
CALEIDO GLICIN POR 250 G
CALEIDO GLICIN POR 250 GGlicin, nem csak
édesítésre!A glicin egy aminosav, amely
segít a szövetek és a hormonok
fenntartásához szükséges
fehérjék
felépítésébenA glicin név
a görög ÉDES szóból
származik.A szervezetnek szüksége van a glicinre
olyan fontos vegyületek
előállításához, mint a glutation, a
kreatin és a kollagén.Ennek a fontos
tápanyagnak a bevitelét növelheti, ha italokhoz
és ételekhez porított
kiegészítő formában adja, vagy ha
kollagénnel egészíti ki.ermészetes
anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges
ízesítőmentes; Mesterséges
színezékmentes;
Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO
mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Zsírmentes;
Telített zsírtól mentes; Cukormentes;
Fehérjében gazdag;
Nátriummentes/SómentesADAGOLÁS, JAVASOLT
FELHASZNÁLÁS, TÁROLÁSEgy adag = 3-5
g1 adag napontaTárolás: Jól zártan,
száraz, hűvös, fényvédett helyen,
gyermektől elzárvaGyártó:
CaleidoÖSSZETEVŐK100% glicin porÖsszetevők
táblázata Egységenként 100
g Energia 791 kJ/189 kcal Zsír 0 g - amelyben
telített zsírsav 0
g Szénhidrát 0 g - amelyben cukor 0
g Rost 0 g Fehérje (protein) 76
g Só 0 g Átlagos értékek.
Táplálkozási
információinkat rendszeresen
felülvizsgáljuk.FIGYELMEZTETÉSEK TárolásElzárva
és gyermekek számára
hozzáférhetetlen helyen
tartandó. AdagolásAz ajánlott napi
fogyasztási mennyiséget ne lépje
túl! MinőségiTermészetes termékről
lévén szó, a
táplálkozási tulajdonságok
változhatnak a környezeti feltételektől
függően, illetve az idő
múlásával. Csecsemők, gyermekek és
14 évnél fiatalabb serdülők nem
fogyaszthatják.A glicin (o1) egy természetes
aminosav, mely nagy mennyiségben található meg
a kollagénben. Mellékíz mentes
édes íze miatt ételek/italok
édesítésére is
alkalmas. Hőálló, így
süteményekbe és forró italokba is
alkalmazható. Édességekbe kb. a
normál kristálycukoréval
megegyező.A glicin a kollagén típusú
fehérjékben legnagyobb mennyiségben
előforduló aminosav. Más
fehérjeforrásokban csak kis mennyiségben fordul
elő. Manapság sokkal
kevesebb kollagén típusú fehérjét fogyasztunk
mint őseink, hiszen
a körömpörkölt, csontlé,
kocsonya, pacal és hasonló ételek nem
túl divatosak már. Jelentősen eltolódott
tehát a fehérjebevitelünkből
származó aminosavak aránya.
(Például csökkent a glicin a többihez
képest.) Evolúciónk során nem ez
volt a jellemző, így felmerül a gyanú, hogy ennek
káros következményei lehetnek.
A glicinpótlás előnyös
hatásai is ezt a sejtést erősítik.Javasolt
étkezések után is egy keveset (1 csapott
teáskanálnyit vagy 1
mokkáskanálnyit ) elfogyasztani, ha
étkezésünkben nem voltak kollagén
típusú fehérjék. Így az
étkezés után fogyasztott glicin
segíti a táplálkozással
elfogyasztott aminosavak arányának
kiegyensúlyozását.Kávéba vagy
bármilyen folyadékba elkeverhető,
süteményekbe is süthető.
Kellemes, mellékízmentes édes
íze van (azonban ha a port vesszük a szánkba
közvetlenül, akkor az már-már
kellemetlenül édes).Ellenjavallatok: Napi 13
grammnál nem javaslunk többet fogyasztani, mert ezen
mennyiség felett laxatív
hatása lehet.A glicin hatásaiOptimális
vércukor: A glükóz (és
így a szénhidrátok) vércukorszintet
megemelő hatását jelentősen
mérsékli. Fokozza az inzulin
hatékonyságát, azonban az inzulin szintet
szinte egyáltalán nem emeli, ellenben a
jótékony hatású glükagon
szintjén igen, ami az inzulin
„ellenlábasa”. Csökkenti az
inzulin-rezisztencia esetén megfigyelhető magas
vérzsír szintet is.Bőr: A bőrünk jelentős
mennyiségű kollagént tartalmaz, így glicint is.
A kollagén peptidek ráncainkat csökkentő,
bőrünk rugalmasságát növelő
és hidratáló,
bőrfiatalító hatása jól ismert
és sokat kutatott. A kollagén pedig
hatását nagyrészt a magas glicin
tartalmának köszönheti. A kollagén,
glicin, C-vitamin, szőlőhéj- és magkivonat valamint a
bioflavonoidok remek kombináció lehet, ha bőrünk
fiatalságára belsőleg gondolunk.Idegrendszer: Kis
mennyisége fokozza az éberséget és
az agyi mikrokapillárisok
keringését.Méregtelenítés: Ezzel
kapcsolatban csak állatokon végzett
kísérletek vannak, de ezen kutatások
alapján a máj és vese
funkcióját javítja, fokozza a glutation nevű,
erős méregtelenítő és antioxidáns
hatású anyag
termelődését.Alvás: Több
kutatás is foglalkozott a glicin alvásra gyakorolt
hatásával emberek esetén. A
megállapítások közé
tartozik, hogy a lefekvés előtt elfogyasztott glicin (3 gramm
elszopogatva) javítja az alvás minőséget,
gyorsítja az elalvást, valamint enyhíti a
túl korai ébredést és kevesebb
alvás esetén is kipihentebbek leszünk. (Hat
óra alvás glicinnel sokszor jobb
alvásminőséget eredményezett, mint nyolc
óra alvás glicin
nélkül.)Figyelmeztetések: Az ajánlott
fogyasztási mennyiséget ne lépje
túl! A termék nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, változatos étrendet
és az egészséges
életmódot. Gyermekek elől elzárva
tárolandó.A glicin édesítőszernek is
kiválóNincs mellékíze,
hőálló,
a cukorral nagyjából megegyező
édesítő hatása van. A polialkoholokkal (pl.:
xilit/nyírfacukor, maltit, eritrit) szemben nem
okoz bélrendszeri
problémákat senkinél. Nem veri
át a szervezetet, mert az édes íze
mögött nem üres kalória van, ahogy a
legtöbb édesítő esetében, hiszen
a glicin fehérje és akként is kezeli
szervezetünk.Az édes
íz cukorforrást jelent a szervezetnek
és a glicinből szükség esetén a
szervezet valóban képes cukrot
előállítani, így nem okoz
hypoglikémiát.A
túlzott vércukor
emelkedést gátló hatása miatt
pedig különösen jó –
szénhidrátokat amúgy is nagy
mennyiségben tartalmazó – sütik
és
hasonlók édesítésére,
hiszen azok hirtelen vércukor
növelő hatását kordában
tartja.Élethosszabbító
hatás: Egérkísérletekben
a csökkent kalóriabevitel – normál
hasznos mikro/makro tápanyag bevitel mellett –
hatásosan növeli az egerek életének
hosszát. Ennek hatását már majmokon
is igazolták és részben embereken
is.A kalóriamegvonásnál is hosszabb
élethosszt (+40%) tudtak elérni
egérkísérletekben, a metionin nevű
aminosav bevitelének
korlátozásával.Később
hasonló eredményt értek el úgy is,
ha az egerek
táplálkozását nagy
mennyiségű glicinnel egészítették
ki. Ez azért van, mert a glicin korlátozza a
táplálékból a metionin
hasznosulását, így kiegyensúlyozza a
fehérjékből
felszívódó aminosav
arányát a vérben.Emberek
esetében még nem vizsgálták,
de feltételezhetően szintén hatásos. Mivel
a legtöbb ételben sok metionin
található, ezért a gyakorlatban nehezen
kivitelezhető a metionin csökkentett diéta. Azonban
az étkezés után elfogyasztott
glicin (pl. a glicinnel édesített desszert vagy ital)
szimulálja a metionin csökkentett,
élethosszabbító hatású
diétát, hiszen a glicin korlátozza a
metionin
felszívódását.Kutatások,
publikációk:[01.] Glycine: a cell-protecting
anti-oxidant nutrientTájékoztatás: az
étrend-kiegészítõk az
érvényben levõ európai
uniós szabályozás szerint
élelmiszereknek minõsülnek, amelyek a
hagyományos étrend
kiegészítését
szolgálják, és koncentrált
formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az
étrend-kiegészítõk
kedvezõ élettani hatással rendelkezhetnek,
amely egyénenként eltérõ lehet,
jelölésük,
megjelenítésük, és
reklámozásuk során nem engedélyezett
a készítményeknek betegséget
megelõzõ vagy gyógyító
hatást tulajdonítani. A termék nem
helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes
étrendet és az egészséges
életmódot! A termék nem
gyógyít betegségeket! A termék nem
az orvosi kezelés helyettesítésére
alkalmas! Betegség esetén
használatát beszélje meg
kezelõorvosával. Az ajánlott napi
fogyasztási mennyiséget ne lépje
túl! Ne szedje a készítményt, ha az
összetevõk bármelyikére
érzékeny vagy allergiás!
Kisgyermektõl elzárva tartandó!
édesítésre!A glicin egy aminosav, amely
segít a szövetek és a hormonok
fenntartásához szükséges
fehérjék
felépítésébenA glicin név
a görög ÉDES szóból
származik.A szervezetnek szüksége van a glicinre
olyan fontos vegyületek
előállításához, mint a glutation, a
kreatin és a kollagén.Ennek a fontos
tápanyagnak a bevitelét növelheti, ha italokhoz
és ételekhez porított
kiegészítő formában adja, vagy ha
kollagénnel egészíti ki.ermészetes
anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges
ízesítőmentes; Mesterséges
színezékmentes;
Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO
mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Zsírmentes;
Telített zsírtól mentes; Cukormentes;
Fehérjében gazdag;
Nátriummentes/SómentesADAGOLÁS, JAVASOLT
FELHASZNÁLÁS, TÁROLÁSEgy adag = 3-5
g1 adag napontaTárolás: Jól zártan,
száraz, hűvös, fényvédett helyen,
gyermektől elzárvaGyártó:
CaleidoÖSSZETEVŐK100% glicin porÖsszetevők
táblázata Egységenként 100
g Energia 791 kJ/189 kcal Zsír 0 g - amelyben
telített zsírsav 0
g Szénhidrát 0 g - amelyben cukor 0
g Rost 0 g Fehérje (protein) 76
g Só 0 g Átlagos értékek.
Táplálkozási
információinkat rendszeresen
felülvizsgáljuk.FIGYELMEZTETÉSEK TárolásElzárva
és gyermekek számára
hozzáférhetetlen helyen
tartandó. AdagolásAz ajánlott napi
fogyasztási mennyiséget ne lépje
túl! MinőségiTermészetes termékről
lévén szó, a
táplálkozási tulajdonságok
változhatnak a környezeti feltételektől
függően, illetve az idő
múlásával. Csecsemők, gyermekek és
14 évnél fiatalabb serdülők nem
fogyaszthatják.A glicin (o1) egy természetes
aminosav, mely nagy mennyiségben található meg
a kollagénben. Mellékíz mentes
édes íze miatt ételek/italok
édesítésére is
alkalmas. Hőálló, így
süteményekbe és forró italokba is
alkalmazható. Édességekbe kb. a
normál kristálycukoréval
megegyező.A glicin a kollagén típusú
fehérjékben legnagyobb mennyiségben
előforduló aminosav. Más
fehérjeforrásokban csak kis mennyiségben fordul
elő. Manapság sokkal
kevesebb kollagén típusú fehérjét fogyasztunk
mint őseink, hiszen
a körömpörkölt, csontlé,
kocsonya, pacal és hasonló ételek nem
túl divatosak már. Jelentősen eltolódott
tehát a fehérjebevitelünkből
származó aminosavak aránya.
(Például csökkent a glicin a többihez
képest.) Evolúciónk során nem ez
volt a jellemző, így felmerül a gyanú, hogy ennek
káros következményei lehetnek.
A glicinpótlás előnyös
hatásai is ezt a sejtést erősítik.Javasolt
étkezések után is egy keveset (1 csapott
teáskanálnyit vagy 1
mokkáskanálnyit ) elfogyasztani, ha
étkezésünkben nem voltak kollagén
típusú fehérjék. Így az
étkezés után fogyasztott glicin
segíti a táplálkozással
elfogyasztott aminosavak arányának
kiegyensúlyozását.Kávéba vagy
bármilyen folyadékba elkeverhető,
süteményekbe is süthető.
Kellemes, mellékízmentes édes
íze van (azonban ha a port vesszük a szánkba
közvetlenül, akkor az már-már
kellemetlenül édes).Ellenjavallatok: Napi 13
grammnál nem javaslunk többet fogyasztani, mert ezen
mennyiség felett laxatív
hatása lehet.A glicin hatásaiOptimális
vércukor: A glükóz (és
így a szénhidrátok) vércukorszintet
megemelő hatását jelentősen
mérsékli. Fokozza az inzulin
hatékonyságát, azonban az inzulin szintet
szinte egyáltalán nem emeli, ellenben a
jótékony hatású glükagon
szintjén igen, ami az inzulin
„ellenlábasa”. Csökkenti az
inzulin-rezisztencia esetén megfigyelhető magas
vérzsír szintet is.Bőr: A bőrünk jelentős
mennyiségű kollagént tartalmaz, így glicint is.
A kollagén peptidek ráncainkat csökkentő,
bőrünk rugalmasságát növelő
és hidratáló,
bőrfiatalító hatása jól ismert
és sokat kutatott. A kollagén pedig
hatását nagyrészt a magas glicin
tartalmának köszönheti. A kollagén,
glicin, C-vitamin, szőlőhéj- és magkivonat valamint a
bioflavonoidok remek kombináció lehet, ha bőrünk
fiatalságára belsőleg gondolunk.Idegrendszer: Kis
mennyisége fokozza az éberséget és
az agyi mikrokapillárisok
keringését.Méregtelenítés: Ezzel
kapcsolatban csak állatokon végzett
kísérletek vannak, de ezen kutatások
alapján a máj és vese
funkcióját javítja, fokozza a glutation nevű,
erős méregtelenítő és antioxidáns
hatású anyag
termelődését.Alvás: Több
kutatás is foglalkozott a glicin alvásra gyakorolt
hatásával emberek esetén. A
megállapítások közé
tartozik, hogy a lefekvés előtt elfogyasztott glicin (3 gramm
elszopogatva) javítja az alvás minőséget,
gyorsítja az elalvást, valamint enyhíti a
túl korai ébredést és kevesebb
alvás esetén is kipihentebbek leszünk. (Hat
óra alvás glicinnel sokszor jobb
alvásminőséget eredményezett, mint nyolc
óra alvás glicin
nélkül.)Figyelmeztetések: Az ajánlott
fogyasztási mennyiséget ne lépje
túl! A termék nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, változatos étrendet
és az egészséges
életmódot. Gyermekek elől elzárva
tárolandó.A glicin édesítőszernek is
kiválóNincs mellékíze,
hőálló,
a cukorral nagyjából megegyező
édesítő hatása van. A polialkoholokkal (pl.:
xilit/nyírfacukor, maltit, eritrit) szemben nem
okoz bélrendszeri
problémákat senkinél. Nem veri
át a szervezetet, mert az édes íze
mögött nem üres kalória van, ahogy a
legtöbb édesítő esetében, hiszen
a glicin fehérje és akként is kezeli
szervezetünk.Az édes
íz cukorforrást jelent a szervezetnek
és a glicinből szükség esetén a
szervezet valóban képes cukrot
előállítani, így nem okoz
hypoglikémiát.A
túlzott vércukor
emelkedést gátló hatása miatt
pedig különösen jó –
szénhidrátokat amúgy is nagy
mennyiségben tartalmazó – sütik
és
hasonlók édesítésére,
hiszen azok hirtelen vércukor
növelő hatását kordában
tartja.Élethosszabbító
hatás: Egérkísérletekben
a csökkent kalóriabevitel – normál
hasznos mikro/makro tápanyag bevitel mellett –
hatásosan növeli az egerek életének
hosszát. Ennek hatását már majmokon
is igazolták és részben embereken
is.A kalóriamegvonásnál is hosszabb
élethosszt (+40%) tudtak elérni
egérkísérletekben, a metionin nevű
aminosav bevitelének
korlátozásával.Később
hasonló eredményt értek el úgy is,
ha az egerek
táplálkozását nagy
mennyiségű glicinnel egészítették
ki. Ez azért van, mert a glicin korlátozza a
táplálékból a metionin
hasznosulását, így kiegyensúlyozza a
fehérjékből
felszívódó aminosav
arányát a vérben.Emberek
esetében még nem vizsgálták,
de feltételezhetően szintén hatásos. Mivel
a legtöbb ételben sok metionin
található, ezért a gyakorlatban nehezen
kivitelezhető a metionin csökkentett diéta. Azonban
az étkezés után elfogyasztott
glicin (pl. a glicinnel édesített desszert vagy ital)
szimulálja a metionin csökkentett,
élethosszabbító hatású
diétát, hiszen a glicin korlátozza a
metionin
felszívódását.Kutatások,
publikációk:[01.] Glycine: a cell-protecting
anti-oxidant nutrientTájékoztatás: az
étrend-kiegészítõk az
érvényben levõ európai
uniós szabályozás szerint
élelmiszereknek minõsülnek, amelyek a
hagyományos étrend
kiegészítését
szolgálják, és koncentrált
formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az
étrend-kiegészítõk
kedvezõ élettani hatással rendelkezhetnek,
amely egyénenként eltérõ lehet,
jelölésük,
megjelenítésük, és
reklámozásuk során nem engedélyezett
a készítményeknek betegséget
megelõzõ vagy gyógyító
hatást tulajdonítani. A termék nem
helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes
étrendet és az egészséges
életmódot! A termék nem
gyógyít betegségeket! A termék nem
az orvosi kezelés helyettesítésére
alkalmas! Betegség esetén
használatát beszélje meg
kezelõorvosával. Az ajánlott napi
fogyasztási mennyiséget ne lépje
túl! Ne szedje a készítményt, ha az
összetevõk bármelyikére
érzékeny vagy allergiás!
Kisgyermektõl elzárva tartandó!
Adatlap
| Ár: | 2.940 Ft |
| A hirdető: | Kereskedőtől |
| Értékesítés típusa: | Eladó |
| Feladás dátuma: | 2025.12.02 |
| Eddig megtekintették 7 alkalommal | |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "CALEIDO GLICIN POR 250 G" című hirdetést látja. (fent)





