Nature Cookta tökmagliszt 500 g
Érdemes sütés-főzéshez a tökmaglisztet választania, ha alacsony
szénhidráttartalmú lisztet szeretne, de allergiás a diófélékre, és emiatt a
mandula- és a gesztenyelisztet nem használhatja. A tökmagliszt készítése során
először megtisztítják a tökmagot a héjától, majd vegyszerek nélkül, hidegen
kisajtolják belőle az olaját. A fennmaradó anyagot őrlik finomra, ez lesz a
tökmagliszt. Mind íze, mind illata igen jellegzetes, zöldes a színe, és rengeteg
ételhez, recepthez felhasználható részben vagy egészben. Allergiások esetében
sem okoz emésztési panaszokat. A vegetáriánusoknak is, vegánoknak is ajánlatos
fogyasztani, mivel magas a fehérjetartalma. Fogyókúrázóknak, diétázóknak,
egészségesen étkezőknek is kiváló alternatíva lisztre alacsony szénhidrát- és
zsírtartalma miatt. A tökmagliszt sokrétűen felhasználható. Kenyerek és
péksütemények sütésére egyaránt alkalmas, de készíthetünk belőle pogácsát,
pestot, lepényt is. Ha péksüteményekhez használjuk, a receptben szereplő
tojásmennyiséghez adjunk még egy tojást, különben sikér (glutén) hiányában
erősen morzsálódik, ha kizárólag tökmaglisztet használunk. A pisztácia is
kiváltható vele mandulaaroma hozzáadásával. Akár sűríthetünk is vele, mert sok
folyadékot és zsiradékot képes felvenni. Napi rostbevitelünket is emelhetjük, ha
tökmaglisztet használunk, 5,43% rostot tartalmaz. A rostfogyasztással nemcsak a
bélrendszeri problémákat enyhíthetjük és szüntethetjük meg, hanem, mint ahogy
tanulmányokkal is igazolták, a napi kalóriabevitelt is csökkenthetjük. Ez
részben annak köszönhető, hogy a rost nagy mennyiségű vízzel fogyasztva a
jóllakottság érzetét is kelti, ezzel a fogyókúrázók számára is nagyszerű
alternatíva búzaliszt helyett. Másrészt a rost kevés nettó emészthető
szénhidrátot tartalmaz, ezzel a vércukorszintet is szabályozza, mert a rost a
nem alakul glükózzá, és ezzel nem jelent nagy megterhelést az inzulintermelés
szempontjából sem, tehát cukorbetegek számára is ajánlott. A tökmagliszt nagy
mennyiségű E-vitamintartalma miatt is jelentős, ami segít kivédeni az érfal
betegségeit, a szív- és az agyműködésre is jótékonyan hat, valamint rendszeresen
fogyasztva a meddőségi tüneteket is javíthatja mind a férfiak, mind a nők
esetében. Terhes nők és kisgyermekek, serdülők számára is ajánlott a
tökmagliszt, mivel fontos vasforrás is. Szervezetünk a fokozott növekedés idején
több vasat igényel. A vashiány tünetei sokfélék lehetnek, okozhat például
fejfájást, szédülést vagy fülzúgást, fáradékonyabbak, ingerlékenyebbek,
szétszórtabbak, elkalandozóbbak lehetünk. Kialvatlanság, étvágytalanság is
kialakulhat, ugyanakkor egyeseknél rendkívüli étvágyat gerjeszt. A vashiány
miatt előfordulhat nyelv- és szájszárazság, nyelvégés, fájdalmas nyelészavar,
fokozódhat a hajhullás, törékenyebbek lehetnek a körmök. A terhes nőknél súlyos
vashiány esetén nagyobb a koraszülés kockázata, vagy kis súlyú gyerekeket
szülhetnek. Már viszonylag kismértékű vashiány miatt is felléphetnek tanulási
nehézségek. A tökmagliszt magas magnéziumtartalma miatt jótékonyan hat az
idegrendszeri folyamatokra is. Nagyobb magnézium-bevitelre van szükség erőteljes
szellemi vagy fizikai igénybevételnél, gyors növekedési fázisokban, terhesség
idején és bizonyos betegségek fennállása alatt, a hiányának olyan tünetei
vannak, mint például ingerlékenység, izomfájdalmak és -húzódás. A
magnéziumhiányt okozhatja például a krónikus stressz, a mozgáshiány, a nem
megfelelő mennyiségű és minőségű táplálkozás, és bizonyos élvezeti cikkek
(például a cigaretta, az alkohol és a drogok) is
szénhidráttartalmú lisztet szeretne, de allergiás a diófélékre, és emiatt a
mandula- és a gesztenyelisztet nem használhatja. A tökmagliszt készítése során
először megtisztítják a tökmagot a héjától, majd vegyszerek nélkül, hidegen
kisajtolják belőle az olaját. A fennmaradó anyagot őrlik finomra, ez lesz a
tökmagliszt. Mind íze, mind illata igen jellegzetes, zöldes a színe, és rengeteg
ételhez, recepthez felhasználható részben vagy egészben. Allergiások esetében
sem okoz emésztési panaszokat. A vegetáriánusoknak is, vegánoknak is ajánlatos
fogyasztani, mivel magas a fehérjetartalma. Fogyókúrázóknak, diétázóknak,
egészségesen étkezőknek is kiváló alternatíva lisztre alacsony szénhidrát- és
zsírtartalma miatt. A tökmagliszt sokrétűen felhasználható. Kenyerek és
péksütemények sütésére egyaránt alkalmas, de készíthetünk belőle pogácsát,
pestot, lepényt is. Ha péksüteményekhez használjuk, a receptben szereplő
tojásmennyiséghez adjunk még egy tojást, különben sikér (glutén) hiányában
erősen morzsálódik, ha kizárólag tökmaglisztet használunk. A pisztácia is
kiváltható vele mandulaaroma hozzáadásával. Akár sűríthetünk is vele, mert sok
folyadékot és zsiradékot képes felvenni. Napi rostbevitelünket is emelhetjük, ha
tökmaglisztet használunk, 5,43% rostot tartalmaz. A rostfogyasztással nemcsak a
bélrendszeri problémákat enyhíthetjük és szüntethetjük meg, hanem, mint ahogy
tanulmányokkal is igazolták, a napi kalóriabevitelt is csökkenthetjük. Ez
részben annak köszönhető, hogy a rost nagy mennyiségű vízzel fogyasztva a
jóllakottság érzetét is kelti, ezzel a fogyókúrázók számára is nagyszerű
alternatíva búzaliszt helyett. Másrészt a rost kevés nettó emészthető
szénhidrátot tartalmaz, ezzel a vércukorszintet is szabályozza, mert a rost a
nem alakul glükózzá, és ezzel nem jelent nagy megterhelést az inzulintermelés
szempontjából sem, tehát cukorbetegek számára is ajánlott. A tökmagliszt nagy
mennyiségű E-vitamintartalma miatt is jelentős, ami segít kivédeni az érfal
betegségeit, a szív- és az agyműködésre is jótékonyan hat, valamint rendszeresen
fogyasztva a meddőségi tüneteket is javíthatja mind a férfiak, mind a nők
esetében. Terhes nők és kisgyermekek, serdülők számára is ajánlott a
tökmagliszt, mivel fontos vasforrás is. Szervezetünk a fokozott növekedés idején
több vasat igényel. A vashiány tünetei sokfélék lehetnek, okozhat például
fejfájást, szédülést vagy fülzúgást, fáradékonyabbak, ingerlékenyebbek,
szétszórtabbak, elkalandozóbbak lehetünk. Kialvatlanság, étvágytalanság is
kialakulhat, ugyanakkor egyeseknél rendkívüli étvágyat gerjeszt. A vashiány
miatt előfordulhat nyelv- és szájszárazság, nyelvégés, fájdalmas nyelészavar,
fokozódhat a hajhullás, törékenyebbek lehetnek a körmök. A terhes nőknél súlyos
vashiány esetén nagyobb a koraszülés kockázata, vagy kis súlyú gyerekeket
szülhetnek. Már viszonylag kismértékű vashiány miatt is felléphetnek tanulási
nehézségek. A tökmagliszt magas magnéziumtartalma miatt jótékonyan hat az
idegrendszeri folyamatokra is. Nagyobb magnézium-bevitelre van szükség erőteljes
szellemi vagy fizikai igénybevételnél, gyors növekedési fázisokban, terhesség
idején és bizonyos betegségek fennállása alatt, a hiányának olyan tünetei
vannak, mint például ingerlékenység, izomfájdalmak és -húzódás. A
magnéziumhiányt okozhatja például a krónikus stressz, a mozgáshiány, a nem
megfelelő mennyiségű és minőségű táplálkozás, és bizonyos élvezeti cikkek
(például a cigaretta, az alkohol és a drogok) is
Adatlap
Ár: | 1.001 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.04 |
Eddig megtekintették 7 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta tökmagliszt 500 g" című hirdetést látja. (fent)