Biorganik bio kuszkusz 500 g
Összetevők: *kuszkusz *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. A kuszkusz marokkói nemzeti
étel, mely durumdarából és finomra őrölt búzalisztből készül. Hagyományosan
párolva készítik el. A hagyományos kuszkusz viszonylag hosszabb elkészítési időt
igényel, a ma forgalomban lévő kuszkusz jelentős része azonban - mint a
BiOrganik kuszkusz is - egy jobban előfeldolgozott, gyorsfőzésű változat.
Tápanyagtartalom: Energiaérték: 1460 KJ / 344 kcal Fehérje: 15g Szénhidrát: 69g
Zsír: 2,2g Felhasználása: köretként, főételként. Levesben tésztaként is ehető,
valamint csemegeként salátákkal, szószokkal, mártásokkal is el lehet
fogyasztani. Elkészítése: vízben megfőzni vagy gőzben megpárolni, amíg puha nem
lesz. Felforralt vízbe öntve, ha negyed óráig állni hagyjuk, külön főzés nélkül
is elkészíthető. Jó tudni: a marokkóiak a durumbúzából őrölt darát
megnedvesítik, majd beszórják liszttel, és kézzel addig görgetik, amíg a
daraszemcséket finom lisztréteg nem vonja be. Marokkóban nem pirítják, hanem
lassan párolják az ételt. A kuszkuszt is mindig párolva készítik el, és sosem
főzik más étellel összekeverve. Kuszkuszpároló edényben gőzben párolják, aminek
hatására megdagad és megpuhul.
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. A kuszkusz marokkói nemzeti
étel, mely durumdarából és finomra őrölt búzalisztből készül. Hagyományosan
párolva készítik el. A hagyományos kuszkusz viszonylag hosszabb elkészítési időt
igényel, a ma forgalomban lévő kuszkusz jelentős része azonban - mint a
BiOrganik kuszkusz is - egy jobban előfeldolgozott, gyorsfőzésű változat.
Tápanyagtartalom: Energiaérték: 1460 KJ / 344 kcal Fehérje: 15g Szénhidrát: 69g
Zsír: 2,2g Felhasználása: köretként, főételként. Levesben tésztaként is ehető,
valamint csemegeként salátákkal, szószokkal, mártásokkal is el lehet
fogyasztani. Elkészítése: vízben megfőzni vagy gőzben megpárolni, amíg puha nem
lesz. Felforralt vízbe öntve, ha negyed óráig állni hagyjuk, külön főzés nélkül
is elkészíthető. Jó tudni: a marokkóiak a durumbúzából őrölt darát
megnedvesítik, majd beszórják liszttel, és kézzel addig görgetik, amíg a
daraszemcséket finom lisztréteg nem vonja be. Marokkóban nem pirítják, hanem
lassan párolják az ételt. A kuszkuszt is mindig párolva készítik el, és sosem
főzik más étellel összekeverve. Kuszkuszpároló edényben gőzben párolják, aminek
hatására megdagad és megpuhul.
Adatlap
Ár: | 1.128 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.04 |
Eddig megtekintették 7 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik bio kuszkusz 500 g" című hirdetést látja. (fent)