![Betöltés...](/templates/pictures/ajax-loader.gif)
Erdészné Garam Masala Fűszerkeverék 30 g
Az indiaiak a különféle fűszerkeverékeket maszalának nevezik, az illatos, aromás
fűszer-keveréket pedig garam maszalának hívják, amit a már majdnem kész ételekbe
tesznek. Indiai eredetű ez a barnás színű fűszerkeverék, de mind a bangladesi,
mind pedig a pakisztáni konyha nagy előszeretettel használja. A keverékben
felhasznált fűszerek és azok aránya régióként eltérő. Ahány ház, annyi szokás.
Szárazon megpirított és porrá őrölt meleg fűszerek illatos keveréke. Az Ayurvéda
leírja, hogy a meleg fűszerek növelik a test belső melegét, míg a hideg fűszerek
segítenek csillapítani ezt a belső meleget. A garam masala a hűvösebb éghajlatú
Észak-Indiából származik, és meleg fűszereket, úgymint fahéjat, szegfűszeget,
koriandert, római köményt, feketeborsot, szárított csilit, kardamónt vagy
szerecsendiót tartalmaz. Általában a főzés vége felé adják az ételekhez.
Elsősorban zöldséges ételek elkészítésénél javasolt a főzés- sütés végén
használni, de remek ízt ad a vegetáriánus ételeknek is. A garam masala
összetevői - általában: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld vagy
fekete kardamom, szemes feketebors, szegfűszeg, őrölt szerecsendió-virág.
Általában húsokhoz és a csirkéhez adott hagymaalapú mártásokhoz használjak
fűszer-keveréket pedig garam maszalának hívják, amit a már majdnem kész ételekbe
tesznek. Indiai eredetű ez a barnás színű fűszerkeverék, de mind a bangladesi,
mind pedig a pakisztáni konyha nagy előszeretettel használja. A keverékben
felhasznált fűszerek és azok aránya régióként eltérő. Ahány ház, annyi szokás.
Szárazon megpirított és porrá őrölt meleg fűszerek illatos keveréke. Az Ayurvéda
leírja, hogy a meleg fűszerek növelik a test belső melegét, míg a hideg fűszerek
segítenek csillapítani ezt a belső meleget. A garam masala a hűvösebb éghajlatú
Észak-Indiából származik, és meleg fűszereket, úgymint fahéjat, szegfűszeget,
koriandert, római köményt, feketeborsot, szárított csilit, kardamónt vagy
szerecsendiót tartalmaz. Általában a főzés vége felé adják az ételekhez.
Elsősorban zöldséges ételek elkészítésénél javasolt a főzés- sütés végén
használni, de remek ízt ad a vegetáriánus ételeknek is. A garam masala
összetevői - általában: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld vagy
fekete kardamom, szemes feketebors, szegfűszeg, őrölt szerecsendió-virág.
Általában húsokhoz és a csirkéhez adott hagymaalapú mártásokhoz használjak
![Tovább](/templates/pictures/tovabb1.png)
Adatlap
Ár: | 502 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.06.17 |
Eddig megtekintették 6 alkalommal |
A hirdető adatai
![Tovább](/templates/pictures/tovabb2.png)
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Erdészné Garam Masala Fűszerkeverék 30 g" című hirdetést látja. (fent)