Nature Cookta Tápióka keményítő
Igazán jó állagú kenyér, péksütemény sütésénél az egyik legfőbb konyhai fortély
az összetevők megfelelő arányának eltalálása. Tökéletesebb eredmény elérése
érdekében elkészítéséhez egy rendkívül különleges keményítőféleség ajánlott. A
Nature Cookta special Tápióka keményítő nem csak a pékárukhoz használható fel,
hanem szószok, mártások sűrítéséhez is kiváló. A manióka növény gyökerét
leőrlik, majd különleges eljárással vonják ki belőle a keményítőt. Az egészet
átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadékot. Így készül el ez az
alternatív keményítő, mellyel nyugodtan helyettesíthetjük a hagyományos liszt
egy részét. A tápióka a történelemben A világ piacain elterjedt alapanyag az
elszigetelt közösségekben már régóta ismert növény. A manióka, vagy más néven
kasszáva, eredetileg Dél-Amerika és Afrika trópusi részein honos. Valószínűleg a
mayák termesztették elsőként a Yucatán-félszigeten, majd a 16. században a
portugál gyarmatosítók. Feltehetőleg Brazíliából vitték be Afrikába. Nem
véletlen, hogy ezeknek a fejlődő országoknak alapvető élelmiszere lett a növény.
Ennek legfőbb okai, hogy viszonylag gyenge földekben is megterem, csapadékigénye
kevés, és mivel a szüretelési időszak meglehetősen széles, elegendő mindig csak
annyit szedni a növényből, amennyire szükség van: nem kell tárolni, így a
felesleg sem romlik meg. Az éhezők megmentőjeként nevezett tápióka földalatti
részét, a gyökerét hasznosítják. Készülhet belőle alkoholtartalmú ital, liszt,
valamint keményítő is. A tápiókáról további érdekességeket a Wikipédia és a
Terebess oldalain olvashat: http://terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/kasszava.html
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mani%C3%B3ka A tápióka keményítő a konyhában A
Nature Cookta Tápióka keményítő alkalmas sütésre, főzésre. Kiváló adalékanyag
szószokhoz, mártásokhoz, főzelékekhez. Ez az egyik leginkább konyhabarátnak
nevezhető keményítőféle: rendkívül sima, csomómentes ételeket készíthetünk vele.
Mellékíz és színmentes, ezért nagyon jól variálható számos étel elkészítéséhez.
Nagy előnye, hogy gyors hűtés során sem csapódik ki a főtt ételből, így kitűnően
viseli a hűtési folyamatokat is. Mindenmentes pudingot készíthetünk vele
kókusztej hozzáadásával, melynek finomabbá tételére csak egy kis gyümölcsre van
szükségünk. A tápióka keményítővel készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek,
ezért ajánljuk elsősorban kenyerek, péksütemények elkészítéséhez. Maglisztekkel
keverve a kenyér állaga is kitűnő lesz. A tápióka keményítő fogyasztása nem
helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Kiszerelés:500 gramm
az összetevők megfelelő arányának eltalálása. Tökéletesebb eredmény elérése
érdekében elkészítéséhez egy rendkívül különleges keményítőféleség ajánlott. A
Nature Cookta special Tápióka keményítő nem csak a pékárukhoz használható fel,
hanem szószok, mártások sűrítéséhez is kiváló. A manióka növény gyökerét
leőrlik, majd különleges eljárással vonják ki belőle a keményítőt. Az egészet
átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadékot. Így készül el ez az
alternatív keményítő, mellyel nyugodtan helyettesíthetjük a hagyományos liszt
egy részét. A tápióka a történelemben A világ piacain elterjedt alapanyag az
elszigetelt közösségekben már régóta ismert növény. A manióka, vagy más néven
kasszáva, eredetileg Dél-Amerika és Afrika trópusi részein honos. Valószínűleg a
mayák termesztették elsőként a Yucatán-félszigeten, majd a 16. században a
portugál gyarmatosítók. Feltehetőleg Brazíliából vitték be Afrikába. Nem
véletlen, hogy ezeknek a fejlődő országoknak alapvető élelmiszere lett a növény.
Ennek legfőbb okai, hogy viszonylag gyenge földekben is megterem, csapadékigénye
kevés, és mivel a szüretelési időszak meglehetősen széles, elegendő mindig csak
annyit szedni a növényből, amennyire szükség van: nem kell tárolni, így a
felesleg sem romlik meg. Az éhezők megmentőjeként nevezett tápióka földalatti
részét, a gyökerét hasznosítják. Készülhet belőle alkoholtartalmú ital, liszt,
valamint keményítő is. A tápiókáról további érdekességeket a Wikipédia és a
Terebess oldalain olvashat: http://terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/kasszava.html
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mani%C3%B3ka A tápióka keményítő a konyhában A
Nature Cookta Tápióka keményítő alkalmas sütésre, főzésre. Kiváló adalékanyag
szószokhoz, mártásokhoz, főzelékekhez. Ez az egyik leginkább konyhabarátnak
nevezhető keményítőféle: rendkívül sima, csomómentes ételeket készíthetünk vele.
Mellékíz és színmentes, ezért nagyon jól variálható számos étel elkészítéséhez.
Nagy előnye, hogy gyors hűtés során sem csapódik ki a főtt ételből, így kitűnően
viseli a hűtési folyamatokat is. Mindenmentes pudingot készíthetünk vele
kókusztej hozzáadásával, melynek finomabbá tételére csak egy kis gyümölcsre van
szükségünk. A tápióka keményítővel készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek,
ezért ajánljuk elsősorban kenyerek, péksütemények elkészítéséhez. Maglisztekkel
keverve a kenyér állaga is kitűnő lesz. A tápióka keményítő fogyasztása nem
helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Kiszerelés:500 gramm
Adatlap
Ár: | 1.062 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.05 |
Eddig megtekintették 40 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta Tápióka keményítő" című hirdetést látja. (fent)