Éléskamra Tojásmentes puha kenyér lisztkeverék
Egy paleos kenyér tojás és tojásíz nélkül, erős rost-tartalom nélkül, puha
belsejével és ropogós héjával elkápráztat. Napokig puha és finom marad, nincs
markáns és tolakodó magliszt íze. A szezámliszt karakterét a mandulaliszt
lágysága ellensúlyozza. Rostok közül csak nagyon finomra őrölt
útifűmaghéj-lisztet tartalmaz. Elkészítése könnyű és elronthatatlan, így kezdő
otthoni sütőgetőknek is jó szívvel ajánljuk: víz + liszt, pihentetés, sütés,
majd kihűtés. Igyekeztünk az ízét is minél natúrabbra készíteni. Akit ez a kis
szezámíz is zavar, annak javasolnánk, hogy tegyen hozzá hagymát, fokhagymát,
fűszereket, ami ezen is tompít. Tényleg nem vizes a belseje (már ha hallgatsz
rám és tényleg vársz néhány órát a sütés után, hogy valóban teljesen kihűljön a
kenyér ). Miért? A kenyér a pihentetés hatására nedvesség-mentes lesz,
víztartalma elpárolog, így egy jól szeletelhető, élvezetes kenyérke kerül az
asztalra. Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak,
akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást, azoknak,
akik eddig nem ettek jó ízű vagy jó állagú paleos tojásmentes kenyeret, ezért
ebben kompromisszumot kellett kötniük. Fogyaszthatják gyermekek is, mert
kiegyensúlyozott összetételű (javasolt 2-3 éves kor fölött a hozzáadott rostok
miatt). Rostban és növényi fehérjében gazdag összetétel, ez lassítja a
szénhidrátok felszívódását, hosszan tartó jól-lakottság érzést biztosít és
valódi tápanyagokkal lát el. Mérsékelt mennyiségű tápióka tartalma rezisztens
keményítő forrást biztosít, mely jótékony hatással lehet a bélflórára.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól,
ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított
termék. Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá
konjac lisztet, élesztőt. Elkészítési javaslat: Egy kanállal vagy robotgéppel
keverd csomómentesre a lisztkeveréket 200 ml hideg vízzel és 20 ml citromlével.
Pihentesd a tésztát 20 percig, míg besűrűsödik és kellően ruganyos lesz. Vizes
kézzel formázd kedved szerint kenyér, bagett, zsemle alakúra. Kend le magtejjel
vagy kókuszzsírral, hogy szép pirosra süljön. Előmelegített 200 fokos sütőben
süsd 30 percet, majd további 20 percet 180 fokon. Csak teljesen kihűlve ajánlott
szeletelni. Zsemle és kifli esetén a 2. sütési fázis 10 percre rövidül. A kész
kenyér kb. 300-330 g súlyú. Összetevők: tápióka keményítő, mandulaliszt,
szezámliszt, útifűmaghéj liszt, gluténmentes sütőpor, himalaya só, aszkorbinsav
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen
tartandó. Allergén összetevők lásd vastagon szedve. Átlagos tápérték 100g
lisztkeverékben: Energia kj: 1341,4 Energia kcal: 323,1 Zsír: 7,2g amelyből
telített zsírsavak: 2,9 g Szénhidrát:44,7 g amelyből cukrok: 0,4g Fehérje: 17,5g
Só: 2,9g Rost: 11g Csak természetesen előforduló cukrokat tartalmaz.
belsejével és ropogós héjával elkápráztat. Napokig puha és finom marad, nincs
markáns és tolakodó magliszt íze. A szezámliszt karakterét a mandulaliszt
lágysága ellensúlyozza. Rostok közül csak nagyon finomra őrölt
útifűmaghéj-lisztet tartalmaz. Elkészítése könnyű és elronthatatlan, így kezdő
otthoni sütőgetőknek is jó szívvel ajánljuk: víz + liszt, pihentetés, sütés,
majd kihűtés. Igyekeztünk az ízét is minél natúrabbra készíteni. Akit ez a kis
szezámíz is zavar, annak javasolnánk, hogy tegyen hozzá hagymát, fokhagymát,
fűszereket, ami ezen is tompít. Tényleg nem vizes a belseje (már ha hallgatsz
rám és tényleg vársz néhány órát a sütés után, hogy valóban teljesen kihűljön a
kenyér ). Miért? A kenyér a pihentetés hatására nedvesség-mentes lesz,
víztartalma elpárolog, így egy jól szeletelhető, élvezetes kenyérke kerül az
asztalra. Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak,
akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást, azoknak,
akik eddig nem ettek jó ízű vagy jó állagú paleos tojásmentes kenyeret, ezért
ebben kompromisszumot kellett kötniük. Fogyaszthatják gyermekek is, mert
kiegyensúlyozott összetételű (javasolt 2-3 éves kor fölött a hozzáadott rostok
miatt). Rostban és növényi fehérjében gazdag összetétel, ez lassítja a
szénhidrátok felszívódását, hosszan tartó jól-lakottság érzést biztosít és
valódi tápanyagokkal lát el. Mérsékelt mennyiségű tápióka tartalma rezisztens
keményítő forrást biztosít, mely jótékony hatással lehet a bélflórára.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól,
ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított
termék. Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá
konjac lisztet, élesztőt. Elkészítési javaslat: Egy kanállal vagy robotgéppel
keverd csomómentesre a lisztkeveréket 200 ml hideg vízzel és 20 ml citromlével.
Pihentesd a tésztát 20 percig, míg besűrűsödik és kellően ruganyos lesz. Vizes
kézzel formázd kedved szerint kenyér, bagett, zsemle alakúra. Kend le magtejjel
vagy kókuszzsírral, hogy szép pirosra süljön. Előmelegített 200 fokos sütőben
süsd 30 percet, majd további 20 percet 180 fokon. Csak teljesen kihűlve ajánlott
szeletelni. Zsemle és kifli esetén a 2. sütési fázis 10 percre rövidül. A kész
kenyér kb. 300-330 g súlyú. Összetevők: tápióka keményítő, mandulaliszt,
szezámliszt, útifűmaghéj liszt, gluténmentes sütőpor, himalaya só, aszkorbinsav
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen
tartandó. Allergén összetevők lásd vastagon szedve. Átlagos tápérték 100g
lisztkeverékben: Energia kj: 1341,4 Energia kcal: 323,1 Zsír: 7,2g amelyből
telített zsírsavak: 2,9 g Szénhidrát:44,7 g amelyből cukrok: 0,4g Fehérje: 17,5g
Só: 2,9g Rost: 11g Csak természetesen előforduló cukrokat tartalmaz.
Adatlap
Ár: | 1.220 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.16 |
Eddig megtekintették 39 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Éléskamra Tojásmentes puha kenyér lisztkeverék" című hirdetést látja. (fent)