Ingatlan Autó Állások Elektronika Állat Bútor Antik Szolgáltatások Játékok Még több..
    
Betöltés...

CALEIDO GLICIN POR 250 G

CALEIDO GLICIN POR 250 GGlicin, nem csak
édesítésre!A glicin egy aminosav, amely
segít a szövetek és a hormonok
fenntartásához szükséges
fehérjék
felépítésébenA glicin név
a görög ÉDES szóból
származik.A szervezetnek szüksége van a glicinre
olyan fontos vegyületek
előállításához, mint a glutation, a
kreatin és a kollagén.Ennek a fontos
tápanyagnak a bevitelét növelheti, ha italokhoz
és ételekhez porított
kiegészítő formában adja, vagy ha
kollagénnel egészíti ki.ermészetes
anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges
ízesítőmentes; Mesterséges
színezékmentes;
Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO
mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Zsírmentes;
Telített zsírtól mentes; Cukormentes;
Fehérjében gazdag;
Nátriummentes/SómentesADAGOLÁS, JAVASOLT
FELHASZNÁLÁS, TÁROLÁSEgy adag = 3-5
g1 adag napontaTárolás: Jól zártan,
száraz, hűvös, fényvédett helyen,
gyermektől elzárvaGyártó:
CaleidoÖSSZETEVŐK100% glicin porÖsszetevők
táblázata   Egységenként 100
g Energia 791 kJ/189 kcal Zsír 0 g - amelyben
telített zsírsav 0
g Szénhidrát 0 g - amelyben cukor 0
g Rost 0 g Fehérje (protein) 76
g Só 0 g Átlagos értékek.
Táplálkozási
információinkat rendszeresen
felülvizsgáljuk.FIGYELMEZTETÉSEK TárolásElzárva
és gyermekek számára
hozzáférhetetlen helyen
tartandó. AdagolásAz ajánlott napi
fogyasztási mennyiséget ne lépje
túl! MinőségiTermészetes termékről
lévén szó, a
táplálkozási tulajdonságok
változhatnak a környezeti feltételektől
függően, illetve az idő
múlásával. Csecsemők, gyermekek és
14 évnél fiatalabb serdülők nem
fogyaszthatják.A glicin (o1) egy természetes
aminosav, mely nagy mennyiségben található meg
a kollagénben. Mellékíz mentes
édes íze miatt ételek/italok
édesítésére is
alkalmas. Hőálló, így
süteményekbe és forró italokba is
alkalmazható. Édességekbe kb. a
normál kristálycukoréval
megegyező.A glicin a kollagén típusú
fehérjékben legnagyobb mennyiségben
előforduló aminosav. Más
fehérjeforrásokban csak kis mennyiségben fordul
elő. Manapság sokkal
kevesebb kollagén típusú fehérjét fogyasztunk
mint őseink, hiszen
a körömpörkölt, csontlé,
kocsonya, pacal és hasonló ételek nem
túl divatosak már. Jelentősen eltolódott
tehát a fehérjebevitelünkből
származó aminosavak aránya.
(Például csökkent a glicin a többihez
képest.) Evolúciónk során nem ez
volt a jellemző, így felmerül a gyanú, hogy ennek
káros következményei lehetnek.
A glicinpótlás előnyös
hatásai is ezt a sejtést erősítik.Javasolt
étkezések után is egy keveset (1 csapott
teáskanálnyit vagy 1
mokkáskanálnyit ) elfogyasztani, ha
étkezésünkben nem voltak kollagén
típusú fehérjék. Így az
étkezés után fogyasztott glicin
segíti a táplálkozással
elfogyasztott aminosavak arányának
kiegyensúlyozását.Kávéba vagy
bármilyen folyadékba elkeverhető,
süteményekbe is süthető.
Kellemes, mellékízmentes édes
íze van (azonban ha a port vesszük a szánkba
közvetlenül, akkor az már-már
kellemetlenül édes).Ellenjavallatok: Napi 13
grammnál nem javaslunk többet fogyasztani, mert ezen
mennyiség felett laxatív
hatása lehet.A glicin hatásaiOptimális
vércukor: A glükóz (és
így a szénhidrátok) vércukorszintet
megemelő hatását jelentősen
mérsékli. Fokozza az inzulin
hatékonyságát, azonban az inzulin szintet
szinte egyáltalán nem emeli, ellenben a
jótékony hatású glükagon
szintjén igen, ami az inzulin
„ellenlábasa”. Csökkenti az
inzulin-rezisztencia esetén megfigyelhető magas
vérzsír szintet is.Bőr: A bőrünk jelentős
mennyiségű kollagént tartalmaz, így glicint is.
A kollagén peptidek ráncainkat csökkentő,
bőrünk rugalmasságát növelő
és hidratáló,
bőrfiatalító hatása jól ismert
és sokat kutatott. A kollagén pedig
hatását nagyrészt a magas glicin
tartalmának köszönheti. A kollagén,
glicin, C-vitamin, szőlőhéj- és magkivonat valamint a
bioflavonoidok remek kombináció lehet, ha bőrünk
fiatalságára belsőleg gondolunk.Idegrendszer: Kis
mennyisége fokozza az éberséget és
az agyi mikrokapillárisok
keringését.Méregtelenítés: Ezzel
kapcsolatban csak állatokon végzett
kísérletek vannak, de ezen kutatások
alapján a máj és vese
funkcióját javítja, fokozza a glutation nevű,
erős méregtelenítő és antioxidáns
hatású anyag
termelődését.Alvás: Több
kutatás is foglalkozott a glicin alvásra gyakorolt
hatásával emberek esetén. A
megállapítások közé
tartozik, hogy a lefekvés előtt elfogyasztott glicin (3 gramm
elszopogatva) javítja az alvás minőséget,
gyorsítja az elalvást, valamint enyhíti a
túl korai ébredést és kevesebb
alvás esetén is kipihentebbek leszünk. (Hat
óra alvás glicinnel sokszor jobb
alvásminőséget eredményezett, mint nyolc
óra alvás glicin
nélkül.)Figyelmeztetések: Az ajánlott
fogyasztási mennyiséget ne lépje
túl!  A termék nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, változatos étrendet
és az egészséges
életmódot.  Gyermekek elől elzárva
tárolandó.A glicin édesítőszernek is
kiválóNincs mellékíze,
hőálló,
a cukorral nagyjából megegyező
édesítő hatása van. A polialkoholokkal (pl.:
xilit/nyírfacukor, maltit, eritrit) szemben nem
okoz bélrendszeri
problémákat senkinél. Nem veri
át a szervezetet, mert az édes íze
mögött nem üres kalória van, ahogy a
legtöbb édesítő esetében, hiszen
a glicin fehérje és akként is kezeli
szervezetünk.Az édes
íz cukorforrást jelent a szervezetnek
és a glicinből szükség esetén a
szervezet valóban képes cukrot
előállítani, így nem okoz
hypoglikémiát.A
túlzott vércukor
emelkedést gátló hatása miatt
pedig különösen jó –
szénhidrátokat amúgy is nagy
mennyiségben tartalmazó – sütik
és
hasonlók édesítésére,
hiszen azok hirtelen vércukor
növelő hatását kordában
tartja.Élethosszabbító
hatás:  Egérkísérletekben
a csökkent kalóriabevitel – normál
hasznos mikro/makro tápanyag bevitel mellett –
hatásosan növeli az egerek életének
hosszát. Ennek hatását már majmokon
is igazolták és részben embereken
is.A kalóriamegvonásnál is hosszabb
élethosszt (+40%) tudtak elérni
egérkísérletekben, a metionin nevű
aminosav bevitelének
korlátozásával.Később
hasonló eredményt értek el úgy is,
ha az egerek
táplálkozását nagy
mennyiségű glicinnel egészítették
ki. Ez azért van, mert a glicin korlátozza a
táplálékból a metionin
hasznosulását, így kiegyensúlyozza a
fehérjékből
felszívódó aminosav
arányát a vérben.Emberek
esetében még nem vizsgálták,
de feltételezhetően szintén hatásos. Mivel
a legtöbb ételben sok metionin
található, ezért a gyakorlatban nehezen
kivitelezhető a metionin csökkentett diéta. Azonban
az étkezés után elfogyasztott
glicin (pl. a glicinnel édesített desszert vagy ital)
szimulálja a metionin csökkentett,
élethosszabbító hatású
diétát, hiszen a glicin korlátozza a
metionin
felszívódását.Kutatások,
publikációk:[01.]  Glycine: a cell-protecting
anti-oxidant nutrientTájékoztatás: az
étrend-kiegészítõk az
érvényben levõ európai
uniós szabályozás szerint
élelmiszereknek minõsülnek, amelyek a
hagyományos étrend
kiegészítését
szolgálják, és koncentrált
formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az
étrend-kiegészítõk
kedvezõ élettani hatással rendelkezhetnek,
amely egyénenként eltérõ lehet,
jelölésük,
megjelenítésük, és
reklámozásuk során nem engedélyezett
a készítményeknek betegséget
megelõzõ vagy gyógyító
hatást tulajdonítani. A termék nem
helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes
étrendet és az egészséges
életmódot! A termék nem
gyógyít betegségeket! A termék nem
az orvosi kezelés helyettesítésére
alkalmas! Betegség esetén
használatát beszélje meg
kezelõorvosával. Az ajánlott napi
fogyasztási mennyiséget ne lépje
túl! Ne szedje a készítményt, ha az
összetevõk bármelyikére
érzékeny vagy allergiás!
Kisgyermektõl elzárva tartandó!

Tovább
Adatlap
Ár: 2.940 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2025.12.02
Eddig megtekintették 7 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

CALEIDO GLICIN POR 250 G
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "CALEIDO GLICIN POR 250 G" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem