Ingatlan Autó Állások Elektronika Állat Bútor Antik Szolgáltatások Játékok Még több..
    
Betöltés...

Étkezési zselatin, 200 bloom-os, 500g

N&Z ÉTKEZÉSI ZSELATIN 200 BLOOM 500G Termék összetétele: Csupán egy jó
minőségű alapanyagra, valamint néhány szabály betartására van szüksége, ha olyan
ételt készít, melynek receptjében zselatin szerepel! 200 bloom-os porzselatint
vásárolhat, ha a N&Z Étkezési Zselatin fél kilós kiszerelését beszerzi. Ez
az áttetsző, színtelen anyag megoldást jelenthet ételei kocsonyásítására. Az
egyik legelterjedtebb zselésítő anyag elnevezése a francia gélatine kifejezésből
ered. A zselatin régóta használt alapanyag, korábban elsősorban enyvként volt
ismeretes. Mint összetevőt egyaránt megtalálhatjuk a húsiparban, cukrásziparban,
valamint a gyógyszeriparban is. Érdekesség, hogy a szinkronúszók frizurájuk
fixálására is zselatint használnak, ugyanis a medence hideg vízében nem oldódik.
Előállítása állati csontokból, inakból és bőrből történik. A bőr és csontok igen
fontos fehérjét tartalmaznak, a kollagént. Míg elődeink étrendje bővelkedett
benne, addig ezeket a részeket a mai ember hajlamos kidobni. A N&Z Zselatin
használatával azonban könnyedén beépíthetjük étrendünkbe. Az alapanyagot
marhabőrből nyerik ki. Folyadékkal egy félig szilárd, kolloid gélt képez.
Gumicukor, puding, kocsonya és desszert készítéséhez is kiváló; szószok és
levesek sűrítéséhez is nagyszerű. Próbáljuk ki a krémek tartós keményítéséhez
is. Felhasználásával lekvárokat, fagylaltokat, tortákat és dzsemeket is
készíthetünk, minden alkalommal tökéletes állagú finomságokat kapunk eredményül.
A termék közepes Bloom indexszámú, mely kocsonyásodási képességére vonatozik.
(Amíg az alacsonyabb Bloom számúnál lágy, rezgős állagot kapunk, a magasabb
értékűvel keményebb, törékenyebb halmazállapotot.) Adagolása: Krémekhez ajánlott
6 gramm zselatint használni, ha pedig vágható állagra vágyunk, akkor 9 gramm
zselatinport (csapott evőkanál) alkalmazzunk. Elkészítése: Alacsony
hőmérsékleten szükséges feloldani, ugyanis ha forraljuk elveszítheti
kocsonyásító képességét. Ezután hűtsük langyosra, így adjuk hideg folyadékhoz
vagy krémhez. A zselatinhoz nem ajánlott friss gyümölcsöt adagolni, mert a
gyümölcs fehérjebontó enzimje feloldhatja azt. Amennyiben mégis gyümölcsös
finomságot szeretnénk készíteni, előtte néhány percig főzzük. Ezzel az
előkészítéssel már a zselatinunk is tökéletesebb állagú lesz. Ha befőtt vagy
konzerv gyümölcsöket használnánk, akkor azokat közvetlenül adagolhatjuk hozzá.
Tárolásakor figyeljünk arra, hogy az elkészített zselék és kocsonyák állaga
kiolvadás után folyóssá válhat, ha mélyhűtőben tároljuk. Ezzel szemben a krémes
desszerteknél ilyen probléma nem fordul elő. Tipp: a zselatint ne forrósítsuk,
mert így elveszíti zselésítő képességét. Egy csipet só hozzáadásával folyósabbá
tehetjük a krémeket, dzsemeket. Száraz, hűvös helyen tartandó! Tartalmaz: 200
bloom-os emberi fogyasztásra alkalmas zselatin A zselatin fogyasztása nem
helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.


Tovább
Adatlap
Ár: 5.900 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.10.19
Eddig megtekintették 23 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Étkezési zselatin, 200 bloom-os, 500g
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Étkezési zselatin, 200 bloom-os, 500g" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem