
FŰSZERÉSZ BORÓKABOGYÓ EGÉSZ 20G
A boróka egész Európában és Ázsia mérsékelt övi részén előfordul A bogyók
fűszerező erejét az éghajlati viszonyok befolyásolják. minél több napfény éri
őket, annál intenzívebb aromájúak. Hazánkban főleg a Kisalföldön és a
Duna-Tisza-közén előforduló, örökzöld cserje. Második éves kékes-hamvas bevonatú
termései szolgáltatják a kissé édes-kesernyésen zamatos, nagyon aromás, kissé
csípős ízű fűszert. A vadhúsok jellegzetes fűszere. Elsősorban vaddisznó, őz,
nyúl és vadgalamb pácolásánál használják, de birka-, marha- és disznóhúsból
készült ételeket, valamint savanyú káposztát, vörös- és fehérkáposztát, valamint
céklát is ízesíthetünk vele. Különleges zamata az alkoholos italokban is jól
érvényesül. Például az angol ginnek is a borókabogyó adja a jellegzetes ízét.
Szétnyomkodva, összetörve jobban érvényesül az aromája, de erős zamata miatt
keveset használjunk belőle. Használat: Savanyú káposztaételek, saláták, marinált
halételek, vadpástétomok, páclevek ízesítésére való. Finoman fűszerezi a
vadszárnyasokat, más vadhúsokat, de a sertést, bárányt, a sonkát és
pástétomokban is kiváló. Néhány szem törött bogyót tehetünk a karácsonyi
süteményekbe, a pudingokba. Jól illik az almához - az almás rétes, almatorta
különösen finom ízt kap kevés törött bogyótól. A borókát gyakran használják
babérlevéllel, fekete borssal, mustármaggal, fokhagymával, majoránnával vagy
kakukkfűvel együtt. Kiszerelés: 20 g Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017
augusztus
fűszerező erejét az éghajlati viszonyok befolyásolják. minél több napfény éri
őket, annál intenzívebb aromájúak. Hazánkban főleg a Kisalföldön és a
Duna-Tisza-közén előforduló, örökzöld cserje. Második éves kékes-hamvas bevonatú
termései szolgáltatják a kissé édes-kesernyésen zamatos, nagyon aromás, kissé
csípős ízű fűszert. A vadhúsok jellegzetes fűszere. Elsősorban vaddisznó, őz,
nyúl és vadgalamb pácolásánál használják, de birka-, marha- és disznóhúsból
készült ételeket, valamint savanyú káposztát, vörös- és fehérkáposztát, valamint
céklát is ízesíthetünk vele. Különleges zamata az alkoholos italokban is jól
érvényesül. Például az angol ginnek is a borókabogyó adja a jellegzetes ízét.
Szétnyomkodva, összetörve jobban érvényesül az aromája, de erős zamata miatt
keveset használjunk belőle. Használat: Savanyú káposztaételek, saláták, marinált
halételek, vadpástétomok, páclevek ízesítésére való. Finoman fűszerezi a
vadszárnyasokat, más vadhúsokat, de a sertést, bárányt, a sonkát és
pástétomokban is kiváló. Néhány szem törött bogyót tehetünk a karácsonyi
süteményekbe, a pudingokba. Jól illik az almához - az almás rétes, almatorta
különösen finom ízt kap kevés törött bogyótól. A borókát gyakran használják
babérlevéllel, fekete borssal, mustármaggal, fokhagymával, majoránnával vagy
kakukkfűvel együtt. Kiszerelés: 20 g Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017
augusztus
Adatlap
| Ár: | 649 Ft |
| Feladás dátuma: | 2025.12.23 |
| Eddig megtekintették 1 alkalommal | |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "FŰSZERÉSZ BORÓKABOGYÓ EGÉSZ 20G" című hirdetést látja. (fent)





