Halkollagén peptidek por - 150g - GAL
Halkollagén peptidek por 150g - GAL Neu5Gc-mentes, 2000Dalton alatti
peptidméretű, közel 100%-ban hasznosuló, extra minőségű halkollagén.
Termékünkhöz a Naticol® francia halkollagénjét választottuk, méghozzá annak
leginkább előemésztett változatát, ahol a peptidek átlag mérete már 2000 Dalton
alatti, így gyorsan és maradéktalanul hasznosul. Lényeges különbség még, hogy ez
a kollagén Neu5Gc-mentes, ezért azon szigorú autoimmun diétát követők számára is
javasoljuk, akik a Neu5Gc tartalmuk miatt kerülik az emlős állatoktól származó
élelmiszereket (a kollagének többnyire sertés vagy marhabőrből készülnek). A
sertés és marhakollagénekhez képest több glicint tartalmaz. Fogyasztási
javaslat: Számos francia és japán humán klinikai vizsgálatot folytattak le a
Naticol®-lal, amelyek alapján már napi 2,5 ? 5 g fogyaszása is elég lehet, de
legjobb napi 5-10 g-ot fogyasztani, mi is ezt javasoljuk. Ennél többet is lehet
persze, de az már csak kevés további előnnyel jár. Bármilyen folyadékba
belekeverhető, íze semleges. Egy reggeli turmixban kiváló. Az ajánlott
fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől
elzárva tárolandó. Halkollagén peptidek por - 150g - GAL Új kollagén termékünk
megjelenésének célja, hogy egy ún Neu5gc mentes kollagénnel jelenjünk meg. Mi is
ez a Neu5gc? Miben van? Miért és kinek fontos tudnia róla? A Neu5gc egy sziálsav
származék, mely nagy mennyiségben található meg minden emlős állat húsában,
zsírjában, bőrében, szerveiben, vérében, egyszóval mindenében. Tehát minden
emlős állattól származó élelmiszerben jelen van ez a Neu5gc. Tejben is és vajban
is nagy mennyiségben van, hiszen azok is emlős állattól vannak. Az emlős
állatokon felül a kaviárban (ikrában) van még jelen nagy mennyiségben (és
feltehetően a haltejben is. Egyes rákos megbetegedések (főleg mellrák)
kialakulásában a Neu5gc-nek szerepe van több vizsgálat szerint és a gyakori
vörös hús fogyasztás esetén megfigyelt fokozottabb rákkockázatot is ennek
tulajdonítják ezek a vizsgálatok. (Fontos megjegyezni, hogy vannak nagy
mennyiségű emlőst, azaz Neu5gc-t fogyasztó népcsoportok, akik rendkívül
egészségesek és a rák is ismeretlen a körükben, így egyértelműen kontextus
függvénye is, hogy mikor válik károssá a Neu5gc. Fontos emellett kihangsúlyozni,
hogy az emlős állatoktól eredő élelmiszerek fogyasztása és a Neu5gc nem
eredendően káros, sőt sok szempontból az emlős állati élelmiszerek
egészségesebbek is, mint pl. a szárnyasok (pl o6/3-arány, K1+K2, CLA). Ahhoz,
hogy a Neu5gc kárt okozhasson mindenekelőtt a véráramba kell jutnia , de még
akkor sem feltétlen okoz problémát. A véráramba pedig nem jut az elfogyasztott
élelmiszerből Neu5gc, ha a béláteresztés nem fokozott. Azaz ha az emésztésünk,
bélflóránk jó és nem fogyasztunk a belek áteresztését fokozó anyagokat és
korábbról sincs károsodva a bélrendszerünk vagy már regenerálódott, akkor aligha
okozhat bármi problémát az emlős állatoktól származó élelmiszer és élvezhetjük
azok előnyeit! Feltehetően tehát a rossz bélflóra, a nem megfelelő bélrendszeri
integritás, az emésztetlenség és a különböző növényi lektinek (prolaminok,
glutén) gyakori fogyasztása az előfeltétel, ami esetén a Neu5gc potenciálisan
károssá tud válni. Érdekes adat, hogy az emberek nagy %-a termel antitesteket a
Neu5gc ellen, ami gyulladást okoz a szervezetben és könnyen ennek autoimmun
betegségek kialakulása lehet a velejárója. (Az emberek legalább 85%-ára jellemző
a gyakori növényi lektin/prolamin/glutén fogyasztás, a rossz bélflóra és
károsodott bélrendszer). Mindezek jellemzően káros étkezési- és életmódbeli
szokásokat tükröznek, így juthat a véráramba Neu5gc, ami nélkül antitestek sem
termelődhetnének. Megfigyelték, hogy a pajzsmirigy alulműködéses emberekben
3x-os mennyiségű antitestet lehet kimutatni a Neu5gc ellen, míg Hashimoto-ban
szenvedő embereknél 7x-es mennyiséget! Mind a kettő autoimmun betegségek közé
sorolható. A Neu5gc feltehetően egy lényeges oka e betegségek kialakulásának, de
legalábbis a javulást erősen segítheti a Neu5gc jelentős csökkentése vagy
száműzése a táplálkozásból, hiszen így az antitest termelés minimalizálható, ami
által a gyulladás- és a pajzsmirigy szupressziója csökken, míg az immunfunkciók
javulnak. Összefoglalva tehát bárki profitálhat a Neu5gc-t tartalmazó
élelmiszerek (főleg emlősök, tejtermékek, vaj, de ikra/kaviár is)
elkerüléséből/csökkentéséből, de különösen fontos ez pajzsmirigy problémával
küszködőknek! Más autoimmun betegségek esetén is érdemes lehet mérsékelni, de
mindenesetre amíg Autoimmun Protokollt (AIP) tartunk, tanácsos. Érdekes, hogy a
Rheumatoid arthritis (RA) is autoimmun betegség, de annak feltehetően nincs köze
a Neu5gc-hez. Egyes autoimmun protokollokban úgy vélem tehát, a Neu5gc
elkerülése is lényeges elem lehet a jövőben. Aki tehát például pajzsmirigy
gyulladás esetében odafigyel a Neu5gc elkerülésére és nem fogyaszt semmi olyat,
ami emlős állattól származna, de a kollagén-peptidek által nyújtott előnyöket
(bőr/haj/köröm/ízületek/bélrendszer/megfelelő aminosav arány) élvezni szeretné,
annak sem kell lemondania erről, ugyanis a halkollagén nem tartalmaz semennyi
Neu5gc-t! (Más kollagének sertésből és/vagy marhából vannak jellemzően és így
Neu5gc-t tartalamznak). Fontos megjegyezni, hogy ha valaki pl. Hashimoto-ban
vagy pajzsmirigy alulműködésben szenved, de eszik emlős állatoktól származó
élelmiszereket (vagy akár csak disznózsírt vagy vajat), annak felesleges
halkollagént fogyasztania, jó a sima sertés/marha kollagént is, hiszen így is,
úgy magas Neu5gc bevitele van más forrásokból. Aki mindezt elolvasta, az
feltehetően egészségtudatos és messze nem kiugróan magas a körükben a Neu5gc
ellenanyag előfordulás, azaz senki ne ijedjen meg :) Az általunk használt
Naticol® halkollagén-peptidek nagyon apró peptidekre vannak előemésztve,
2000Dalton alá (10-15ezer Dalton alatt emészteni sem kell), így közel 100%-os a
hasznosulása. Más kollagén-peptidektől enyhén eltér a halkollagén peptidjeinek
arányai/szerkezete, ennek lehet köszönhető, hogy kisebb mennyiség is hatásos
belőle. Már napi 2,5g fogyasztásának is van hatása, 5g-tól kezdve pedig már 10g
más fajta kollagén hatásával vetekszik. Fogyasztási javaslat: Bár már napi 2,5g
is hatásos, érdemesebb napi 5-10g-ot fogyasztani. Többet is lehet, de annak már
nem lesz sokkal több hatása. 10g felett elsősorban akkor érdemes, ha a fehérje
bevitelünket szeretnénk növelni egészségesebb forrásból (a kollagén-fehérjék
különlegessége ugyanis, hogy a betegségeket és öregedést fokozó aminosavaktól
mentesek/szegények). Illetve edzés előtt fél órával is érdemes lehet 10g-ot vagy
többet fogyasztani, hogy az edzés alatti fokozott vérkeringéssel eljusson az
ízületekhez, majd segítse ne csak az izom, de a kötőszövetek épülését is az
edzés után. Végül általánosságban ejtve szót a kollagén peptidekről, lássuk
akkor most, mire is jó a közvetlen kollagén-kiegészítés!Elöljáróban fontos
tisztázni, hogy a normál étkezési zselatint (ahogyan pl. a kocsonyát is)
óriásméretű fehérjék alkotják, amelyek alig emészthetők. Kutatásokban kizárólag
előemésztett (hidrolizált) zselatint/kollagént használtak (többnyire italba
keverhető por formájában). Ezek kollagén peptideket, és nem egész fehérjéket
tartalmaznak. A normál zselatinról nem tudni, használ-e. Mire jók tehát a
kollagén peptidek: Bőr és haj Csökkenti a nagyobb ráncok mélységét, és
megállítja újabbak kialakulását, kisebb ráncokat segít eltünteti. Fokozza a bőr
hidratáltságát és feszességét. ? Fokozza a bőr kollagén- és elasztin-tartalmát,
így a rugalmasságát. Növeli a bőrben mért hemoglobinszintet, tehát javítja a
mikrocirkulációt. Csökkenti az arcbőr zsírosságát, így az akné előfordulását,
súlyosságát. Vastagabb, sűrűbb hajhoz, gyorsabb hajnövekedéshez segít. Csökkenti
a szeborreát (a hajzsírosodást és a korpásodást). Csökkenti a diffúz és férfias
típusú hajhullást (férfiaknál és nőknél is). Továbbiak Csökkenti az ízületi
fájdalmakat. Fokozza az alvás hatékonyságát (a glicin-tartalma miatt). Fokozza a
tanulási képességet, az emlékező-, felidéző-képességet stimuláció nélkül
(glicin). Fokozza a nagyagyban az új idegsejtek termelődését (erre csak
egérkísérletet végeztek). Segíti csökkenteni az étvágyat az emésztőrendszer
által termelt hormonok kiegyensúlyozása által. Fokozza a perifériális keringést
(fejbőr és ujjak). Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő
európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos
étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak
tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező
anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak
megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak
betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi
kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló
37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági
versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló
írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján,
összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek
bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának
törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink
megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel
megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony
hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk. Felhasznált
szakirodalom:1. Sylvie Ricard-Blum: The Collagen Family. Cold Spring Harb
Perspect Biol. 2011 Jan; 3(1): a004978.2. Szpak, Paul (2011). Fish bone
chemistry and ultrastructure: implications for taphonomy and stable isotope
analysis. Journal of Archaeological Science 38 (12): 3358?3372.3. Fontana et al.
(Long-term effects of calorie or protein restriction on serum IGF-1 and IGFBP-3
concentration in humans. Aging Cell. 2008 Oct; 7(5): 681?687.4. Bodo Melnik:
Dietary intervention in acne - Attenuation of increased mTORC1 signaling
promoted by Western diet. Dermatoendocrinol. 2012 Jan 1; 4(1): 20?32.5.
Trepanowski et al.: Impact of caloric and dietary restriction regimens on
markers of health and longevity in humans and animals: a summary of available
findings. Nutrition Journal 2011, 10:1076. C.Y. Ewald et al., ?Dauer-independent
insln/IGF-1-signalling implicates collagen remodelling in longevity,? Nature,
doi:10.1038/nature14021, 2014.7. Proksch et al.: Oral intake of specific
bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix
synthesis. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(3):113-9.8. Schwartz et al.:
Ingestion of BioCell Collagen(®), a novel hydrolyzed chicken sternal cartilage
extract; enhanced blood microcirculation and reduced facial aging signs . Clin
Interv Aging. (2012)9. Kantor, I et al. 2002. Results of a Study Evaluating the
Use of a Dietary Supplement Formula in the Management of Age-Related Skin
Changes in Women with Moderate to Severe Wrinkling of the Periorbital Area.
Journal of the American 10. Nutraceutical Asscociation. Vol 5, No.211. DERMSCAN
study, 2008, Lyon France. Cutaneous properties of hydrolyzed collagen12. Ito et
al.: Sebum secretion-blocking composition, and food or beverage containing same.
US 8,969,523 B2 (2015 március 3.)13.
MorgantiP.,RandazzoS.D.,BrunoC,(1982)effectofgelatincysteineonhairafterathreemonthstreatment?,
J.Soc.Cosmet.Chemists33,95.14.
RandazzoS.D.,MorgantiP.,(1982)titled:Theinfluenceofgelatincysteinesupplementationontheaminoacidscompositionofhumanhair,acceptedforpresentationonXVIintern.CongressofDermatology
May23-28Tokyo.15. Morganti P., Bruno C. Colelli G (1983) Geltina-cistina.
Cheratogenesies trutturapilifcra Boil, Soc, It. Biol.Sper 59:20.16. M.P. DE
Padova, A. TOSTI, titled: ?Gelatin -Cyctine in Seborrheic Alopecia?, department
of dermatology university of Bologna ?Italy, February 15, 1985. J Appl. Cosmetol
1968;4;55-60 (April/June 1986).17. Morganti P., G. Fabrizl. B james, C. Bruno,
titled: ?Effect of gelatin-cystine and serenoa repens extract on free radicals
level and hair growth?, Presented at Singapore clinical dermatology 2000
?Singapore 18-20 June, 199818. Pam Z., Wikonkal N., Pam N., -15th Annual Meeting
of the European Hair Research Society (EHRS) , Jerusalem, Israel, July 6-9,
2011.19. Benito-Ruiz et al.: A randomized controlled trial on the efficacy and
safety of a food ingredient, collagen hydrolysate, for improving joint comfort.
International Journal of Food Sciences and Nutrition, 2009, Vol. 60, No. s2 :
Pages 99-11320. Schauss et al.: Effect of the novel low molecular weight
hydrolyzed chicken sternal cartilage extract, BioCell Collagen, on improving
osteoarthritis-related symptoms: a randomized, double-blind, placebo-controlled
trial. J Agric Food 21. Chem. 2012 Apr 25;60(16):4096-101.22. Jing et al.
2014.23. Bannai M, Kawai N. New therapeutic strategy for amino acid medicine:
glycine improves the quality of sleep. J Pharmacol Sci. 2012;118(2):145-8.24.
File et al.: Beneficial effects of glycine (bioglycin) on memory and attention
in young and middle-aged adults. J Clin Psychopharmacol. 1999
Dec;19(6):506-12.25. Kakoi C. et al.: Collagen peptides enhance hippocampal
neurogenesis and reduce anxiety related behavior in mice . Biomed Res. (2012)26.
Rubio et al.: Oral ingestion of a hydrolyzed gelatin meal in subjects with
normal weight and in obese patients: Postprandial effect on circulating gut
peptides, glucose and isuln. Eat Weight Disord. 2008 Mar;13(1):48-53.27. THE
SPECIFIC DYNAMIC ACTION OF GELATIN HYDROLYSATES by DAVID RAPPORT, From the
Department of Physiology, Western Reserve University Medical School, Cleveland.
Received for publication, October 8, 1926. Published the American Society 28. of
Biological Chemists, Inc., Vol 71. p. 75-86 in English.28. Samraj et al.: A red
meat-derived glycan promotes inflammation and cancer progression. PNAS January
13, 2015. 112 (2) 542-547 https://doi.org/10.1073/pnas.141750811229. Samraj et
al.: Involvement of a Non-Human 2. Sialic Acid in Human Cancer. Front Oncol.
2014; 4: 33. 10.3389/fonc.2014.0003330. Eleftheriou et al.: Prevalence of
anti-Neu5Gc antibodies in patients with hypothyroidism. Biomed Res Int.
2014;2014:963230. doi: 10.1155/2014/963230. Epub 2014 Jun 9.31.
http://perfecthealthdiet.com/2015/01/neu5gc-red-meat-human-disease-part/32.
http://perfecthealthdiet.com/2015/02/neu5gc-autoimmunity-hashimotos-hypothyroidism/
peptidméretű, közel 100%-ban hasznosuló, extra minőségű halkollagén.
Termékünkhöz a Naticol® francia halkollagénjét választottuk, méghozzá annak
leginkább előemésztett változatát, ahol a peptidek átlag mérete már 2000 Dalton
alatti, így gyorsan és maradéktalanul hasznosul. Lényeges különbség még, hogy ez
a kollagén Neu5Gc-mentes, ezért azon szigorú autoimmun diétát követők számára is
javasoljuk, akik a Neu5Gc tartalmuk miatt kerülik az emlős állatoktól származó
élelmiszereket (a kollagének többnyire sertés vagy marhabőrből készülnek). A
sertés és marhakollagénekhez képest több glicint tartalmaz. Fogyasztási
javaslat: Számos francia és japán humán klinikai vizsgálatot folytattak le a
Naticol®-lal, amelyek alapján már napi 2,5 ? 5 g fogyaszása is elég lehet, de
legjobb napi 5-10 g-ot fogyasztani, mi is ezt javasoljuk. Ennél többet is lehet
persze, de az már csak kevés további előnnyel jár. Bármilyen folyadékba
belekeverhető, íze semleges. Egy reggeli turmixban kiváló. Az ajánlott
fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől
elzárva tárolandó. Halkollagén peptidek por - 150g - GAL Új kollagén termékünk
megjelenésének célja, hogy egy ún Neu5gc mentes kollagénnel jelenjünk meg. Mi is
ez a Neu5gc? Miben van? Miért és kinek fontos tudnia róla? A Neu5gc egy sziálsav
származék, mely nagy mennyiségben található meg minden emlős állat húsában,
zsírjában, bőrében, szerveiben, vérében, egyszóval mindenében. Tehát minden
emlős állattól származó élelmiszerben jelen van ez a Neu5gc. Tejben is és vajban
is nagy mennyiségben van, hiszen azok is emlős állattól vannak. Az emlős
állatokon felül a kaviárban (ikrában) van még jelen nagy mennyiségben (és
feltehetően a haltejben is. Egyes rákos megbetegedések (főleg mellrák)
kialakulásában a Neu5gc-nek szerepe van több vizsgálat szerint és a gyakori
vörös hús fogyasztás esetén megfigyelt fokozottabb rákkockázatot is ennek
tulajdonítják ezek a vizsgálatok. (Fontos megjegyezni, hogy vannak nagy
mennyiségű emlőst, azaz Neu5gc-t fogyasztó népcsoportok, akik rendkívül
egészségesek és a rák is ismeretlen a körükben, így egyértelműen kontextus
függvénye is, hogy mikor válik károssá a Neu5gc. Fontos emellett kihangsúlyozni,
hogy az emlős állatoktól eredő élelmiszerek fogyasztása és a Neu5gc nem
eredendően káros, sőt sok szempontból az emlős állati élelmiszerek
egészségesebbek is, mint pl. a szárnyasok (pl o6/3-arány, K1+K2, CLA). Ahhoz,
hogy a Neu5gc kárt okozhasson mindenekelőtt a véráramba kell jutnia , de még
akkor sem feltétlen okoz problémát. A véráramba pedig nem jut az elfogyasztott
élelmiszerből Neu5gc, ha a béláteresztés nem fokozott. Azaz ha az emésztésünk,
bélflóránk jó és nem fogyasztunk a belek áteresztését fokozó anyagokat és
korábbról sincs károsodva a bélrendszerünk vagy már regenerálódott, akkor aligha
okozhat bármi problémát az emlős állatoktól származó élelmiszer és élvezhetjük
azok előnyeit! Feltehetően tehát a rossz bélflóra, a nem megfelelő bélrendszeri
integritás, az emésztetlenség és a különböző növényi lektinek (prolaminok,
glutén) gyakori fogyasztása az előfeltétel, ami esetén a Neu5gc potenciálisan
károssá tud válni. Érdekes adat, hogy az emberek nagy %-a termel antitesteket a
Neu5gc ellen, ami gyulladást okoz a szervezetben és könnyen ennek autoimmun
betegségek kialakulása lehet a velejárója. (Az emberek legalább 85%-ára jellemző
a gyakori növényi lektin/prolamin/glutén fogyasztás, a rossz bélflóra és
károsodott bélrendszer). Mindezek jellemzően káros étkezési- és életmódbeli
szokásokat tükröznek, így juthat a véráramba Neu5gc, ami nélkül antitestek sem
termelődhetnének. Megfigyelték, hogy a pajzsmirigy alulműködéses emberekben
3x-os mennyiségű antitestet lehet kimutatni a Neu5gc ellen, míg Hashimoto-ban
szenvedő embereknél 7x-es mennyiséget! Mind a kettő autoimmun betegségek közé
sorolható. A Neu5gc feltehetően egy lényeges oka e betegségek kialakulásának, de
legalábbis a javulást erősen segítheti a Neu5gc jelentős csökkentése vagy
száműzése a táplálkozásból, hiszen így az antitest termelés minimalizálható, ami
által a gyulladás- és a pajzsmirigy szupressziója csökken, míg az immunfunkciók
javulnak. Összefoglalva tehát bárki profitálhat a Neu5gc-t tartalmazó
élelmiszerek (főleg emlősök, tejtermékek, vaj, de ikra/kaviár is)
elkerüléséből/csökkentéséből, de különösen fontos ez pajzsmirigy problémával
küszködőknek! Más autoimmun betegségek esetén is érdemes lehet mérsékelni, de
mindenesetre amíg Autoimmun Protokollt (AIP) tartunk, tanácsos. Érdekes, hogy a
Rheumatoid arthritis (RA) is autoimmun betegség, de annak feltehetően nincs köze
a Neu5gc-hez. Egyes autoimmun protokollokban úgy vélem tehát, a Neu5gc
elkerülése is lényeges elem lehet a jövőben. Aki tehát például pajzsmirigy
gyulladás esetében odafigyel a Neu5gc elkerülésére és nem fogyaszt semmi olyat,
ami emlős állattól származna, de a kollagén-peptidek által nyújtott előnyöket
(bőr/haj/köröm/ízületek/bélrendszer/megfelelő aminosav arány) élvezni szeretné,
annak sem kell lemondania erről, ugyanis a halkollagén nem tartalmaz semennyi
Neu5gc-t! (Más kollagének sertésből és/vagy marhából vannak jellemzően és így
Neu5gc-t tartalamznak). Fontos megjegyezni, hogy ha valaki pl. Hashimoto-ban
vagy pajzsmirigy alulműködésben szenved, de eszik emlős állatoktól származó
élelmiszereket (vagy akár csak disznózsírt vagy vajat), annak felesleges
halkollagént fogyasztania, jó a sima sertés/marha kollagént is, hiszen így is,
úgy magas Neu5gc bevitele van más forrásokból. Aki mindezt elolvasta, az
feltehetően egészségtudatos és messze nem kiugróan magas a körükben a Neu5gc
ellenanyag előfordulás, azaz senki ne ijedjen meg :) Az általunk használt
Naticol® halkollagén-peptidek nagyon apró peptidekre vannak előemésztve,
2000Dalton alá (10-15ezer Dalton alatt emészteni sem kell), így közel 100%-os a
hasznosulása. Más kollagén-peptidektől enyhén eltér a halkollagén peptidjeinek
arányai/szerkezete, ennek lehet köszönhető, hogy kisebb mennyiség is hatásos
belőle. Már napi 2,5g fogyasztásának is van hatása, 5g-tól kezdve pedig már 10g
más fajta kollagén hatásával vetekszik. Fogyasztási javaslat: Bár már napi 2,5g
is hatásos, érdemesebb napi 5-10g-ot fogyasztani. Többet is lehet, de annak már
nem lesz sokkal több hatása. 10g felett elsősorban akkor érdemes, ha a fehérje
bevitelünket szeretnénk növelni egészségesebb forrásból (a kollagén-fehérjék
különlegessége ugyanis, hogy a betegségeket és öregedést fokozó aminosavaktól
mentesek/szegények). Illetve edzés előtt fél órával is érdemes lehet 10g-ot vagy
többet fogyasztani, hogy az edzés alatti fokozott vérkeringéssel eljusson az
ízületekhez, majd segítse ne csak az izom, de a kötőszövetek épülését is az
edzés után. Végül általánosságban ejtve szót a kollagén peptidekről, lássuk
akkor most, mire is jó a közvetlen kollagén-kiegészítés!Elöljáróban fontos
tisztázni, hogy a normál étkezési zselatint (ahogyan pl. a kocsonyát is)
óriásméretű fehérjék alkotják, amelyek alig emészthetők. Kutatásokban kizárólag
előemésztett (hidrolizált) zselatint/kollagént használtak (többnyire italba
keverhető por formájában). Ezek kollagén peptideket, és nem egész fehérjéket
tartalmaznak. A normál zselatinról nem tudni, használ-e. Mire jók tehát a
kollagén peptidek: Bőr és haj Csökkenti a nagyobb ráncok mélységét, és
megállítja újabbak kialakulását, kisebb ráncokat segít eltünteti. Fokozza a bőr
hidratáltságát és feszességét. ? Fokozza a bőr kollagén- és elasztin-tartalmát,
így a rugalmasságát. Növeli a bőrben mért hemoglobinszintet, tehát javítja a
mikrocirkulációt. Csökkenti az arcbőr zsírosságát, így az akné előfordulását,
súlyosságát. Vastagabb, sűrűbb hajhoz, gyorsabb hajnövekedéshez segít. Csökkenti
a szeborreát (a hajzsírosodást és a korpásodást). Csökkenti a diffúz és férfias
típusú hajhullást (férfiaknál és nőknél is). Továbbiak Csökkenti az ízületi
fájdalmakat. Fokozza az alvás hatékonyságát (a glicin-tartalma miatt). Fokozza a
tanulási képességet, az emlékező-, felidéző-képességet stimuláció nélkül
(glicin). Fokozza a nagyagyban az új idegsejtek termelődését (erre csak
egérkísérletet végeztek). Segíti csökkenteni az étvágyat az emésztőrendszer
által termelt hormonok kiegyensúlyozása által. Fokozza a perifériális keringést
(fejbőr és ujjak). Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő
európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos
étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak
tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező
anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak
megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak
betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi
kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló
37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági
versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló
írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján,
összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek
bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának
törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink
megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel
megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony
hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk. Felhasznált
szakirodalom:1. Sylvie Ricard-Blum: The Collagen Family. Cold Spring Harb
Perspect Biol. 2011 Jan; 3(1): a004978.2. Szpak, Paul (2011). Fish bone
chemistry and ultrastructure: implications for taphonomy and stable isotope
analysis. Journal of Archaeological Science 38 (12): 3358?3372.3. Fontana et al.
(Long-term effects of calorie or protein restriction on serum IGF-1 and IGFBP-3
concentration in humans. Aging Cell. 2008 Oct; 7(5): 681?687.4. Bodo Melnik:
Dietary intervention in acne - Attenuation of increased mTORC1 signaling
promoted by Western diet. Dermatoendocrinol. 2012 Jan 1; 4(1): 20?32.5.
Trepanowski et al.: Impact of caloric and dietary restriction regimens on
markers of health and longevity in humans and animals: a summary of available
findings. Nutrition Journal 2011, 10:1076. C.Y. Ewald et al., ?Dauer-independent
insln/IGF-1-signalling implicates collagen remodelling in longevity,? Nature,
doi:10.1038/nature14021, 2014.7. Proksch et al.: Oral intake of specific
bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix
synthesis. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(3):113-9.8. Schwartz et al.:
Ingestion of BioCell Collagen(®), a novel hydrolyzed chicken sternal cartilage
extract; enhanced blood microcirculation and reduced facial aging signs . Clin
Interv Aging. (2012)9. Kantor, I et al. 2002. Results of a Study Evaluating the
Use of a Dietary Supplement Formula in the Management of Age-Related Skin
Changes in Women with Moderate to Severe Wrinkling of the Periorbital Area.
Journal of the American 10. Nutraceutical Asscociation. Vol 5, No.211. DERMSCAN
study, 2008, Lyon France. Cutaneous properties of hydrolyzed collagen12. Ito et
al.: Sebum secretion-blocking composition, and food or beverage containing same.
US 8,969,523 B2 (2015 március 3.)13.
MorgantiP.,RandazzoS.D.,BrunoC,(1982)effectofgelatincysteineonhairafterathreemonthstreatment?,
J.Soc.Cosmet.Chemists33,95.14.
RandazzoS.D.,MorgantiP.,(1982)titled:Theinfluenceofgelatincysteinesupplementationontheaminoacidscompositionofhumanhair,acceptedforpresentationonXVIintern.CongressofDermatology
May23-28Tokyo.15. Morganti P., Bruno C. Colelli G (1983) Geltina-cistina.
Cheratogenesies trutturapilifcra Boil, Soc, It. Biol.Sper 59:20.16. M.P. DE
Padova, A. TOSTI, titled: ?Gelatin -Cyctine in Seborrheic Alopecia?, department
of dermatology university of Bologna ?Italy, February 15, 1985. J Appl. Cosmetol
1968;4;55-60 (April/June 1986).17. Morganti P., G. Fabrizl. B james, C. Bruno,
titled: ?Effect of gelatin-cystine and serenoa repens extract on free radicals
level and hair growth?, Presented at Singapore clinical dermatology 2000
?Singapore 18-20 June, 199818. Pam Z., Wikonkal N., Pam N., -15th Annual Meeting
of the European Hair Research Society (EHRS) , Jerusalem, Israel, July 6-9,
2011.19. Benito-Ruiz et al.: A randomized controlled trial on the efficacy and
safety of a food ingredient, collagen hydrolysate, for improving joint comfort.
International Journal of Food Sciences and Nutrition, 2009, Vol. 60, No. s2 :
Pages 99-11320. Schauss et al.: Effect of the novel low molecular weight
hydrolyzed chicken sternal cartilage extract, BioCell Collagen, on improving
osteoarthritis-related symptoms: a randomized, double-blind, placebo-controlled
trial. J Agric Food 21. Chem. 2012 Apr 25;60(16):4096-101.22. Jing et al.
2014.23. Bannai M, Kawai N. New therapeutic strategy for amino acid medicine:
glycine improves the quality of sleep. J Pharmacol Sci. 2012;118(2):145-8.24.
File et al.: Beneficial effects of glycine (bioglycin) on memory and attention
in young and middle-aged adults. J Clin Psychopharmacol. 1999
Dec;19(6):506-12.25. Kakoi C. et al.: Collagen peptides enhance hippocampal
neurogenesis and reduce anxiety related behavior in mice . Biomed Res. (2012)26.
Rubio et al.: Oral ingestion of a hydrolyzed gelatin meal in subjects with
normal weight and in obese patients: Postprandial effect on circulating gut
peptides, glucose and isuln. Eat Weight Disord. 2008 Mar;13(1):48-53.27. THE
SPECIFIC DYNAMIC ACTION OF GELATIN HYDROLYSATES by DAVID RAPPORT, From the
Department of Physiology, Western Reserve University Medical School, Cleveland.
Received for publication, October 8, 1926. Published the American Society 28. of
Biological Chemists, Inc., Vol 71. p. 75-86 in English.28. Samraj et al.: A red
meat-derived glycan promotes inflammation and cancer progression. PNAS January
13, 2015. 112 (2) 542-547 https://doi.org/10.1073/pnas.141750811229. Samraj et
al.: Involvement of a Non-Human 2. Sialic Acid in Human Cancer. Front Oncol.
2014; 4: 33. 10.3389/fonc.2014.0003330. Eleftheriou et al.: Prevalence of
anti-Neu5Gc antibodies in patients with hypothyroidism. Biomed Res Int.
2014;2014:963230. doi: 10.1155/2014/963230. Epub 2014 Jun 9.31.
http://perfecthealthdiet.com/2015/01/neu5gc-red-meat-human-disease-part/32.
http://perfecthealthdiet.com/2015/02/neu5gc-autoimmunity-hashimotos-hypothyroidism/
Adatlap
Ár: | 6.111 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.26 |
Eddig megtekintették 39 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Halkollagén peptidek por - 150g - GAL" című hirdetést látja. (fent)