Biorganik bio chlorella por 100 g
Összetevők: 100% chlorella alga A chlorella egy egysejtű, édesvízben élő alga.
A neve görög eredetű, a chloros vagyis zöld és az ella vagyis kicsi utótagból
tevődik össze, így szabad fordításban a chlorella kicsi zöldet jelent. A német
biokémikus Otto Heinrich Warburg, aki a sejtlégzéssel kapcsolatos kutatásaiért
Nobel-díjat kapott, a chlorella fotoszintézisét is vizsgálta, illetve Melvin
Calvin kémiai Nobel-díjat kapott a chlorella széndioxid-felvételének
kutatásáért. A chlorellának a legmagasabb a klorofil tartalma a növények között,
vagyis nagyon hatékonyan tudja hasznos tápanyaggá formálni a széndioxidot, a
vizet és ásványi anyagokat, a Nap erejének felhasználásával. A hatékony
fotoszintézise miatt a chlorella számos kutató érdeklődését felkeltette, nem
csak lehetséges egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt. Ellentétben a
spirulinával, a chlorella alga sejteket erős, emészthetetlen sejtfal veszi
körül, ezért feldolgozás során a chlorellát össze kell törni, hogy a sejtfal
felszakadjon és a benne rejlő értékes tápanyagokhoz hozzá tudjunk jutni.
Jelentőség, hatások: A chlorella szuperélelmiszer, vagyis rendkívül gazdag táp-
és ásványi anyagokban. Étrend-kiegészítő formában elsősorban nem kedvező
fehérje- vagy zsírsavösszetétele miatt érdemes fogyasztani (hiszen ezekből jóval
többre van szüksége a szervezetünknek, mint azt por vagy tabletta formában be
tudnánk vinni), hanem magas vitamin és ásványi anyagtartalma miatt. A chlorella
karotinoid tartalma nagyon jelentős, amely az A-vitamin előanyaga, ám azt még
vizsgálják, mennyire képes hasznosítani ezt az emberi szervezet. Ugyanez
vonatkozik a chlorella B12-vitamintartalmára. Nem teljesen tisztázott még a
folyamat, de a chlorella segítheti a máj működését, a méregtelenítést,
kiválasztást, támogathatja az immunrendszert, továbbá a vérnyomást is segíthet
normalizálni. Ez a pici alga tartalmaz egy chlorella növekedési faktornak
nevezett anyagot, amely hatására a növény nagyon gyors ütemben növekszik,
húszóránként megnégyszerezi önmagát. Számos kutatás folyik, hogyan hat ez az
anyag ez emberi szervezetre, hiszen hatással lehet a regenerációs képességünkre.
Felhasználás: A chlorella por általában vízzel vagy más itallal elkeverve
fogyasztják, de bármilyen ételhez-italhoz adható. Felhasználható például turmix,
smoothie, chia puding, zabkása, energia szelet vagy golyó készítéséhez. Napi
ajánlott fogyasztási mennyiség 2x2 g étkezés előtt vagy közben, elegendő
folyadékkal. Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Az
étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet. A terméket kisgyermekek
elől elzárva kell tartani! Jellemzők vegán Igen bio Igen per 100 g kcal 326 kcal
zsír 12,4 g ebből telített zsírsavak 0,95 g szénhidrát 17,3 g ebből cukrok 0,82
g rost 12,1 g fehérje 55 g só 0,13 g
A neve görög eredetű, a chloros vagyis zöld és az ella vagyis kicsi utótagból
tevődik össze, így szabad fordításban a chlorella kicsi zöldet jelent. A német
biokémikus Otto Heinrich Warburg, aki a sejtlégzéssel kapcsolatos kutatásaiért
Nobel-díjat kapott, a chlorella fotoszintézisét is vizsgálta, illetve Melvin
Calvin kémiai Nobel-díjat kapott a chlorella széndioxid-felvételének
kutatásáért. A chlorellának a legmagasabb a klorofil tartalma a növények között,
vagyis nagyon hatékonyan tudja hasznos tápanyaggá formálni a széndioxidot, a
vizet és ásványi anyagokat, a Nap erejének felhasználásával. A hatékony
fotoszintézise miatt a chlorella számos kutató érdeklődését felkeltette, nem
csak lehetséges egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt. Ellentétben a
spirulinával, a chlorella alga sejteket erős, emészthetetlen sejtfal veszi
körül, ezért feldolgozás során a chlorellát össze kell törni, hogy a sejtfal
felszakadjon és a benne rejlő értékes tápanyagokhoz hozzá tudjunk jutni.
Jelentőség, hatások: A chlorella szuperélelmiszer, vagyis rendkívül gazdag táp-
és ásványi anyagokban. Étrend-kiegészítő formában elsősorban nem kedvező
fehérje- vagy zsírsavösszetétele miatt érdemes fogyasztani (hiszen ezekből jóval
többre van szüksége a szervezetünknek, mint azt por vagy tabletta formában be
tudnánk vinni), hanem magas vitamin és ásványi anyagtartalma miatt. A chlorella
karotinoid tartalma nagyon jelentős, amely az A-vitamin előanyaga, ám azt még
vizsgálják, mennyire képes hasznosítani ezt az emberi szervezet. Ugyanez
vonatkozik a chlorella B12-vitamintartalmára. Nem teljesen tisztázott még a
folyamat, de a chlorella segítheti a máj működését, a méregtelenítést,
kiválasztást, támogathatja az immunrendszert, továbbá a vérnyomást is segíthet
normalizálni. Ez a pici alga tartalmaz egy chlorella növekedési faktornak
nevezett anyagot, amely hatására a növény nagyon gyors ütemben növekszik,
húszóránként megnégyszerezi önmagát. Számos kutatás folyik, hogyan hat ez az
anyag ez emberi szervezetre, hiszen hatással lehet a regenerációs képességünkre.
Felhasználás: A chlorella por általában vízzel vagy más itallal elkeverve
fogyasztják, de bármilyen ételhez-italhoz adható. Felhasználható például turmix,
smoothie, chia puding, zabkása, energia szelet vagy golyó készítéséhez. Napi
ajánlott fogyasztási mennyiség 2x2 g étkezés előtt vagy közben, elegendő
folyadékkal. Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Az
étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet. A terméket kisgyermekek
elől elzárva kell tartani! Jellemzők vegán Igen bio Igen per 100 g kcal 326 kcal
zsír 12,4 g ebből telített zsírsavak 0,95 g szénhidrát 17,3 g ebből cukrok 0,82
g rost 12,1 g fehérje 55 g só 0,13 g
Adatlap
Ár: | 2.370 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.04 |
Eddig megtekintették 15 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik bio chlorella por 100 g" című hirdetést látja. (fent)