Ingatlan Autó Állások Elektronika Állat Bútor Antik Szolgáltatások Játékok Még több..
    
Betöltés...

GAL Halkollagén Peptidek 150g

Neu5Gc-mentes, 2000Dalton alatti peptidméretű, közel 100%-ban hasznosuló, extra
minőségű halkollagén. GAL Halkollagén peptidek 150g Termékünkhöz a Naticol®
francia halkollagénjét választottuk, méghozzá annak leginkább előemésztett
változatát, ahol a peptidek átlag mérete már 2000 Dalton alatti, így gyorsan és
maradéktalanul hasznosul. Lényeges különbség még, hogy ez a kollagén
Neu5Gc-mentes, ezért azon szigorú autoimmun diétát követők számára is
javasoljuk, akik a Neu5Gc tartalmuk miatt kerülik az emlős állatoktól származó
élelmiszereket (a kollagének többnyire sertés vagy marhabőrből készülnek). A
sertés és marhakollagénekhez képest több glicint tartalmaz. Fogyasztási
javaslat: Számos francia és japán humán klinikai vizsgálatot folytattak le a
Naticol®-lal, amelyek alapján már napi 2,5 ? 5 g fogyaszása is elég lehet, de
legjobb napi 5-10 g-ot fogyasztani, mi is ezt javasoljuk. Ennél többet is lehet
persze, de az már csak kevés további előnnyel jár. Bármilyen folyadékba
belekeverhető, íze semleges. Egy reggeli turmixban kiváló. Az ajánlott
fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől
elzárva tárolandó. Új kollagén termékünk megjelenésének célja, hogy egy ún
Neu5gc mentes kollagénnel jelenjünk meg. Mi is ez a Neu5gc? Miben van? Miért és
kinek fontos tudnia róla? A Neu5gc egy sziálsav származék, mely nagy
mennyiségben található meg minden emlős állat húsában, zsírjában, bőrében,
szerveiben, vérében, egyszóval mindenében. Tehát minden emlős állattól származó
élelmiszerben jelen van ez a Neu5gc. Tejben is és vajban is nagy mennyiségben
van, hiszen azok is emlős állattól vannak. Az emlős állatokon felül a kaviárban
(ikrában) van még jelen nagy mennyiségben (és feltehetően a haltejben is. Egyes
rákos megbetegedések (főleg mellrák) kialakulásában a Neu5gc-nek szerepe van
több vizsgálat szerint és a gyakori vörös hús fogyasztás esetén megfigyelt
fokozottabb rákkockázatot is ennek tulajdonítják ezek a vizsgálatok. (Fontos
megjegyezni, hogy vannak nagy mennyiségű emlőst, azaz Neu5gc-t fogyasztó
népcsoportok, akik rendkívül egészségesek és a rák is ismeretlen a körükben, így
egyértelműen kontextus függvénye is, hogy mikor válik károssá a Neu5gc. Fontos
emellett kihangsúlyozni, hogy az emlős állatoktól eredő élelmiszerek fogyasztása
és a Neu5gc nem eredendően káros, sőt sok szempontból az emlős állati
élelmiszerek egészségesebbek is, mint pl. a szárnyasok (pl o6/3-arány, K1+K2,
CLA). Ahhoz, hogy a Neu5gc kárt okozhasson mindenekelőtt a véráramba kell jutnia
, de még akkor sem feltétlen okoz problémát. A véráramba pedig nem jut az
elfogyasztott élelmiszerből Neu5gc, ha a béláteresztés nem fokozott. Azaz ha az
emésztésünk, bélflóránk jó és nem fogyasztunk a belek áteresztését fokozó
anyagokat és korábbról sincs károsodva a bélrendszerünk vagy már regenerálódott,
akkor aligha okozhat bármi problémát az emlős állatoktól származó élelmiszer és
élvezhetjük azok előnyeit! Feltehetően tehát a rossz bélflóra, a nem megfelelő
bélrendszeri integritás, az emésztetlenség és a különböző növényi lektinek
(prolaminok, glutén) gyakori fogyasztása az előfeltétel, ami esetén a Neu5gc
potenciálisan károssá tud válni. Érdekes adat, hogy az emberek nagy %-a termel
antitesteket a Neu5gc ellen, ami gyulladást okoz a szervezetben és könnyen ennek
autoimmun betegségek kialakulása lehet a velejárója. (Az emberek legalább
85%-ára jellemző a gyakori növényi lektin/prolamin/glutén fogyasztás, a rossz
bélflóra és károsodott bélrendszer). Mindezek jellemzően káros étkezési- és
életmódbeli szokásokat tükröznek, így juthat a véráramba Neu5gc, ami nélkül
antitestek sem termelődhetnének. Megfigyelték, hogy a pajzsmirigy alulműködéses
emberekben 3x-os mennyiségű antitestet lehet kimutatni a Neu5gc ellen, míg
Hashimoto-ban szenvedő embereknél 7x-es mennyiséget! Mind a kettő autoimmun
betegségek közé sorolható. A Neu5gc feltehetően egy lényeges oka e betegségek
kialakulásának, de legalábbis a javulást erősen segítheti a Neu5gc jelentős
csökkentése vagy száműzése a táplálkozásból, hiszen így az antitest termelés
minimalizálható, ami által a gyulladás- és a pajzsmirigy szupressziója csökken,
míg az immunfunkciók javulnak. Összefoglalva tehát bárki profitálhat a Neu5gc-t
tartalmazó élelmiszerek (főleg emlősök, tejtermékek, vaj, de ikra/kaviár is)
elkerüléséből/csökkentéséből, de különösen fontos ez pajzsmirigy problémával
küszködőknek! Más autoimmun betegségek esetén is érdemes lehet mérsékelni, de
mindenesetre amíg Autoimmun Protokollt (AIP) tartunk, tanácsos. Érdekes, hogy a
Rheumatoid arthritis (RA) is autoimmun betegség, de annak feltehetően nincs köze
a Neu5gc-hez. Egyes autoimmun protokollokban úgy vélem tehát, a Neu5gc
elkerülése is lényeges elem lehet a jövőben. Aki tehát például pajzsmirigy
gyulladás esetében odafigyel a Neu5gc elkerülésére és nem fogyaszt semmi olyat,
ami emlős állattól származna, de a kollagén-peptidek által nyújtott előnyöket
(bőr/haj/köröm/ízületek/bélrendszer/megfelelő aminosav arány) élvezni szeretné,
annak sem kell lemondania erről, ugyanis a halkollagén nem tartalmaz semennyi
Neu5gc-t! (Más kollagének sertésből és/vagy marhából vannak jellemzően és így
Neu5gc-t tartalamznak). Fontos megjegyezni, hogy ha valaki pl. Hashimoto-ban
vagy pajzsmirigy alulműködésben szenved, de eszik emlős állatoktól származó
élelmiszereket (vagy akár csak disznózsírt vagy vajat), annak felesleges
halkollagént fogyasztania, jó a sima sertés/marha kollagént is, hiszen így is,
úgy magas Neu5gc bevitele van más forrásokból. Aki mindezt elolvasta, az
feltehetően egészségtudatos és messze nem kiugróan magas a körükben a Neu5gc
ellenanyag előfordulás, azaz senki ne ijedjen meg :) Az általunk használt
Naticol® halkollagén-peptidek nagyon apró peptidekre vannak előemésztve,
2000Dalton alá (10-15ezer Dalton alatt emészteni sem kell), így közel 100%-os a
hasznosulása. Más kollagén-peptidektől enyhén eltér a halkollagén peptidjeinek
arányai/szerkezete, ennek lehet köszönhető, hogy kisebb mennyiség is hatásos
belőle. Már napi 2,5g fogyasztásának is van hatása, 5g-tól kezdve pedig már 10g
más fajta kollagén hatásával vetekszik. Fogyasztási javaslat: Bár már napi 2,5g
is hatásos, érdemesebb napi 5-10g-ot fogyasztani. Többet is lehet, de annak már
nem lesz sokkal több hatása. 10g felett elsősorban akkor érdemes, ha a fehérje
bevitelünket szeretnénk növelni egészségesebb forrásból (a kollagén-fehérjék
különlegessége ugyanis, hogy a betegségeket és öregedést fokozó aminosavaktól
mentesek/szegények). Illetve edzés előtt fél órával is érdemes lehet 10g-ot vagy
többet fogyasztani, hogy az edzés alatti fokozott vérkeringéssel eljusson az
ízületekhez, majd segítse ne csak az izom, de a kötőszövetek épülését is az
edzés után. Végül általánosságban ejtve szót a kollagén peptidekről, lássuk
akkor most, mire is jó a közvetlen kollagén-kiegészítés!Elöljáróban fontos
tisztázni, hogy a normál étkezési zselatint (ahogyan pl. a kocsonyát is)
óriásméretű fehérjék alkotják, amelyek alig emészthetők. Kutatásokban kizárólag
előemésztett (hidrolizált) zselatint/kollagént használtak (többnyire italba
keverhető por formájában). Ezek kollagén peptideket, és nem egész fehérjéket
tartalmaznak. A normál zselatinról nem tudni, használ-e. Mire jók tehát a
kollagén peptidek: Bőr és haj Csökkenti a nagyobb ráncok mélységét, és
megállítja újabbak kialakulását, kisebb ráncokat segít eltünteti. Fokozza a bőr
hidratáltságát és feszességét. ? Fokozza a bőr kollagén- és elasztin-tartalmát,
így a rugalmasságát. Növeli a bőrben mért hemoglobinszintet, tehát javítja a
mikrocirkulációt. Csökkenti az arcbőr zsírosságát, így az akné előfordulását,
súlyosságát. Vastagabb, sűrűbb hajhoz, gyorsabb hajnövekedéshez segít. Csökkenti
a szeborreát (a hajzsírosodást és a korpásodást). Csökkenti a diffúz és férfias
típusú hajhullást (férfiaknál és nőknél is). Továbbiak Csökkenti az ízületi
fájdalmakat. Fokozza az alvás hatékonyságát (a glicin-tartalma miatt). Fokozza a
tanulási képességet, az emlékező-, felidéző-képességet stimuláció nélkül
(glicin). Fokozza a nagyagyban az új idegsejtek termelődését (erre csak
egérkísérletet végeztek). Segíti csökkenteni az étvágyat az emésztőrendszer
által termelt hormonok kiegyensúlyozása által. Fokozza a perifériális keringést
(fejbőr és ujjak). Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő
európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos
étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak
tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező
anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak
megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak
betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi
kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló
37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági
versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló
írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján,
összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek
bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának
törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink
megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel
megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony
hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

Tovább
Adatlap
Ár: 8.210 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.06.09
Eddig megtekintették 18 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

GAL Halkollagén Peptidek 150g
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "GAL Halkollagén Peptidek 150g" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem