyerik ki. Nem csak a gasztronómia területén használatos, eltérő
minőségű forrásokat orvosi, szépségipari célokra egyaránt alkalmaznak. A
kókuszzsír a szervezet számára elengedhetetlen zsírsavakat tartalmaz. Az egyik
legtermészetesebb zsírféle. Kókuszolajként is ismert, mert állaga a külső
hőmérséklettel együtt változik.Emellett,Antibakteriális. Nagy részben
megtalálható benne az úgynevezett laurinsav. A laurinsav jellegzetessége, hogy
az anyatejben is előfordul. Az anyatejről pedig köztudott, hogy csecsemőkorban a
kisbabák számára védelmet nyújt a különböző betegségek és fertőzések ellen. A
kókuszolaj majd 50%-ban tartalmazza ezt az értékes anyagot, amely a szervezetbe
jutva megöli és elpusztítja a baktériumokat és vírusokat.Segít. Méregtelenít,
megszüntetheti a gyomor és a bél rendellenességeit. Segít egyensúlyban tartani a
koleszterinszintet és fogyasztásával megőrizhetjük az érfalaink
rugalmasságát.?Felébreszt?. Serkenti az anyagcserét és javítja a pajzsmirigy
működését.A zsír zsíros. A kókuszzsír igen nagy arányban tartalmaz laurinsavat.
Ez a telített zsírsav megemeli a vér koleszterinszintjét, a HDL-t és LDL-t
egyaránt. Erőteljesebben növeli azonban a HDL koleszterinszintet, de
végeredményben az LDL koleszterinszint csökkenésével számolhatunk, ami csökkenti
a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. A kókuszzsír közepes szénláncú
zsírsavjainak lebontása nem terheli meg a szervezetet, sőt azonnal elégeti
azokat és energiát állít elő belőlük. Dacára tehát a sok, de nem ártalmas
telített zsírsavnak, a kókuszzsír messze jobb élettani hatásokkal rendelkezik,
mint bármelyik közönséges étolaj, vagy részlegesen hidrogénezett növényi
zsiradék.Az agynak sem utolsó. A kókuszzsír nagy mennyiségben tartalmaz
ketonokat. A legújabb neurológiai kutatások értelmében pedig a ketonok a
?szervezet üzemanyagutánpótlásáért felelnek?, különösképpen az agyra
vonatkozóan. A kókuszzsír közepes szénláncú zsírsavjai nem raktározódnak,
energiaforrásként szolgálnak így segítik a keton-szint növelését. Ezen zsírsavak
a májban például azonnal ketonokká alakulnak át, így biztosítva energiát az
agyunk és más szerveink számára.Ismert gombaölő hatása is. A kókuszolaj 92%-ban
telített zsírsavakat tartalmaz. Ezek nagy része közepes láncú zsírsav, melyek
gombaölő és antibakteriális hatással is bírnak. A kókuszolaj segít a gombák
ésparaziták okzota emésztési zavarok, mint például az egyre elrejedtebb IBS -
irritábilis bél szindróma - leküzdésében.Cukorbetegeknek is. A Magyar
Cukorbetegek Szövetségének közleménye szerint nyugodtan fogyaszthatják
cukorbetegek is, mivel a kókuszzsír inzulin jelenléte nélkül is képes táplálni a
sejteket.Szépségápolásra is nagyon jó. A kókuszzsír jótékony bőr és hajápolási
tulajdonságait már a kezdetektől fogva felismerték. A kókuszzsír elengedhetetlen
fehérjeforrása a hajszálaknak, így kiváló hajkondicionáló, széppé és fényessé
varázsolható vele a hajunk. Rendszeres használatával megelőzhető illetve
leküzdhető a korpásodás is. Bőrünkre kenve, természetes testápoló olaj.
kulinária szerves része. Sütésre, főzésre használják leginkább. A kókuszpálma
gyümölcséből, a kókuszdió szárított (vagy nem szárított, feldolgozási eljárástól
függ) húsából nyerik ki. Nem csak a gasztronómia területén használatos, eltérő
minőségű forrásokat orvosi, szépségipari célokra egyaránt alkalmaznak. A
kókuszzsír a szervezet számára elengedhetetlen zsírsavakat tartalmaz. Az egyik
legtermészetesebb zsírféle. Kókuszolajként is ismert, mert állaga a külső
hőmérséklettel együtt változik.Emellett,Antibakteriális. Nagy részben
megtalálható benne az úgynevezett laurinsav. A laurinsav jellegzetessége, hogy
az anyatejben is előfordul. Az anyatejről pedig köztudott, hogy csecsemőkorban a
kisbabák számára védelmet nyújt a különböző betegségek és fertőzések ellen. A
kókuszolaj majd 50%-ban tartalmazza ezt az értékes anyagot, amely a szervezetbe
jutva megöli és elpusztítja a baktériumokat és vírusokat.Segít. Méregtelenít,
megszüntetheti a gyomor és a bél rendellenességeit. Segít egyensúlyban tartani a
koleszterinszintet és fogyasztásával megőrizhetjük az érfalaink
rugalmasságát.?Felébreszt?. Serkenti az anyagcserét és javítja a pajzsmirigy
működését.A zsír zsíros. A kókuszzsír igen nagy arányban tartalmaz laurinsavat.
Ez a telített zsírsav megemeli a vér koleszterinszintjét, a HDL-t és LDL-t
egyaránt. Erőteljesebben növeli azonban a HDL koleszterinszintet, de
végeredményben az LDL koleszterinszint csökkenésével számolhatunk, ami csökkenti
a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. A kókuszzsír közepes szénláncú
zsírsavjainak lebontása nem terheli meg a szervezetet, sőt azonnal elégeti
azokat és energiát állít elő belőlük. Dacára tehát a sok, de nem ártalmas
telített zsírsavnak, a kókuszzsír messze jobb élettani hatásokkal rendelkezik,
mint bármelyik közönséges étolaj, vagy részlegesen hidrogénezett növényi
zsiradék.Az agynak sem utolsó. A kókuszzsír nagy mennyiségben tartalmaz
ketonokat. A legújabb neurológiai kutatások értelmében pedig a ketonok a
?szervezet üzemanyagutánpótlásáért felelnek?, különösképpen az agyra
vonatkozóan. A kókuszzsír közepes szénláncú zsírsavjai nem raktározódnak,
energiaforrásként szolgálnak így segítik a keton-szint növelését. Ezen zsírsavak
a májban például azonnal ketonokká alakulnak át, így biztosítva energiát az
agyunk és más szerveink számára.Ismert gombaölő hatása is. A kókuszolaj 92%-ban
telített zsírsavakat tartalmaz. Ezek nagy része közepes láncú zsírsav, melyek
gombaölő és antibakteriális hatással is bírnak. A kókuszolaj segít a gombák
ésparaziták okzota emésztési zavarok, mint például az egyre elrejedtebb IBS -
irritábilis bél szindróma - leküzdésében.Cukorbetegeknek is. A Magyar
Cukorbetegek Szövetségének közleménye szerint nyugodtan fogyaszthatják
cukorbetegek is, mivel a kókuszzsír inzulin jelenléte nélkül is képes táplálni a
sejteket.Szépségápolásra is nagyon jó. A kókuszzsír jótékony bőr és hajápolási
tulajdonságait már a kezdetektől fogva felismerték. A kókuszzsír elengedhetetlen
fehérjeforrása a hajszálaknak, így kiváló hajkondicionáló, széppé és fényessé
varázsolható vele a hajunk. Rendszeres használatával megelőzhető illetve
leküzdhető a korpásodás is. Bőrünkre kenve, természetes testápoló olaj.
Adatlap
Ár: | 2.895 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.16 |
Eddig megtekintették 10 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Természet Áldása bio kókuszzsír 1 L" című hirdetést látja. (fent)