Nature Cookta Konjac liszt
A mindenmentes növényi eredetű alapanyag kiváló sűrítő tulajdonsággal bír.
Számos diétát és modern étrendet követő számára az ételek elkészítésénél hasznos
segítség ez az íztelen, szagtalan konyhai különlegesség. A Nature Cookta Konjac
liszt, vagy másik nevén konjak-glükomannán az Ázsiából származó ördögnyelv
gyökeréből készül. A számunkra kevésbé ismert növényt a távol-keleti konyha már
régen beépítette kedvelt alapanyagai közé. A konjac termesztése és a történelme
1958-ban került Hawaii-ra a konjacgyökér, majd innen terjedt el Amerikába és
Európába. Különlegessége, hogy csak olyan helyen képes megteremni, ahol kitűnő a
levegő, erre a 800 méteres magasságban lévő hegyvidéki szubtrópusi és dombvidéki
levegő a legmegfelelőbb. Mivel ezeken a területeken a környezetszennyezés is
elenyésző, valóban az egyik legtisztább lehetőségről beszélhetünk. Az évelő
növényt a helyiek csodagumóként emlegették, a nők féltve őrzött titka volt
évszázadokig. Sok neve ismert, hívják még óriás kontyvirágnak,
leopárdkontyvirágnak, elefántlábgyökérnek, kígyónövénynek is. Manapság leginkább
Dél-Kelet Ázsiában, valamint Amerikában termesztik. Az óriáskonytvirág
nemzetségébe tartozó, kelet-ázsiai ördögnyelv a trópusi és szubtrópusi területek
évelő növénye. Értéke hatalmas gumóiban rejlik, melyek akár a 25 centimétert is
elérhetik. A konjac liszt a konyhában Mivel igazán különleges alapanyagról
beszélünk, mely bámulatos képességekkel rendelkezik, ennek megfelelően kell
eljárnunk felhasználását illetően is. A Nature Cookta Konjac liszt fő
alkotóeleme a glükomannán, amelynek molekulái a saját tömegüknél háromszázszor
több vizet képesek felvenni. A vízmegkötő képessége egyenes arányban van a liszt
minőségével: minél jobb minőségű a liszt, annál több folyadékot képes megkötni.
Fontos, hogy sűrítéskor a forró étellel való érintkezés előtt hideg vízben
keverjük el, majd ezt azonnal öntsük a készülő ételre. A tökéletes állagú
tésztához sütésnél elég egy-egy teáskanálnyi konjac lisztet keverni bármilyen
magliszthez. Édességek, pudingok, zselék elkészítésénél nagyszerű segítség.
Rendkívül takarékos megoldás is, hiszen nagyon kevés konjac liszt hozzáadásával
is látványos eredményt érhetünk el. Az élelmiszeriparban és a sütőiparban a
konjac lisztet a leggyakrabban kenyerek és sütemények készítésére használják fel
alapanyagként vagy csak adalékanyagként. Ezeken kívül felhasználják még
pudingokhoz, zselékhez is, ételek (mártások, szószok, levesek sűrítéséhez),
valamint tészták gyártásához. A süteményeknek lágyabb textúrát kölcsönöz. Az
ördögnyelvről további érdekességeket a Wikipédia oldalán olvashat:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Leop%C3%A1rdkontyvir%C3%A1g A konjac liszt
fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos,
kiegyensúlyozott étrendet. A konjac liszt szárazon, magában történő fogyasztása
elégséges folyadék hiányában nyelési nehézségeket okoz! Tartalmaz:100% konjac
liszt Kiszerelés:100 gramm
Számos diétát és modern étrendet követő számára az ételek elkészítésénél hasznos
segítség ez az íztelen, szagtalan konyhai különlegesség. A Nature Cookta Konjac
liszt, vagy másik nevén konjak-glükomannán az Ázsiából származó ördögnyelv
gyökeréből készül. A számunkra kevésbé ismert növényt a távol-keleti konyha már
régen beépítette kedvelt alapanyagai közé. A konjac termesztése és a történelme
1958-ban került Hawaii-ra a konjacgyökér, majd innen terjedt el Amerikába és
Európába. Különlegessége, hogy csak olyan helyen képes megteremni, ahol kitűnő a
levegő, erre a 800 méteres magasságban lévő hegyvidéki szubtrópusi és dombvidéki
levegő a legmegfelelőbb. Mivel ezeken a területeken a környezetszennyezés is
elenyésző, valóban az egyik legtisztább lehetőségről beszélhetünk. Az évelő
növényt a helyiek csodagumóként emlegették, a nők féltve őrzött titka volt
évszázadokig. Sok neve ismert, hívják még óriás kontyvirágnak,
leopárdkontyvirágnak, elefántlábgyökérnek, kígyónövénynek is. Manapság leginkább
Dél-Kelet Ázsiában, valamint Amerikában termesztik. Az óriáskonytvirág
nemzetségébe tartozó, kelet-ázsiai ördögnyelv a trópusi és szubtrópusi területek
évelő növénye. Értéke hatalmas gumóiban rejlik, melyek akár a 25 centimétert is
elérhetik. A konjac liszt a konyhában Mivel igazán különleges alapanyagról
beszélünk, mely bámulatos képességekkel rendelkezik, ennek megfelelően kell
eljárnunk felhasználását illetően is. A Nature Cookta Konjac liszt fő
alkotóeleme a glükomannán, amelynek molekulái a saját tömegüknél háromszázszor
több vizet képesek felvenni. A vízmegkötő képessége egyenes arányban van a liszt
minőségével: minél jobb minőségű a liszt, annál több folyadékot képes megkötni.
Fontos, hogy sűrítéskor a forró étellel való érintkezés előtt hideg vízben
keverjük el, majd ezt azonnal öntsük a készülő ételre. A tökéletes állagú
tésztához sütésnél elég egy-egy teáskanálnyi konjac lisztet keverni bármilyen
magliszthez. Édességek, pudingok, zselék elkészítésénél nagyszerű segítség.
Rendkívül takarékos megoldás is, hiszen nagyon kevés konjac liszt hozzáadásával
is látványos eredményt érhetünk el. Az élelmiszeriparban és a sütőiparban a
konjac lisztet a leggyakrabban kenyerek és sütemények készítésére használják fel
alapanyagként vagy csak adalékanyagként. Ezeken kívül felhasználják még
pudingokhoz, zselékhez is, ételek (mártások, szószok, levesek sűrítéséhez),
valamint tészták gyártásához. A süteményeknek lágyabb textúrát kölcsönöz. Az
ördögnyelvről további érdekességeket a Wikipédia oldalán olvashat:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Leop%C3%A1rdkontyvir%C3%A1g A konjac liszt
fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos,
kiegyensúlyozott étrendet. A konjac liszt szárazon, magában történő fogyasztása
elégséges folyadék hiányában nyelési nehézségeket okoz! Tartalmaz:100% konjac
liszt Kiszerelés:100 gramm
Adatlap
Ár: | 2.045 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.26 |
Eddig megtekintették 32 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta Konjac liszt" című hirdetést látja. (fent)