Dénes Natura Csicseriborsó (500 g)
A csicseriborsó (Cicer aretinum) magas fehérje és keményítőtartalmú növény.
Régebben sok éhezőt mentett meg az éhhaláltól. Ma is kedvelt étel a
Földközi-tenger környéki országokban, például a Közel-Keleten, Sziciliában, stb.
A többi hüvelyeshez képest több C vitamint, (mely tényezőnek a csíráztatásban
van jelentősége) és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz. Készülhet belőle
leves, főzelék, szendvicskrém, hagyományos mediterrán humusz-krém, töltelék...
stb. Célszerü előző éjszaka beáztatni, hogy a főzési idő lerövidüljön. A babhoz,
lencséhez hasonlóan készíthető el. 1 csésze csicseriborsó 4 csésze vízben főzve.
Az áztatólevet kiönteni.
Régebben sok éhezőt mentett meg az éhhaláltól. Ma is kedvelt étel a
Földközi-tenger környéki országokban, például a Közel-Keleten, Sziciliában, stb.
A többi hüvelyeshez képest több C vitamint, (mely tényezőnek a csíráztatásban
van jelentősége) és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz. Készülhet belőle
leves, főzelék, szendvicskrém, hagyományos mediterrán humusz-krém, töltelék...
stb. Célszerü előző éjszaka beáztatni, hogy a főzési idő lerövidüljön. A babhoz,
lencséhez hasonlóan készíthető el. 1 csésze csicseriborsó 4 csésze vízben főzve.
Az áztatólevet kiönteni.
Adatlap
Ár: | 754 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.26 |
Eddig megtekintették 43 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Dénes Natura Csicseriborsó (500 g)" című hirdetést látja. (fent)