Domi humicin fekete fokhagyma étrend-kiegészítő kapszula 90
A fokhagyma jótékonyan hat a keringési rendszerre, e's ta'mogatja az
immunrendszer ege'szse'ges működését. A cink e's a szelén hozzájárul az
immunrendszer normál működéséhez, e's a mangánnal egyu¨tt hozzájárulnak a sejtek
oxidatív stresszel szembeni ve'delméhez. Összetevők: sza'ri'tott fekete
fokhagyma o?rleme'ny, terme'szetes huminsav, cink-szulfa't, manga'n-szulfa't,
na'trium-szelenit, zselatin (kapszula anyaga), csomo'soda'stga'tlo' anyag:
vi'zmentes kolloid szili'cium-dioxid. Adagolás: napi 2×1 kapszula, étkezés
előtt, bőséges folyadékkal bevéve. A kapszula fő alkotó eleme a fekete
fokhagyma, ami egy igazi különlegesség, melynek az alapja a friss fehér
fokhagyma, amit szabályozottan magas hőmérsékleten, általában 60- 80 Celsius
fokon, 30-35 napon keresztül valamint nagy páratartalom mellett folyamatosan
melegítenek. A folyamat során a fokhagyma felveszi feketés árnyalatát, miközben
a friss fokhagymára jellemző ízvilág határozottsága megszűnik, azonban a fizikai
és a kémiai tulajdonságok egyaránt változnak, aminek jóvoltából növekedésnek
indul a benne található antioxidáns és egyes vegyületek mennyisége. Ez azt
jelenti, hogy nagyon sok értékes hatóanyag mértéke a többszörösére emelkedik a
fokhagymában, így kifejezetten pozitív hatást gyakorolhat az immunrendszer
működésére, de a szív- és érrendszer egészségéhez, a normális koleszterinszint
fenntartásához szintén hozzájárulhat. A fekete fokhagyma átalakult vegyületeinek
köszönhetően hozzájárul az ideiglenes stresszel szembeni ellenálló képességhez.
A fekete fokhagyma közreműködik a normális koleszterinszint fenntartásában, a
szív egészségének megőrzésében úgy, hogy mellette a lehelete is szalonképes
marad! Továbbá a kapszula magas arányban tartalmaz huminsavat. A humin anyagok a
növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban, a növények
humifikálódása során keletkeznek. A huminok családjába tartoznak a biológiailag
aktív és igen értékes huminsavak és fulvosavak, melyek legalább 70-féle ásványi
anyagot tartalmaznak önmagukban, és mindezeket felvehető, biológiailag
hasznosítható formában. Ezek a hosszú molekulaláncú, különleges tulajdonságokkal
rendelkező szerves makromolekulák a karbon-kori növényzetből, 300 millió évvel
ezelőtt keletkezett tőzegből nyerhetők ki. Büszkén jelenthetjük ki, hogy a világ
egyik legjobb minőségű, legtisztább humin anyag lerakódása Magyarországon
található. Ebből a kinyert alapanyagból készül a Humicin® termékcsalád, melynek
eredményességét és hatékonyságát 26 nemzetközi díj*támaszt alá. Ezt a kiváló
minőségű alapanyagot használjuk fel a Humicin® Fekete fokhagyma
étrend-kiegészítő kapszulákban. A huminsavak áldásos hatása révén a makro- és
mikroelemek, nyomelemek (pl. magnézium, vas, króm, cink, réz, szelén) a
megfelelő formában és a megfelelő mértékben tudnak felszívódni, és hasznosulni a
szervezetben. A huminsavak önmagukban is jótékony hatásúak, mely hatások
feltérképezése az egészségtudományok dinamikusan fejlődő területe. A huminsavak
és fulvolsavak szervezetre gyakorolt jótékony hatásai: ? immunerősítő,
immunstimuláló hatás ? antiallergiás hatás ? antibakteriális, antivirális hatás
(?természetes antibiotikum?) ? májregeneráló hatás ? gyulladáscsökkentő hatás
? vörösvértest képzés fokozása (terápiaként javasolt) ? a bőr természetes
védelmének erősítése az UV sugárzással szemben ? reumatikus fájdalmak, ízületi
gyulladásos betegségek esetén gyors javulást eredményez ? napi rendszeres
fogyasztásuk általános energetizáló, betegség megelőző hatású A kapszula további
szervetlen alkotóelemei: szelén (Se), cink (Zn) és mangán (Mn) ionok. Mindegyik
a humusz- és fulvosavak kötésében jelentkeznek, mely által ezek az ionok a
szervezetbe könnyen jutnak be. Cink (Zn): A vírushelyzetben speciális szükség
van ennek a nyomelemnek a részletesebb ismertetésére. A Zn-nek jelentős szerepe
van: fenntartja minden nyálkahártya-hám, de elsősorban a felső légúti csillós
hámsejtek épségét. A vas után a Zn fordul elő a legnagyobb mennyiségben az
emberi szervezetben. A vassal ellentétben azonban Zn-raktározás nincs, a
táplálékon keresztül folyamatos utánpótlásra szorulunk. A Zn pótlásra
vírusfertőzéses időszakokban a légzőszervi hámsejtek működésének javítása, a
helyi immunválasz erősítése érdekében szükség van. Alapvető szükség van rá az
immunrendszer kiegyensúlyozott és erős működéséhez. Emellett, a Zn ionoknak
bizonyos vírusfertőzések ellen egészen speciális szerepe van. A coronaviridae
víruscsalád tagjai igen érzékenyek az általuk megtámadott sejtekben jelen lévő
Zn ionokra, ugyanis a sejten belüli Zn képes kis mennyiségben is szorosan
kötődni a fő vírusmásoló (RdRP) enzimhez, és azt blokkolva nagy hatékonysággal
leállítja a vírus szaporodását. Ezt már a SARS-1 esetén leírták [Baric 2010].
Szelén (Se): A szelén a szervezetünkben a mindennapi működés, de a környezeti
változásokra esetleg környezeti vagy pszichológiai stresszre adott
védekező/gyulladásos válaszok során folyamatosan keletkező oxidációs hatású
kismolekulák, ún. szabad gyökök szintjét szabályozó legfontosabb nyomelem.
Számtalan klinikai tanulmány szól arról, hogy a szelén szint optimális
fenntartása mennyire fontos akár a keringési rendszer és a szív, akár az
immunrendszer egészséges működése szempontjából. Az étrend-kiegészítővel pótolt
szelénnek azonban nagy hatékonysággal fel is kell szívódnia és bejutni a
sejtekbe. Az immunrendszer működése többek között pont szabadgyökökkel ?öli?
mind a vírusfertőzött sejteket, mind a baktériumokat. Mangán (Mn): Ez a kevéssé
előtérben lévő nyomelem szintén a sejtvédelem megerősítésében fontos. Szintén
főképpen a vörös húsokban találjuk meg, de nagyon sok forrásból hozzá lehet
jutni, csak a felszívódása kérdéses. A vashoz hasonló felszívódású, és
jellemzően szintén a vérképzésben, valamint az immunrendszer sejtjeinek
újratermelésében van komoly szerepe. Vírusfertőzés hatására egy Mn-ion függő
védekező rendszer indul el a sejtes immunrendszerben, melynek eredményeképpen
megnő az Interferon-gamma és a TNF-alfa termelés a kezdeti védekezést végző
fehérvérsejtekben. A Mn erősíti és kiegészíti a Se antioxidáns hatását,
különösen olyan szervekben, amelyek a COVID utáni fáradtságban játszanak
szerepet: a szívben és az ér- belhártyában (endothel) különösen nagy
mennyiségben fordul elő a Mn fémion központú Mangán-szuperoxid-dizmutáz enzim.
Ez egy külön, erős szabadgyök-csökkentő szerepet lát el a keringési rendszerben.
Ez az enzim az ízületekben is jelentős feladatot lát el, így a jellemző
poszt-COVID ízületi gyulladások megelőzésében. ...
immunrendszer ege'szse'ges működését. A cink e's a szelén hozzájárul az
immunrendszer normál működéséhez, e's a mangánnal egyu¨tt hozzájárulnak a sejtek
oxidatív stresszel szembeni ve'delméhez. Összetevők: sza'ri'tott fekete
fokhagyma o?rleme'ny, terme'szetes huminsav, cink-szulfa't, manga'n-szulfa't,
na'trium-szelenit, zselatin (kapszula anyaga), csomo'soda'stga'tlo' anyag:
vi'zmentes kolloid szili'cium-dioxid. Adagolás: napi 2×1 kapszula, étkezés
előtt, bőséges folyadékkal bevéve. A kapszula fő alkotó eleme a fekete
fokhagyma, ami egy igazi különlegesség, melynek az alapja a friss fehér
fokhagyma, amit szabályozottan magas hőmérsékleten, általában 60- 80 Celsius
fokon, 30-35 napon keresztül valamint nagy páratartalom mellett folyamatosan
melegítenek. A folyamat során a fokhagyma felveszi feketés árnyalatát, miközben
a friss fokhagymára jellemző ízvilág határozottsága megszűnik, azonban a fizikai
és a kémiai tulajdonságok egyaránt változnak, aminek jóvoltából növekedésnek
indul a benne található antioxidáns és egyes vegyületek mennyisége. Ez azt
jelenti, hogy nagyon sok értékes hatóanyag mértéke a többszörösére emelkedik a
fokhagymában, így kifejezetten pozitív hatást gyakorolhat az immunrendszer
működésére, de a szív- és érrendszer egészségéhez, a normális koleszterinszint
fenntartásához szintén hozzájárulhat. A fekete fokhagyma átalakult vegyületeinek
köszönhetően hozzájárul az ideiglenes stresszel szembeni ellenálló képességhez.
A fekete fokhagyma közreműködik a normális koleszterinszint fenntartásában, a
szív egészségének megőrzésében úgy, hogy mellette a lehelete is szalonképes
marad! Továbbá a kapszula magas arányban tartalmaz huminsavat. A humin anyagok a
növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban, a növények
humifikálódása során keletkeznek. A huminok családjába tartoznak a biológiailag
aktív és igen értékes huminsavak és fulvosavak, melyek legalább 70-féle ásványi
anyagot tartalmaznak önmagukban, és mindezeket felvehető, biológiailag
hasznosítható formában. Ezek a hosszú molekulaláncú, különleges tulajdonságokkal
rendelkező szerves makromolekulák a karbon-kori növényzetből, 300 millió évvel
ezelőtt keletkezett tőzegből nyerhetők ki. Büszkén jelenthetjük ki, hogy a világ
egyik legjobb minőségű, legtisztább humin anyag lerakódása Magyarországon
található. Ebből a kinyert alapanyagból készül a Humicin® termékcsalád, melynek
eredményességét és hatékonyságát 26 nemzetközi díj*támaszt alá. Ezt a kiváló
minőségű alapanyagot használjuk fel a Humicin® Fekete fokhagyma
étrend-kiegészítő kapszulákban. A huminsavak áldásos hatása révén a makro- és
mikroelemek, nyomelemek (pl. magnézium, vas, króm, cink, réz, szelén) a
megfelelő formában és a megfelelő mértékben tudnak felszívódni, és hasznosulni a
szervezetben. A huminsavak önmagukban is jótékony hatásúak, mely hatások
feltérképezése az egészségtudományok dinamikusan fejlődő területe. A huminsavak
és fulvolsavak szervezetre gyakorolt jótékony hatásai: ? immunerősítő,
immunstimuláló hatás ? antiallergiás hatás ? antibakteriális, antivirális hatás
(?természetes antibiotikum?) ? májregeneráló hatás ? gyulladáscsökkentő hatás
? vörösvértest képzés fokozása (terápiaként javasolt) ? a bőr természetes
védelmének erősítése az UV sugárzással szemben ? reumatikus fájdalmak, ízületi
gyulladásos betegségek esetén gyors javulást eredményez ? napi rendszeres
fogyasztásuk általános energetizáló, betegség megelőző hatású A kapszula további
szervetlen alkotóelemei: szelén (Se), cink (Zn) és mangán (Mn) ionok. Mindegyik
a humusz- és fulvosavak kötésében jelentkeznek, mely által ezek az ionok a
szervezetbe könnyen jutnak be. Cink (Zn): A vírushelyzetben speciális szükség
van ennek a nyomelemnek a részletesebb ismertetésére. A Zn-nek jelentős szerepe
van: fenntartja minden nyálkahártya-hám, de elsősorban a felső légúti csillós
hámsejtek épségét. A vas után a Zn fordul elő a legnagyobb mennyiségben az
emberi szervezetben. A vassal ellentétben azonban Zn-raktározás nincs, a
táplálékon keresztül folyamatos utánpótlásra szorulunk. A Zn pótlásra
vírusfertőzéses időszakokban a légzőszervi hámsejtek működésének javítása, a
helyi immunválasz erősítése érdekében szükség van. Alapvető szükség van rá az
immunrendszer kiegyensúlyozott és erős működéséhez. Emellett, a Zn ionoknak
bizonyos vírusfertőzések ellen egészen speciális szerepe van. A coronaviridae
víruscsalád tagjai igen érzékenyek az általuk megtámadott sejtekben jelen lévő
Zn ionokra, ugyanis a sejten belüli Zn képes kis mennyiségben is szorosan
kötődni a fő vírusmásoló (RdRP) enzimhez, és azt blokkolva nagy hatékonysággal
leállítja a vírus szaporodását. Ezt már a SARS-1 esetén leírták [Baric 2010].
Szelén (Se): A szelén a szervezetünkben a mindennapi működés, de a környezeti
változásokra esetleg környezeti vagy pszichológiai stresszre adott
védekező/gyulladásos válaszok során folyamatosan keletkező oxidációs hatású
kismolekulák, ún. szabad gyökök szintjét szabályozó legfontosabb nyomelem.
Számtalan klinikai tanulmány szól arról, hogy a szelén szint optimális
fenntartása mennyire fontos akár a keringési rendszer és a szív, akár az
immunrendszer egészséges működése szempontjából. Az étrend-kiegészítővel pótolt
szelénnek azonban nagy hatékonysággal fel is kell szívódnia és bejutni a
sejtekbe. Az immunrendszer működése többek között pont szabadgyökökkel ?öli?
mind a vírusfertőzött sejteket, mind a baktériumokat. Mangán (Mn): Ez a kevéssé
előtérben lévő nyomelem szintén a sejtvédelem megerősítésében fontos. Szintén
főképpen a vörös húsokban találjuk meg, de nagyon sok forrásból hozzá lehet
jutni, csak a felszívódása kérdéses. A vashoz hasonló felszívódású, és
jellemzően szintén a vérképzésben, valamint az immunrendszer sejtjeinek
újratermelésében van komoly szerepe. Vírusfertőzés hatására egy Mn-ion függő
védekező rendszer indul el a sejtes immunrendszerben, melynek eredményeképpen
megnő az Interferon-gamma és a TNF-alfa termelés a kezdeti védekezést végző
fehérvérsejtekben. A Mn erősíti és kiegészíti a Se antioxidáns hatását,
különösen olyan szervekben, amelyek a COVID utáni fáradtságban játszanak
szerepet: a szívben és az ér- belhártyában (endothel) különösen nagy
mennyiségben fordul elő a Mn fémion központú Mangán-szuperoxid-dizmutáz enzim.
Ez egy külön, erős szabadgyök-csökkentő szerepet lát el a keringési rendszerben.
Ez az enzim az ízületekben is jelentős feladatot lát el, így a jellemző
poszt-COVID ízületi gyulladások megelőzésében. ...
Adatlap
Ár: | 13.880 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.16 |
Eddig megtekintették 11 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Domi humicin fekete fokhagyma étrend-kiegészítő kapszula 90 " című hirdetést látja. (fent)