Biorganik bio barna lencse 500 g
A többi hüvelyeshez hasonlóan a barna lencsének is magas a fehérje és
rosttartalma, amelyek növelik a teltségérzetet és hasznosak azokra nézve, akik
csökkenteni szeretnék a testsúlyukat. Számos fontos ásványi anyagot tartalmaz. A
hüvelyesek fogyasztása után jelentkező puffadást és gázképződést a bennük
található úgynevezett fletulencia faktorok okozzák. Ez a hatás csökkenthető, ha
a lencsét főzés előtt beáztatjuk vagy az első főzőlevet frissel cseréljük ki. A
lencse hosszú évezredek óta fontos és kedvelt alapanyag. Több írásos forrás is
említi, dicsőítik vagy éppen a szegények eledelének nevezik. Hippokratész
például májbetegségek kezelésére ajánlotta. Európában leginkább a barna lencse
terjedt el. Ez a fajta beltartalmilag nem sokban különbözik más lencséktől, de
például főzési ideje jóval hosszabb, mint a vörös lencsének. A lencsét őrölt
formában, lisztként is használják. Főzelékekhez kiváló sűrítőszer. Érdekesség,
hogy még ma is él az a sokan január 1.-én lencsét fogyasztanak, hogy több
pénzhez jussanak az új évben Felhasználás: A barna lencse fogyasztásának
legelterjedtebb módja a leves vagy a főzelék, de ennél sokkal több lehetőség
rejlik benne. Készülhet belőle fasírt, töltelék, szendvicskrém és saláta. A
lencsét főzés előtt 4-5 órára vagy egész éjszakára áztassuk be. Főzési ideje még
így is legalább 30-40 perc. Sót csak a főzés vége felé adjunk a lencséhez, mert
megnyúlik a főzési ideje. A fűszerek közül jól illik hozzá a mustár, babérlevél,
oregánó, rozmaring, bazsalikom. Jellemzők vegán Igen cukormentes Nem hozzáadott
cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Igen alacsony cukortartalmú Igen
szénhidrát csökkentett Igen bio Igen per 100 g kj 1664 kJ kcal 398 kcal zsír 1,5
g ebből telített zsírsavak 0 g szénhidrát 74,2 g ebből cukrok 1,1 g fehérje 22 g
só 0 g
rosttartalma, amelyek növelik a teltségérzetet és hasznosak azokra nézve, akik
csökkenteni szeretnék a testsúlyukat. Számos fontos ásványi anyagot tartalmaz. A
hüvelyesek fogyasztása után jelentkező puffadást és gázképződést a bennük
található úgynevezett fletulencia faktorok okozzák. Ez a hatás csökkenthető, ha
a lencsét főzés előtt beáztatjuk vagy az első főzőlevet frissel cseréljük ki. A
lencse hosszú évezredek óta fontos és kedvelt alapanyag. Több írásos forrás is
említi, dicsőítik vagy éppen a szegények eledelének nevezik. Hippokratész
például májbetegségek kezelésére ajánlotta. Európában leginkább a barna lencse
terjedt el. Ez a fajta beltartalmilag nem sokban különbözik más lencséktől, de
például főzési ideje jóval hosszabb, mint a vörös lencsének. A lencsét őrölt
formában, lisztként is használják. Főzelékekhez kiváló sűrítőszer. Érdekesség,
hogy még ma is él az a sokan január 1.-én lencsét fogyasztanak, hogy több
pénzhez jussanak az új évben Felhasználás: A barna lencse fogyasztásának
legelterjedtebb módja a leves vagy a főzelék, de ennél sokkal több lehetőség
rejlik benne. Készülhet belőle fasírt, töltelék, szendvicskrém és saláta. A
lencsét főzés előtt 4-5 órára vagy egész éjszakára áztassuk be. Főzési ideje még
így is legalább 30-40 perc. Sót csak a főzés vége felé adjunk a lencséhez, mert
megnyúlik a főzési ideje. A fűszerek közül jól illik hozzá a mustár, babérlevél,
oregánó, rozmaring, bazsalikom. Jellemzők vegán Igen cukormentes Nem hozzáadott
cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Igen alacsony cukortartalmú Igen
szénhidrát csökkentett Igen bio Igen per 100 g kj 1664 kJ kcal 398 kcal zsír 1,5
g ebből telített zsírsavak 0 g szénhidrát 74,2 g ebből cukrok 1,1 g fehérje 22 g
só 0 g
Adatlap
Ár: | 1.230 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.28 |
Eddig megtekintették 25 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik bio barna lencse 500 g" című hirdetést látja. (fent)