DR.OETKER BEFŐZŐCUKOR SZUPER 3:1 500G
TermékleírásJellemzők Különösen magas gyümölcstartalmú dzsemek és lekvárok
készítéséhez, 1750 g gyümölcs, 500 g befőzőcukor, Gyors és cukortakarékos!
Termék információk Javasolt különösen magas gyümölcstartalmú lekvárok, dzsemek
készítéséhez. Használatával kevesebb cukor szükséges a gyümölcsök házi
eltevéséhez. A főzési idő jelentősen lerövidül, ezáltal megmarad a gyümölcsök
eredeti íze és vitamintartalma. ÖsszetételCukor, Zselésítőanyag (pektinek),
Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Tartósítószer (szorbinsav), Dextróz,
Pálmaolaj Allergén összetevőkGlutént tartalmazó gabonafélék, Tej Tápértékre
vonatkozó információk100 g elkészített lekvárban (1750 g gyümölccsel
elkészítve**)Energia:556 kJ131 kcalZsír:0,3 gamelyből telített zsírsavak:0,0
gSzénhidrát:29 gamelyből cukrok: 29 gFehérje:0,7 gSó:0,02 g**Átlagos
tápértékadatok, különböző gyümölcsökkel elkészített lekvárokra vonatkoztatva.
Elkészítés és tárolásElkészítés és felhasználás Tippek: ? A lekvár állagának
ellenőrzéséhez érdemes egy tányérra egy-két evőkanálnyit tenni a még forró
lekvárból, majd hagyjuk pár percig hűlni. Ha szilárdabb állagú lekvárt
szeretnénk, keverjünk 5 g Dr. Oetker Citromsavat a forró lekvárhoz, majd töltsük
azonnal üvegekbe. ? Őszibarack befőzése esetén adjunk a gyümölcs-befőzőcukor
keverékhez még 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1-et főzés előtt. ? Friss helyett
használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük
ki a szükséges mennyiséget. ? A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott
üveget hűtőszekrényben tároljuk. ? További tippek, javaslatok: www.befozok.hu
oldalon. Adagolás: 1500-1750 g gyümölcs (előkészített), 1 tasak Befőzőcukor 3:1.
Elkészítés: 1. Lekvár készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcsöt szükség
szerint daraboljuk, majd az egészet pépesítjük. Dzsem készítéséhez a
megtisztított, kimért gyümölcs felét apróra vágjuk, másik felét pépesítjük. 2.
Az előkészített gyümölcsöt és a befőzőcukrot egy főzőedénybe öntjük, majd
állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy
dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd
levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. 3. Az
előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre
fejre állítjuk. Tárolás Száraz, hűvös helyen tartandó!
készítéséhez, 1750 g gyümölcs, 500 g befőzőcukor, Gyors és cukortakarékos!
Termék információk Javasolt különösen magas gyümölcstartalmú lekvárok, dzsemek
készítéséhez. Használatával kevesebb cukor szükséges a gyümölcsök házi
eltevéséhez. A főzési idő jelentősen lerövidül, ezáltal megmarad a gyümölcsök
eredeti íze és vitamintartalma. ÖsszetételCukor, Zselésítőanyag (pektinek),
Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Tartósítószer (szorbinsav), Dextróz,
Pálmaolaj Allergén összetevőkGlutént tartalmazó gabonafélék, Tej Tápértékre
vonatkozó információk100 g elkészített lekvárban (1750 g gyümölccsel
elkészítve**)Energia:556 kJ131 kcalZsír:0,3 gamelyből telített zsírsavak:0,0
gSzénhidrát:29 gamelyből cukrok: 29 gFehérje:0,7 gSó:0,02 g**Átlagos
tápértékadatok, különböző gyümölcsökkel elkészített lekvárokra vonatkoztatva.
Elkészítés és tárolásElkészítés és felhasználás Tippek: ? A lekvár állagának
ellenőrzéséhez érdemes egy tányérra egy-két evőkanálnyit tenni a még forró
lekvárból, majd hagyjuk pár percig hűlni. Ha szilárdabb állagú lekvárt
szeretnénk, keverjünk 5 g Dr. Oetker Citromsavat a forró lekvárhoz, majd töltsük
azonnal üvegekbe. ? Őszibarack befőzése esetén adjunk a gyümölcs-befőzőcukor
keverékhez még 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1-et főzés előtt. ? Friss helyett
használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük
ki a szükséges mennyiséget. ? A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott
üveget hűtőszekrényben tároljuk. ? További tippek, javaslatok: www.befozok.hu
oldalon. Adagolás: 1500-1750 g gyümölcs (előkészített), 1 tasak Befőzőcukor 3:1.
Elkészítés: 1. Lekvár készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcsöt szükség
szerint daraboljuk, majd az egészet pépesítjük. Dzsem készítéséhez a
megtisztított, kimért gyümölcs felét apróra vágjuk, másik felét pépesítjük. 2.
Az előkészített gyümölcsöt és a befőzőcukrot egy főzőedénybe öntjük, majd
állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy
dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd
levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. 3. Az
előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre
fejre állítjuk. Tárolás Száraz, hűvös helyen tartandó!
Adatlap
Ár: | 1.000 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.28 |
Eddig megtekintették 2 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "DR.OETKER BEFŐZŐCUKOR SZUPER 3:1 500G" című hirdetést látja. (fent)