
Klorofill Pattogatott amaránt mag (100 g)
Felhasználása: gazdagíthatjuk vele reggeli müzlinket, de keverhetjük önmagában
is tejbe vagy joghurtba. Felhasználható ezen túl süteményekben, sütőipari
termékekben, levesekben, salátákban, illetve töltelék- és paníranyagként is. Jó
tudni: lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
származó termék. Összetevők: patogatott amarant mag Ellenőrzött Ökológiai
Gazdálkodásból HU-ÖKO-01. Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100g-ban): Energiaérték: 1575KJ / 374kcal, Fehérje: 14,5g,
Szénhidrát: 51g, Zsír: 6,5g. Ásványi anyagok: vas, kálcium, kálium, magnézium,
nátrium, foszfor, cink. Vitamin: B1, B2, B3, B6, C. Napjaink táplálkozásának
pozitív divatirányzata, miként állítsuk össze étrendünket az emberi szervezet
számára lehető ideálissá. A helyes összetétel megtalálása gyakran nem egyszerű,
amit a táplálék-kiegészítők gyártásának egész iparággá fejlődése is bizonyít. A
különböző hiánytünetek elkerülése fokozott problémát jelent az ételallergiában
szenvedőknek, vagy - bármennyire meglepő - a vegetáriánusoknak is. Az amaránt,
ez a Magyarországon még kevéssé ismert növény, sok szempontból jelent megoldást.
Az inkák igazi kincse Az amaránt a Föld egyik legősibb kultúrnövénye, amely
tanúja volt az Azték és Inka birodalmak felvirágzásának és bukásának. Onnan
származik, ahonnan a kukorica, a burgonya, a paprika, paradicsom és a bab
érkeztek hozzánk. Amerika felfedezése előtt az ott élő népek számára alapvető
táplálékforrás volt a kukoricával és a babbal együtt, akárcsak a gabonafélék a
mai Európában. Tudatos termesztése 5-6000 évre nyúlik vissza. Akkori fontosságát
támasztja alá az a feljegyzés is miszerint Monetzuma, az utolsó azték uralkodó,
évente 5000 tonna kukoricát és 3700 tonna amaránt magot kapott ajándékba (adóba)
alattvalóitól. Rajtuk kívül termesztették a Mayák, az Inkák és más elő-Kolumbiai
népek is. Kolumbuszt követő hódítók sok új növény- és állatfajjal ajándékozták
meg az öreg kontinenst, de jó néhányat ott felejtettek. Ilyen volt az amaránt
is. Ennek oka talán az lehetett, hogy az őslakók szent, testi, szellemi és lelki
erőt adó növénynek tartották, amint a későbbiekben ki is derül, nem alaptalanul.
A keresztény Európából érkező hódítók számára az amaránt barbár rituálék
eszközének számított. (Pl. lisztjét ember vérrel keverve vallási szertartásokon
megették.) Cortez a problémát úgy oldotta meg, hogy rendkívül keményen büntette
még a termesztését is. Az amaránt visszaszorult Dél- és Közép-Amerika eldugott
hegyi falvaiba, ahol termesztésük sohasem szűnt meg, és itt vészelte át - a mai
ember szerencséjére - az újra felfedezéséig eltelt néhány száz esztendőt. A
világtól elzártan élő embereknek köszönhetően volt mihez nyúlniuk az amerikai
kutatóknak. A 70-es évek közepén, az Egyesült Államokban kezdődtek meg a
kutatások és ezzel egy időben a termesztést koordináló amaránt centrum
megalapítása. Magyarországi meghonosítása mintegy 15 évre tekint vissza, és a
90-es évek elején államilag elismert magyar fajtát is sikerült kinemesíteni.
Termesztése - az itthoni ismertség hiányában - idáig teljes egészében export
célra történt Egyedülállóan komplex beltartalom! Az amaránt mag beltartalmát
vizsgálva és összehasonlítva a búzáéval vagy más gabonafélével több
vonatkozásban lényeges eltérést mutat:
is tejbe vagy joghurtba. Felhasználható ezen túl süteményekben, sütőipari
termékekben, levesekben, salátákban, illetve töltelék- és paníranyagként is. Jó
tudni: lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
származó termék. Összetevők: patogatott amarant mag Ellenőrzött Ökológiai
Gazdálkodásból HU-ÖKO-01. Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100g-ban): Energiaérték: 1575KJ / 374kcal, Fehérje: 14,5g,
Szénhidrát: 51g, Zsír: 6,5g. Ásványi anyagok: vas, kálcium, kálium, magnézium,
nátrium, foszfor, cink. Vitamin: B1, B2, B3, B6, C. Napjaink táplálkozásának
pozitív divatirányzata, miként állítsuk össze étrendünket az emberi szervezet
számára lehető ideálissá. A helyes összetétel megtalálása gyakran nem egyszerű,
amit a táplálék-kiegészítők gyártásának egész iparággá fejlődése is bizonyít. A
különböző hiánytünetek elkerülése fokozott problémát jelent az ételallergiában
szenvedőknek, vagy - bármennyire meglepő - a vegetáriánusoknak is. Az amaránt,
ez a Magyarországon még kevéssé ismert növény, sok szempontból jelent megoldást.
Az inkák igazi kincse Az amaránt a Föld egyik legősibb kultúrnövénye, amely
tanúja volt az Azték és Inka birodalmak felvirágzásának és bukásának. Onnan
származik, ahonnan a kukorica, a burgonya, a paprika, paradicsom és a bab
érkeztek hozzánk. Amerika felfedezése előtt az ott élő népek számára alapvető
táplálékforrás volt a kukoricával és a babbal együtt, akárcsak a gabonafélék a
mai Európában. Tudatos termesztése 5-6000 évre nyúlik vissza. Akkori fontosságát
támasztja alá az a feljegyzés is miszerint Monetzuma, az utolsó azték uralkodó,
évente 5000 tonna kukoricát és 3700 tonna amaránt magot kapott ajándékba (adóba)
alattvalóitól. Rajtuk kívül termesztették a Mayák, az Inkák és más elő-Kolumbiai
népek is. Kolumbuszt követő hódítók sok új növény- és állatfajjal ajándékozták
meg az öreg kontinenst, de jó néhányat ott felejtettek. Ilyen volt az amaránt
is. Ennek oka talán az lehetett, hogy az őslakók szent, testi, szellemi és lelki
erőt adó növénynek tartották, amint a későbbiekben ki is derül, nem alaptalanul.
A keresztény Európából érkező hódítók számára az amaránt barbár rituálék
eszközének számított. (Pl. lisztjét ember vérrel keverve vallási szertartásokon
megették.) Cortez a problémát úgy oldotta meg, hogy rendkívül keményen büntette
még a termesztését is. Az amaránt visszaszorult Dél- és Közép-Amerika eldugott
hegyi falvaiba, ahol termesztésük sohasem szűnt meg, és itt vészelte át - a mai
ember szerencséjére - az újra felfedezéséig eltelt néhány száz esztendőt. A
világtól elzártan élő embereknek köszönhetően volt mihez nyúlniuk az amerikai
kutatóknak. A 70-es évek közepén, az Egyesült Államokban kezdődtek meg a
kutatások és ezzel egy időben a termesztést koordináló amaránt centrum
megalapítása. Magyarországi meghonosítása mintegy 15 évre tekint vissza, és a
90-es évek elején államilag elismert magyar fajtát is sikerült kinemesíteni.
Termesztése - az itthoni ismertség hiányában - idáig teljes egészében export
célra történt Egyedülállóan komplex beltartalom! Az amaránt mag beltartalmát
vizsgálva és összehasonlítva a búzáéval vagy más gabonafélével több
vonatkozásban lényeges eltérést mutat:

Adatlap
Ár: | 657 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.02.14 |
Eddig megtekintették 22 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Klorofill Pattogatott amaránt mag (100 g)" című hirdetést látja. (fent)