Biorganik bio kukoricakeményítő 250 g
Biorganik bio tápióka por 250gA manióka vagy tápióka Közép- és Dél-Amerikából
származó növény, de ma már Ázsiában és Afrikában is nagy területeken termesztik.
Elsősorban a növény gumóját használják fel, amely a rizs és a kukorica után a
világ legjelentősebb szénhidrátforrása. A tápióka gumója nyersen nem alkalmas
emberi fogyasztásra, de feldolgozás után, a boltokban kapható termékek nem
okoznak problémát. Leginkább gyöngy és por formájában használják, de készítenek
belőle állati takarmányt és magas keményítőtartalma miatt a textil- és papíripar
alapanyaga is lehet. Érdekesség, hogy ragasztót és alkoholt is készítenek
belőle, illetve a bioüzemanyag gyártásban is kiemelkedő szerepe van. Néhány
országban a növény levelét is fogyasztják, amely a tápanyagok jóval szélesebb
skáláját tartalmazza, mint a gumó. A tápiókakeményítőből Dél-Amerikában
lepényszerű, kovásztalan kenyeret készítenek. Gyakran használják különböző
lisztkeverékekben, például maglisztekkel együtt. Mivel gluténmentes,
gluténérzékenyeknek szánt ételekben is gyakran előfordul. Jelentőség, hatások:A
tápiókakeményítő csak szénhidrátot (keményítőt) tartalmaz. Vitamin- és ásványi
anyag összetétele nem jelentős. Nátriumban szegény. Gluténmentes. Felhasználás:A
tápiókakeményítő íztelen, szagtalan, fehér színű por, ezért bármilyen ízesítésű,
édes és sós ételek készítéséhez alkalmas. Sima, csomómentes szószok, főzelékek
sűrítésére kiváló. A tápiókakeményítővel készült gluténmentes kenyerek és
péksütemények állaga kellemesebb, jobban hasonlít a normál termékekére.
Összetevők: tápiókakeményítő* *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Tápanyagtartalom (100
g-ban):Energiaérték: 1498 kJ / 358 kcalZsír: 0,02 g - amelyből telített
zsírsavak: 0,01 g Szénhidrát: 88,69 g - amelyből cukor: 3,35 g Fehérje: 0,19 g
Só: 0,0025 gSzáraz, hűvös helyen tartandó!Származási ország: Thaiföld
származó növény, de ma már Ázsiában és Afrikában is nagy területeken termesztik.
Elsősorban a növény gumóját használják fel, amely a rizs és a kukorica után a
világ legjelentősebb szénhidrátforrása. A tápióka gumója nyersen nem alkalmas
emberi fogyasztásra, de feldolgozás után, a boltokban kapható termékek nem
okoznak problémát. Leginkább gyöngy és por formájában használják, de készítenek
belőle állati takarmányt és magas keményítőtartalma miatt a textil- és papíripar
alapanyaga is lehet. Érdekesség, hogy ragasztót és alkoholt is készítenek
belőle, illetve a bioüzemanyag gyártásban is kiemelkedő szerepe van. Néhány
országban a növény levelét is fogyasztják, amely a tápanyagok jóval szélesebb
skáláját tartalmazza, mint a gumó. A tápiókakeményítőből Dél-Amerikában
lepényszerű, kovásztalan kenyeret készítenek. Gyakran használják különböző
lisztkeverékekben, például maglisztekkel együtt. Mivel gluténmentes,
gluténérzékenyeknek szánt ételekben is gyakran előfordul. Jelentőség, hatások:A
tápiókakeményítő csak szénhidrátot (keményítőt) tartalmaz. Vitamin- és ásványi
anyag összetétele nem jelentős. Nátriumban szegény. Gluténmentes. Felhasználás:A
tápiókakeményítő íztelen, szagtalan, fehér színű por, ezért bármilyen ízesítésű,
édes és sós ételek készítéséhez alkalmas. Sima, csomómentes szószok, főzelékek
sűrítésére kiváló. A tápiókakeményítővel készült gluténmentes kenyerek és
péksütemények állaga kellemesebb, jobban hasonlít a normál termékekére.
Összetevők: tápiókakeményítő* *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Tápanyagtartalom (100
g-ban):Energiaérték: 1498 kJ / 358 kcalZsír: 0,02 g - amelyből telített
zsírsavak: 0,01 g Szénhidrát: 88,69 g - amelyből cukor: 3,35 g Fehérje: 0,19 g
Só: 0,0025 gSzáraz, hűvös helyen tartandó!Származási ország: Thaiföld
Adatlap
Ár: | 845 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.04 |
Eddig megtekintették 14 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik bio kukoricakeményítő 250 g" című hirdetést látja. (fent)