Lakhsmy zöld kardamom őrölt 20 g
Ez egy különösen ízletes és ősi fűszerféleség, mely Indiában őshonos. A kardamom
használata azóta széles körben elterjedt a világban, szinte valamennyi
kultúrában megtalálható ezeknek az ízletes magoknak a saját jellegzetes
használati módja. Indiában, ahol mind a zöld, mind a fekete kardamomot
használják, ez a mag fontos alapanyaga a hús, és zöldségételeknek. A Közel-Kelet
egyes részein ezeket a magokat a kávészemekhez keverik, mielőtt megfőznék. Észak
Európában, különösen Skandináviában a kardamomot olyan sütemények ízesítésére
használják, mint amilyenek a karácsonyi sütemények, kalácsok, aprósütemények,
lapos vajas teasütemények és molnárkák. A zöld kardamomot Indiában és a
Közel-Keleten részesítik előnyben. A kardamom egy hüvely, melynek külső héja nem
túl aromás, és apró magokat tartalmaz, melyeknek erős, intenzív ízük van. A
különleges fehér és zöld hüvelyek hasítás és rés nélküliek, így az ízeket
remekül megőrzik. Jól záródó üvegedényben a kardamom hüvelyek gyakorlatilag
örökre frissek maradnak. A kibontott, vagy lehántolt kardamom magok nem drágák
és nagyon ízletesek, de néha meg kell darálnunk, vagy szét kell dörzsölnünk
felhasználás előtt. Az őrölt kardamom intenzív, erős ízű és könnyen
felhasználható anyag (különösen sütemények esetén, ahol ez a finomra őrölt por a
kívánatos). A fekete kardamomot, mely az afrikai szakácsművészetnek régóta
része, eredetileg Indiában a zöld kardamom olcsó helyettesítőjeként használták.
A fekete kardamomot egy tipikus füstös íz jellemez, mely az évek során tovább
erősödik.
használata azóta széles körben elterjedt a világban, szinte valamennyi
kultúrában megtalálható ezeknek az ízletes magoknak a saját jellegzetes
használati módja. Indiában, ahol mind a zöld, mind a fekete kardamomot
használják, ez a mag fontos alapanyaga a hús, és zöldségételeknek. A Közel-Kelet
egyes részein ezeket a magokat a kávészemekhez keverik, mielőtt megfőznék. Észak
Európában, különösen Skandináviában a kardamomot olyan sütemények ízesítésére
használják, mint amilyenek a karácsonyi sütemények, kalácsok, aprósütemények,
lapos vajas teasütemények és molnárkák. A zöld kardamomot Indiában és a
Közel-Keleten részesítik előnyben. A kardamom egy hüvely, melynek külső héja nem
túl aromás, és apró magokat tartalmaz, melyeknek erős, intenzív ízük van. A
különleges fehér és zöld hüvelyek hasítás és rés nélküliek, így az ízeket
remekül megőrzik. Jól záródó üvegedényben a kardamom hüvelyek gyakorlatilag
örökre frissek maradnak. A kibontott, vagy lehántolt kardamom magok nem drágák
és nagyon ízletesek, de néha meg kell darálnunk, vagy szét kell dörzsölnünk
felhasználás előtt. Az őrölt kardamom intenzív, erős ízű és könnyen
felhasználható anyag (különösen sütemények esetén, ahol ez a finomra őrölt por a
kívánatos). A fekete kardamomot, mely az afrikai szakácsművészetnek régóta
része, eredetileg Indiában a zöld kardamom olcsó helyettesítőjeként használták.
A fekete kardamomot egy tipikus füstös íz jellemez, mely az évek során tovább
erősödik.
Adatlap
Ár: | 737 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.24 |
Eddig megtekintették 17 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Lakhsmy zöld kardamom őrölt 20 g" című hirdetést látja. (fent)