Biorganik bio basmati barnarizs 500 g
A basmati barnarizsnek alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a többi rizsnek,
ami azt jelenti, hogy a benne lévő szénhidrát lassabban szívódik fel és emeli
meg a vércukorszintet. Ebből kifolyólag cukorbetegek, inzulinrezisztenciások és
fogyni vágyok számára ajánlott erre a fajtára cserélni a fehérrizst. A barna
rizs fehérjetartalma magasabb, mint a fehér változaté és zsírt is többet
tartalmaz. B-vitaminokat (kivéve B12), mangánt, foszfort és vasat elég jelentős
mennyiségben tartalmaz, viszont nátriumban szegény. A rizs ősi és közkedvelt
alapanyag, az emberiség több mint felének fő tápláléka. A basmati rizst a
Himalája lábánál kezdték el termeszteni, többezer évvel ezelőtt. A basmati rizs
hosszabb szemű, mint más rizsfajták, főzéskor kellemes, kicsit dióra emlékeztető
illata van. Nem tapad össze. Basmati rizsből is van fehér és barna. A barna rizs
abban különbözik a fehértől, hogy hántolás során rajta hagynak egy rostokban és
értékes tápanyagokban gazdag réteget. Felhasználás: Főzés előtt alaposan
öblítsük le. Kétszeres mennyiségű vízben főzzük ki, kb. 25-30 perc alatt.
Fogyaszthatjuk köretként, kásaként, rizottóként, de felhasználható salátákhoz,
töltött, rakott ételekhez, levesbetétként is, illetve édességek készítésére is
alkalmas alapanyag. Jellemzők vegán Igen cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül
Igen csökkentett cukortartalmú Igen alacsony cukortartalmú Igen szénhidrát
csökkentett Igen bio Igen per 100 g kj 1548 kJ kcal 370 kcal zsír 2,9 g ebből
telített zsírsavak 0,6 g szénhidrát 73,8 g ebből cukrok 1 g rost 3,5 g fehérje
7,9 g só 0 g
ami azt jelenti, hogy a benne lévő szénhidrát lassabban szívódik fel és emeli
meg a vércukorszintet. Ebből kifolyólag cukorbetegek, inzulinrezisztenciások és
fogyni vágyok számára ajánlott erre a fajtára cserélni a fehérrizst. A barna
rizs fehérjetartalma magasabb, mint a fehér változaté és zsírt is többet
tartalmaz. B-vitaminokat (kivéve B12), mangánt, foszfort és vasat elég jelentős
mennyiségben tartalmaz, viszont nátriumban szegény. A rizs ősi és közkedvelt
alapanyag, az emberiség több mint felének fő tápláléka. A basmati rizst a
Himalája lábánál kezdték el termeszteni, többezer évvel ezelőtt. A basmati rizs
hosszabb szemű, mint más rizsfajták, főzéskor kellemes, kicsit dióra emlékeztető
illata van. Nem tapad össze. Basmati rizsből is van fehér és barna. A barna rizs
abban különbözik a fehértől, hogy hántolás során rajta hagynak egy rostokban és
értékes tápanyagokban gazdag réteget. Felhasználás: Főzés előtt alaposan
öblítsük le. Kétszeres mennyiségű vízben főzzük ki, kb. 25-30 perc alatt.
Fogyaszthatjuk köretként, kásaként, rizottóként, de felhasználható salátákhoz,
töltött, rakott ételekhez, levesbetétként is, illetve édességek készítésére is
alkalmas alapanyag. Jellemzők vegán Igen cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül
Igen csökkentett cukortartalmú Igen alacsony cukortartalmú Igen szénhidrát
csökkentett Igen bio Igen per 100 g kj 1548 kJ kcal 370 kcal zsír 2,9 g ebből
telített zsírsavak 0,6 g szénhidrát 73,8 g ebből cukrok 1 g rost 3,5 g fehérje
7,9 g só 0 g
Adatlap
Ár: | 1.390 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.06 |
Eddig megtekintették 8 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik bio basmati barnarizs 500 g" című hirdetést látja. (fent)