Bio Biorganik Mazsola 250g
A mazsola mint aszalt szőlő értékes tulajdonságait hordozza, koncentrált
formában. Egy kg mazsolához 4-5 kg lédús szőlő szükséges. Édesítésre az egyik
legtermészetesebb anyag, a cukron kívül számos fontos ásványi anyagot is
tartalmaz, amelyek közül a kálium tartalma kiemelkedő. Ősi kultúrnövényünk, mely
fontos helyet érdemel étrendünkben. A mazsolát már i.e. 2000 évvel is
előszeretettel fogyasztották Egyiptom és Perzsia területén. Számos szőlőfajtából
készíthető mazsola, általában már a fürtön megkezdődik a gyümölcs szárítása,
majd géppel és kézzel megtisztítják, végül aszalással gyorsítanak rá a
folyamatra. Egy kg mazsolához 4-5 kg lédús szőlő szükséges. Hogy ne ragadjanak
össze a szemek, vékony olajréteggel bevonják őket. A folyamat végén kiszerelik.
Összetevők: 100% szárított, aszalt mazsola* *= Ellenőrzött Ökológiai
Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom 100 g termékben: Energiaérték: 1358 kJ / 325 kcal Zsír: 0,5 g -
amelyből telített zsírsavak: 0,1 g Szénhidrát: 75 g - amelyből cukor: 59 g
Fehérje: 3 g Só: 0,03 g Felhasználási javaslat: A mazsola jó választás feldobni
a legegyszerűbb kelt tésztákat, akár karácsonyi vagy más ünnepi fogásokat is.
Fogyaszthatjuk müzliben, kásában, gyümölcssalátában, energiaszeletben, kekszben,
de akár joghurtba is belekeverhetjük. Nem csak az édességeket, de a salátákat is
különlegesebbé tehetjük pár szem mazsola hozzáadásával. Tárolás: Száraz, hűvös
helyen tartandó! Figyelmeztetés: Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva! A
mazsola magas energiatartalmát a benne található cukornak köszönhetjük, ezért
fogyókúrában vagy cukorbetegség esetén önmagában egyáltalán nem, rostos ételhez
adva (pl. zabkása) is csak nagyon kis mennyiségben fogyasztható! Viszont ha pont
a gyors energianyerés a cél, akkor a mazsola sokkal jobb választás, mint mondjuk
a szőlőcukor, a csokoládé vagy egy szénsavas üdítőital.
formában. Egy kg mazsolához 4-5 kg lédús szőlő szükséges. Édesítésre az egyik
legtermészetesebb anyag, a cukron kívül számos fontos ásványi anyagot is
tartalmaz, amelyek közül a kálium tartalma kiemelkedő. Ősi kultúrnövényünk, mely
fontos helyet érdemel étrendünkben. A mazsolát már i.e. 2000 évvel is
előszeretettel fogyasztották Egyiptom és Perzsia területén. Számos szőlőfajtából
készíthető mazsola, általában már a fürtön megkezdődik a gyümölcs szárítása,
majd géppel és kézzel megtisztítják, végül aszalással gyorsítanak rá a
folyamatra. Egy kg mazsolához 4-5 kg lédús szőlő szükséges. Hogy ne ragadjanak
össze a szemek, vékony olajréteggel bevonják őket. A folyamat végén kiszerelik.
Összetevők: 100% szárított, aszalt mazsola* *= Ellenőrzött Ökológiai
Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom 100 g termékben: Energiaérték: 1358 kJ / 325 kcal Zsír: 0,5 g -
amelyből telített zsírsavak: 0,1 g Szénhidrát: 75 g - amelyből cukor: 59 g
Fehérje: 3 g Só: 0,03 g Felhasználási javaslat: A mazsola jó választás feldobni
a legegyszerűbb kelt tésztákat, akár karácsonyi vagy más ünnepi fogásokat is.
Fogyaszthatjuk müzliben, kásában, gyümölcssalátában, energiaszeletben, kekszben,
de akár joghurtba is belekeverhetjük. Nem csak az édességeket, de a salátákat is
különlegesebbé tehetjük pár szem mazsola hozzáadásával. Tárolás: Száraz, hűvös
helyen tartandó! Figyelmeztetés: Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva! A
mazsola magas energiatartalmát a benne található cukornak köszönhetjük, ezért
fogyókúrában vagy cukorbetegség esetén önmagában egyáltalán nem, rostos ételhez
adva (pl. zabkása) is csak nagyon kis mennyiségben fogyasztható! Viszont ha pont
a gyors energianyerés a cél, akkor a mazsola sokkal jobb választás, mint mondjuk
a szőlőcukor, a csokoládé vagy egy szénsavas üdítőital.
Adatlap
Ár: | 1.050 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.04 |
Eddig megtekintették 23 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Bio Biorganik Mazsola 250g" című hirdetést látja. (fent)