Ingatlan Autó Állások Elektronika Állat Bútor Antik Szolgáltatások Játékok Még több..
    
Betöltés...

BIO MEDICURA TŐZEGÁFONYA 100% GYÜMÖLCSLÉ 330ML

A 10 leggyakoribb cél, amiért 100 százalékos Tőzegáfonya italunkat fogyasztják:
Húgyuti problémákkal küszködők Vesebetegek Immunerősítési céllal Szív és
érrendszer erősítésre Látás erősítésre Magas vérnyomás esetén Cukorbetegek
Bőrbetegségek ellen Általános egészségvédelmi céllal Memória javítási céllal A
tőzegáfonyáról A tőzegáfonyáról már mindannyian hallottunk, a nevét jól
ismerjük, de azt már kevésbé tudjuk, hogy mire lehet felhasználni. Pedig ez az
apró bogyós növény igazán sok hatóanyagot tartalmaz, így számtalan egészségügyi
előny tulajdonítható neki. A tőzegáfonyával meg lehet előzni bizonyos
betegségeket, illetve azokat hatékonyan lehet gyógyítani, kezelni. A tőzegáfonya
igazi csodaszer, gyógyhatásait az orvostudomány már évezredek óta felhasználja,
azonban ma újból egyre népszerűbbé vált az alternatív gyógymódok virágzásának
köszönhetően. A tőzegáfonya rokona a fekete áfonyának és az áfonyának is, hiszen
mindegyikük az örökzöld azáleák családját gyarapítják. Észak-Amerikából származó
növényről van szó, ami elsősorban a mocsarak, lápok közelében nő, mivel kedveli
a savas pH-jú területeket. A gyógyító erő érett gyümölcsében rejlik, amit
többféle betegség gyógyítására is felhasználnak. Az áfonyák nálunk ugyan ritka
növények, de a sarkkörtől a trópusokig, az északi féltekén sok helyen
megtaláljuk az áfonyák mind a 300 faját. A tőzegáfonya (Vaccinium oxycoccus) a
család egyik kiemelkedő tagja, amit általában a nedves közegekben lelhetünk fel.
(A 19. században még a Dunántúlon is találtunk belőle.) Sokan keverik a vörös
áfonyával, sőt az angolban még meg is egyezik a nevük: mindkettőt cranberry-nek
hívják. Ám a vörös áfonya igazi hazája Észak-Európa, ott az erdős tundrák és
tajgák növénye. Közép-Európában csak a hegyek magasabb régióiban él, hazánkban
jóval ritkább, mint a fekete áfonya. Kedveli a fényt, ezért inkább erdőszéleken,
vágásterületeken telepszik meg. Nálunk a Zempléni-hegységben, illetve a
Nyugat-Dunántúl néhány pontján (például az Őrségben, Göcsejben, a
Kőszegi-hegységben, illetve a Mecsekben) található. És hogy miért ilyen
értékesek ezek a gyümölcsök? Tápértékük igen magas és rengeteg hatóanyagot
tartalmaznak. Ezenfelül magas a cukortartalmuk: a vörös áfonya 12 százaléka, a
tőzegáfonyának pedig 3 százaléka cukor. A tőzegáfonya pektintartalma 0,7
százalék, a vörös áfonyáé 0,3 százalék. A leszüretelt tőzegáfonya bogyóinak
közel 95 százaléka feldolgozott formában jut a piacra és nyersen csak a maradék
5 százalék kerül elfogyasztásra. Általában gyümölcsléként, különböző italok
formájában, szószokban és aszalt formában találkozunk vele. De persze kis
mennyiségben frissen is árulják, de ez csak igen kis mennyiség, hiszen nyersen
fogyasztva sok ember számára tűnik túlságosan nyers és savas ízűnek, ráadásul
sok esetben kesernyés utóíze is eltántorítja a fogyasztókat, hogy nyersen
egyenek e gyümölcsből. A tőzegáfonyából készült italt általában cukrozzák vagy
valamilyen módon édesítik, hogy savasságát enyhítsék. Sokszor fanyarságát
csökkentik azáltal, hogy más gyümölcslevekkel keverve fogyasztják. Unciánként
egy teáskanál cukrot vagy nyírfacukrot keverve a tőzegáfonya levéhez sokkal
élvezhetőbbé válik annak íze. Sokszor előfordul az is, hogy a tőzegáfonyából
kompótot, zselét vagy áfonyamártást készítenek. Az ilyen fogásokat hagyományosan
a sült pulyka mellé kínálják, ami persze sosem hiányozhat a hálaadás ünnepi
asztaláról. A tőzegáfonya bogyóját a sütéshez is felhasználják, hiszen sokszor
ezzel ízesítik a különböző muffinokat, kekszeket és süteményeket. Ritkább
esetben előfordul, hogy a profi séfek a tőzegáfonyának a levét használják fel
arra, hogy a sós ételeknek enyhe fanyarságot kölcsönözzenek például a levesek és
a pörköltek esetében. A friss áfonyát le is lehet fagyasztani és akár 9 hónapon
át fel is használhatjuk a különböző receptekben. Az Egyesült Államokban
jellemzően bort is készítenek a tőzegáfonyából, de Kanadában is találunk ilyen
termékeket. Egészségvédő festék található benne A tőzegáfonya gyümölcse igen
értékes anyag, hiszen olyan festékanyagokat tartalmaz, melyek kis mennyiségben
is képesek minket egészségesen tartani. Ezek a festékanyagok az antocianinok és
értékesebbek, mint maga a gyümölcshús hatóanyagai. Ezek a bioaktív anyagok
biztosítják a szervezet egészségét, mivel antioxidánsként működnek, ezért
képesek védeni a sejteket a szabad gyökök káros hatásai, a ráncosodás, az
öregedés, a sejtkárosodás és a rák ellen. Az antocianinokban gyümölcssavakat,
cukrokat, pektint, cseranyagot, vitaminokat találunk, az áfonya gyümölcsében
pedig rengeteg az A-vitamin, így a farkasvakság kezelésében is segít, javítja a
bőr, haj, köröm állapotát. A tőzegáfonyának kiemelkedően magas a káliumtartalma,
de nagy mennyiségben találunk benne kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt,
cinket, ként, foszfort és még C-vitamint is. Elpusztítja a káros baktériumokat
Számos kutatási eredmény igazolja, hogy a tőzegáfonya képes megakadályozni az E.
coli elszaporodását. Ez a baktérium, ha megjelenik a húgyutakban, akkor komoly
fertőzéseket idézhet elő. Csillóival hozzátapad a húgyhólyag és a húgyvezetékek
falára és ott fejti ki káros hatásait. Azonban a tőzegáfonya hatóanyag éppen
ezeket a csillókat roncsolja el, így radikálisan képes lecsökkenteni a
baktériumok fertőzést kiváltó megbetegítőképességét. A gyümölcs magas
proanthocyanin tartalmának köszönhetően sikerült ezt a tulajdonságát kimutatni.
Idősebb nők tesztelésekor a tőzegáfonya jóval hatékonyabban csökkentette a
hólyagban található baktériumok számát, mint a placebo, és ez a hatás
ígéretesnek mutatkozik a húgyúti fertőzések megelőzésében is. Egy kettős vak
kísérlet rámutatott arra, hogy a kapszula formájában szedett
tőzegáfonya-koncentrátum (400 mg naponta kétszer) három hónapig tartó szedésével
a húgyúti fertőzések kiújulása látványosabban lecsökkent, mint a placebóval
kezelt betegeknél. A vizsgálatban 18 és 45 közötti nők vettek részt, akik
visszatérő húgyút fertőzésekről számoltak be. Szintén kutatásokkal bizonyított,
hogy a tőzegáfonya segíthet a hólyagplasztikázott és vizeletpangással küzdő
betegeknek is, hiszen vizeletüket megtisztítja a nyálkától és a gennytől. Véd a
vesekő kialakulásától A tőzegáfonya rendkívül savas gyümölcs, így képes
megakadályozni a vesekövek képződését is. Egy vizsgálat során kiderült, hogy
azoknál a betegeknél, akiknek volt már vesekő eltávolításuk és áfonyakivonatot
szedtek, 50 százalékkal kisebb eséllyel alakultak ki újra a vesében a kövek.
Összehasonlították az eredményeket a szilva- és a ribizlikivonatok esetében is,
és kiderült, hogy egyedül a tőzegáfonya képes mindkét fajta - mind a kalciumot
tartalmazó, mind a kalciummentes - vesekő kialakulásának esélyét csökkenteni.
Megtisztítja az ereket A tőzegáfonya képes arra is, hogy normalizálja a
koleszterinszintet. Már a kis gyümölcstartalmú áfonyalé tartós fogyasztása is
nagymértékben csökkenti a rossz, LDL-koleszterin szintjét, de ezzel szemben
növeli a HDL vagyis a jó koleszterinszintet. A koleszterinszint
normalizálódásával pedig csökken a szív- és érrendszeri megbetegedések
kialakulásának esélye. Persze azért érdemes 100 százalékos áfonyalevet
fogyasztani, hiszen ebben nincsenek olyan káros édesítőszerek és adalékanyagok,
melyek mellékhatásokat okozhatnak. A tőzegáfonyát szupergyümölcsként tartják
számon és a világ legegészségesebb ételei között szerepel, hiszen fenoljai révén
még az érelmeszesedés által okozott szív- és érrendszeri problémákat is képes
visszafordítani. Rendszeres fogyasztásával elkerülhető, illetve gyógyítható a
szívinfarktus. Nagyon sok C-vitamint és flavonoidot tartalmaz, melyekről
köztudott, hogy nemcsak az immunrendszer erősítésében vesznek részt, hanem igen
intenzív érvédők és serkentik a sejtek regenerálófolyamatait is, ezért a
tőzegáfonyát ma már nemcsak húgyúti problémák kezelésére, hanem érvédőként és
sejtregeneráló szerként is alkalmazzák. A tőzegáfonya védi a szívet A
tőzegáfonya rendszeres fogyasztásával megelőzhető az infarktus, illetve
gyógyítható is. Nagyon fontos lenne, hogy minden érrendszeri megbetegedésben,
koszorúeres vagy szívvel kapcsolatos problémában szenvedő egyén rendszeresen
fogyasszon 100 százalékos áfonyalevet vagy kapszulát, mert így egészségi
állapota fenntartható és javítható. A tőzegáfonya azért képes ilyen erős
szívvédő gyümölcs lenni, mert igen magas a káliumtartalma, amiről köztudott,
hogy szívvédő ásványi anyag. Ezenfelül festékanyaga is védi az erek
rugalmasságát és stabilizálja a szívritmust. A tőzegáfonya tehát nemcsak a
nagyon alattomos érbetegség megelőzésére kiváló, hanem azoknak is kifejezetten
ajánlott, akik enyhébb szívinfarktuson átestek már, és nem kizárt náluk újabb
roham bekövetkezése sem. Az áfonya rendszeres fogyasztásával nagyobb eséllyel
meg lehet előzni a következő rohamot. Ha nincs a környékünkön friss áfonya,
szedjünk kúraszerűen áfonyakapszulát! A tőzegáfonya képes levinni a lázat Az
áfonyát akkor is érdemes fogyasztani, ha skarlát, malária, reumás láz, influenza
vagy más lázzal járó betegség jelentkezik az illetőnél. Magas vitamin és ásványi
anyag tartalma képes aktivizálni az immunsejteket, így a kórokozók leküzdhetővé
válnak. A tőzegáfonya javítja a bőr állapotát A bőrbetegségeket általában a máj
és az emésztőszervrendszer nem megfelelő működése okozza, illetve a vér állapota
is okozhat ilyesféle gondokat. A tőzegáfonya vértisztító és javítja a
májfunkciókat, ezért hatékonyan kezelhető segítségével az ekcéma, az akne, a
pikkelysömör és a kiütések is. Élesíti a látást Több szembetegség is enyhíthető
az áfonya rendszeres fogyasztásával: így a szürkületi vakság, a szürke hályog és
a magas vérnyomásból eredő látási zavarok.

Tovább
Adatlap
Ár: 2.619 Ft
 
Feladás dátuma: 2024.11.26
Eddig megtekintették 35 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

BIO MEDICURA TŐZEGÁFONYA 100% GYÜMÖLCSLÉ 330ML
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "BIO MEDICURA TŐZEGÁFONYA 100% GYÜMÖLCSLÉ 330ML" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem