Biorganik bio bulgur 500 g
A bulgur a török és a közel-keleti konyha kedvelt alapanyaga. A bulgur úgy
készül, hogy a búzát nem teljesen érett állapotban betakarítják, előfőzik vízben
vagy gőzben, kiszárítják, majd összetörik. Mivel az egész búzaszemet
felhasználják, így a korpa és csíra részben lévő értékes tápanyagok benne
maradnak. Mivel külalakra hasonló a rizshez és elkészítése is nagyon egyszerű,
könnyen beilleszthető a táplálkozásba, változatosabbá és egészségesebbé teheti
az étrendet, ha fehér rizs vagy például tarhonya helyett bulgurt használunk.
Mellette szól még, hogy fele annyi idő alatt megpuhul, mint a barna rizs.
Jelentőség, hatások: A bulgur rostokban gazdag, ami nemcsak az emésztést segíti
és enyhíti a székrekedéses panaszokat, de vércukor- vagy koleszterinproblémák
esetén is előnyös. Glikémiás indexe alacsony, így cukorbetegeknek is ajánlott.
Az ásványi anyagok közül vastartalma jelentős, a vitaminok tekintetében pedig
B-vitaminokban bővelkedik. Felhasználás: Többféleképpen elkészíthető. Az egyik,
legegyszerűbb változat, ha fűszerekkel elkeverve, kétszeres mennyiségű forró
vízzel leöntjük, majd letakarva 20 percre állni hagyjuk. Intenzívebb íze van, ha
kevés olajon aranysárgára pirítjuk, majd ezután öntjük fel forrásban lévő vízzel
és kb. 12-15 perc alatt puhára főzzük. Általában köretként fogyasztják, mint a
rizs vagy a tarhonya helyettesítője, de paradicsommal és más zöldségekkel
önmagában is kiváló. A piláf alapjául eredetileg a bulgur szolgál. Édesen is
fogyasztható, friss vagy aszalt gyümölccsel. Jellemzők vegán Igen cukormentes
Igen hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Igen alacsony
cukortartalmú Igen szénhidrát csökkentett Igen bio Igen per 100 g kj 1436 kJ
kcal 340 kcal zsír 1,3 g ebből telített zsírsavak 0,2 g szénhidrát 63,4 g ebből
cukrok 0,4 g fehérje 12,3 g só 0,04 g
készül, hogy a búzát nem teljesen érett állapotban betakarítják, előfőzik vízben
vagy gőzben, kiszárítják, majd összetörik. Mivel az egész búzaszemet
felhasználják, így a korpa és csíra részben lévő értékes tápanyagok benne
maradnak. Mivel külalakra hasonló a rizshez és elkészítése is nagyon egyszerű,
könnyen beilleszthető a táplálkozásba, változatosabbá és egészségesebbé teheti
az étrendet, ha fehér rizs vagy például tarhonya helyett bulgurt használunk.
Mellette szól még, hogy fele annyi idő alatt megpuhul, mint a barna rizs.
Jelentőség, hatások: A bulgur rostokban gazdag, ami nemcsak az emésztést segíti
és enyhíti a székrekedéses panaszokat, de vércukor- vagy koleszterinproblémák
esetén is előnyös. Glikémiás indexe alacsony, így cukorbetegeknek is ajánlott.
Az ásványi anyagok közül vastartalma jelentős, a vitaminok tekintetében pedig
B-vitaminokban bővelkedik. Felhasználás: Többféleképpen elkészíthető. Az egyik,
legegyszerűbb változat, ha fűszerekkel elkeverve, kétszeres mennyiségű forró
vízzel leöntjük, majd letakarva 20 percre állni hagyjuk. Intenzívebb íze van, ha
kevés olajon aranysárgára pirítjuk, majd ezután öntjük fel forrásban lévő vízzel
és kb. 12-15 perc alatt puhára főzzük. Általában köretként fogyasztják, mint a
rizs vagy a tarhonya helyettesítője, de paradicsommal és más zöldségekkel
önmagában is kiváló. A piláf alapjául eredetileg a bulgur szolgál. Édesen is
fogyasztható, friss vagy aszalt gyümölccsel. Jellemzők vegán Igen cukormentes
Igen hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Igen alacsony
cukortartalmú Igen szénhidrát csökkentett Igen bio Igen per 100 g kj 1436 kJ
kcal 340 kcal zsír 1,3 g ebből telített zsírsavak 0,2 g szénhidrát 63,4 g ebből
cukrok 0,4 g fehérje 12,3 g só 0,04 g
Adatlap
Ár: | 1.120 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 22 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik bio bulgur 500 g" című hirdetést látja. (fent)