Clearspring bio umeboshi sós japán szilva 200 g
Az umebosi egy különleges, Japánból származó szilvafajta, amelyet
megszárítottak, tengeri sóval pácoltak és 1-3 évig érleltek. Általában
siszó-levéllel érlelik együtt, ez magyarázza jellegzetes piros színét. Az
umebosi ehető magában is, vagy gabonafélék és zöldségek ízének javítására
használják. Az umebosi-pépből fanyar, csípős ízű öntet vagy mártás és tea is
készíthető. Az ume-bosiban harmonikus egyensúlyban vannak a jin és a jang
tényezők. Az umebosi erősíti a beleket, és mindenfajta rákban szenvedők
rendszeresen fogyaszthatják. Umebosi szilva A sült umebosi szilva vagy a
pirított sült egész umebosi szilva semlegesíti a savas állapotot, csökkenti a
belek rendellenességeit, azokat is, amelyeket mikroorganizmusok okoznak. 1/2-1
umebosi szilvához (a sült szilva erősebb hatású) öntsünk 1 csésze bancsateát. A
porított szilvából 1 teáskanállal használjunk csésze forró vízhez. Ume-sho
bancsa Szabályozza az emésztést, s ezáltal javítja a vér összetételét és
vérkeringést. 1 csésze bancsateát öntsünk 1/2-1 umebosi szilva húsára és 1
teáskanál tamari szójaszószra. Keverjük fel és igyuk forrón. A homlok elülső
részén jelentkező fejfájást is enyhíti. Ume-sho bancsa gyömbérrel Fokozza a
vérkeringést. Ugyanaz, mint az előző recept, csak megadott keverékhez adjunk még
hozzá 1/4 teáskanál rész gyömbér levét. Keverjük fel és igyuk meg. Ume-sho-kuzu
ital Javítja az emésztést, élénkít, szabályozza a belek működését. Készítsük el
a kuzu-italt és tegyük bele 1/2-1 umebosi szilva húsát. Adhatunk hozzá 1/8
teáskanálnyi friss reszelt gyömbér (Michio Kushi:Rákmegelőző és gyógyító diéta)
UMEBOSI-ÖNTET 2 db umebosi szilva 1/2 teáskanál szezámolaj 1/2 csésze forrásvíz
1/4-1/2 teáskanál reszelt hagyma Szuribacsiban törjük össze az umebosit és a
hagymát. Adjuk hozzá a kissé felhevített olajat és keverjük össze. Öntsük hozzá
a vizet és addig keverjük, amíg egészen sima lesz. Salátákhoz kínáljuk.
Megjegyzés: Rákbetegek olaj nélkül, kicsit több vízzel készíthetik el ezt az
öntetet. Változat: Umebosi szilva helyett umebosi-krémet is használhatunk. Egy
szilvának egy teáskanálnyi krém felel meg. Hagyma helyett metélőhagyma vagy
mogyoróhagyma is használható, s a keverékbe mártogathatunk kekszfélét vagy sült
burgonyát is.
megszárítottak, tengeri sóval pácoltak és 1-3 évig érleltek. Általában
siszó-levéllel érlelik együtt, ez magyarázza jellegzetes piros színét. Az
umebosi ehető magában is, vagy gabonafélék és zöldségek ízének javítására
használják. Az umebosi-pépből fanyar, csípős ízű öntet vagy mártás és tea is
készíthető. Az ume-bosiban harmonikus egyensúlyban vannak a jin és a jang
tényezők. Az umebosi erősíti a beleket, és mindenfajta rákban szenvedők
rendszeresen fogyaszthatják. Umebosi szilva A sült umebosi szilva vagy a
pirított sült egész umebosi szilva semlegesíti a savas állapotot, csökkenti a
belek rendellenességeit, azokat is, amelyeket mikroorganizmusok okoznak. 1/2-1
umebosi szilvához (a sült szilva erősebb hatású) öntsünk 1 csésze bancsateát. A
porított szilvából 1 teáskanállal használjunk csésze forró vízhez. Ume-sho
bancsa Szabályozza az emésztést, s ezáltal javítja a vér összetételét és
vérkeringést. 1 csésze bancsateát öntsünk 1/2-1 umebosi szilva húsára és 1
teáskanál tamari szójaszószra. Keverjük fel és igyuk forrón. A homlok elülső
részén jelentkező fejfájást is enyhíti. Ume-sho bancsa gyömbérrel Fokozza a
vérkeringést. Ugyanaz, mint az előző recept, csak megadott keverékhez adjunk még
hozzá 1/4 teáskanál rész gyömbér levét. Keverjük fel és igyuk meg. Ume-sho-kuzu
ital Javítja az emésztést, élénkít, szabályozza a belek működését. Készítsük el
a kuzu-italt és tegyük bele 1/2-1 umebosi szilva húsát. Adhatunk hozzá 1/8
teáskanálnyi friss reszelt gyömbér (Michio Kushi:Rákmegelőző és gyógyító diéta)
UMEBOSI-ÖNTET 2 db umebosi szilva 1/2 teáskanál szezámolaj 1/2 csésze forrásvíz
1/4-1/2 teáskanál reszelt hagyma Szuribacsiban törjük össze az umebosit és a
hagymát. Adjuk hozzá a kissé felhevített olajat és keverjük össze. Öntsük hozzá
a vizet és addig keverjük, amíg egészen sima lesz. Salátákhoz kínáljuk.
Megjegyzés: Rákbetegek olaj nélkül, kicsit több vízzel készíthetik el ezt az
öntetet. Változat: Umebosi szilva helyett umebosi-krémet is használhatunk. Egy
szilvának egy teáskanálnyi krém felel meg. Hagyma helyett metélőhagyma vagy
mogyoróhagyma is használható, s a keverékbe mártogathatunk kekszfélét vagy sült
burgonyát is.
Adatlap
Ár: | 6.544 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.14 |
Eddig megtekintették 20 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Clearspring bio umeboshi sós japán szilva 200 g" című hirdetést látja. (fent)